Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1874171 пати)

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #12075 на: 13 Септември 2021, 11:21:12 am »
Znaci se vrtat telefoni, bratucedi komsii i prijateli :)
I posle ke placete kako ne ja biva drzavata.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10487
« Одговори #12076 на: 13 Септември 2021, 11:57:23 am »
Битно си се снашол.
е да, дека има, и тоа се мнозинство, а ја су се качил в кола или ќефот да си го напраа да си се повоза, или да заврша некоја работа, не да се докажува или да се тепа со некого, ама таквите никој не ги чепка, нити пак ги ловат некако, а не знам ни како би се докажал...

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
« Одговори #12077 на: 13 Септември 2021, 16:50:06 pm »
Ако била чиста работата имало да ти пиши казна од 250 евра а не тука да ти прави филмови дека ќе ја направел 45 евра.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7852
  • Плинаш!!!
« Одговори #12078 на: 13 Септември 2021, 17:12:03 pm »
Дечки кажете каде се носи вирманче од платена казна? Може во било која полициска станица? Колеги нешто ми спомнаа дека некаде позади Џамбо се носела. Некој со искуство во скоро време ама да не е од лани или полани.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #12079 на: 13 Септември 2021, 17:28:15 pm »
Пред 9 (девет) :D години таму носев вирманче :D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #12080 на: 13 Септември 2021, 18:05:30 pm »
Пред 9 (девет) :D години таму носев вирманче :D
Позади Џамбо?

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
« Одговори #12081 на: 13 Септември 2021, 18:10:08 pm »
Јас на времето го однесов во најблиската полициска станица каде што го копираја и ми го вратија оригиналот. Најдобро прашај си во било која полициска станица. Најбитно е да ти го вратат вирманот затоа што ќе ти треба како потврда дека си платил ако те викнат на суд или ако ти стаса известување дека не си ја платил казната.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #12082 на: 13 Септември 2021, 18:27:24 pm »
Јас на времето го однесов во најблиската полициска станица каде што го копираја и ми го вратија оригиналот. Најдобро прашај си во било која полициска станица. Најбитно е да ти го вратат вирманот затоа што ќе ти треба како потврда дека си платил ако те викнат на суд или ако ти стаса известување дека не си ја платил казната.
Ако не добијам одговор тука, така и мислев  да направам. Во најблиската полициска и да прашам. А за вирманот знам. Фала ти посекако.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #12083 на: 13 Септември 2021, 19:55:27 pm »
Позади Џамбо, ПС Пролет, на  времето таму се  наоѓаше сообраќајна полиција, или барем некаква испостава, е сега дали е поврзано со местото каде е направен прекршокот и која ПС е надлежна, не би знаел, неккако постојано ме фаќаа во прекршок на територија на К.вода :D

Еднаш за прекумерна брзина ме фатија по Катланово кон Велес и ми рекоа за поени во возачка книшка да се јавам во ПС Лисиче, зошто таму појма немам.

Распрашај се во најблиска ПС што те води пат за поконкретен одговор.

Ах, сега се сетив, еднаш ме ќари и републичка и "трчав" по возачката до ПС Петровец :), ама тоа ептен одамна :)

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
« Одговори #12084 на: 13 Септември 2021, 20:16:10 pm »
Во ПС Лисиче пишуваја поени за територијата на Скопје кога важеше системот со поени.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #12085 на: 13 Септември 2021, 20:47:50 pm »
Дечки кажете каде се носи вирманче од платена казна? Може во било која полициска станица? Колеги нешто ми спомнаа дека некаде позади Џамбо се носела. Некој со искуство во скоро време ама да не е од лани или полани.

Полициска станица Пролече, од пред година две таму е сообраќајна

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #12086 на: 13 Септември 2021, 20:53:35 pm »
Во ПС Лисиче пишуваја поени за територијата на Скопје кога важеше системот со поени.
Не знам до каде е територијата на Скопје, но во секој случај сум имал среќа да не трчам до Велес :D

Освен ако се мисли на жителство, секако веќе не е ни битно пошто умреа книшките :)

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #12087 на: 13 Септември 2021, 22:53:55 pm »

@Zile Позади Корчагин му доаѓа, еден див огромен паркинг има тука. Влегуваш во станицата и се качуваш горе. На горниот кат ќе те пречекаат теписи, да те вратат во времето на Југославија и една канцеларија кај што ја предаваш уплатницата. Проверуваат таму дали е во рок од 8 дена платена или како и да е во записникот наведено и тераш :)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #12088 на: 13 Септември 2021, 23:03:05 pm »
Не знам до каде е територијата на Скопје, но во секој случај сум имал среќа да не трчам до Велес :D

Освен ако се мисли на жителство, секако веќе не е ни битно пошто умреа книшките :)

Чек да сјаше Мурто, па кога ќе се качи пак Курто ќе направи Книшки Second Coming Season II: стари поени Revival
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #12089 на: 14 Септември 2021, 05:44:27 am »

@Zile Позади Корчагин му доаѓа, еден див огромен паркинг има тука. Влегуваш во станицата и се качуваш горе. На горниот кат ќе те пречекаат теписи, да те вратат во времето на Југославија и една канцеларија кај што ја предаваш уплатницата. Проверуваат таму дали е во рок од 8 дена платена или како и да е во записникот наведено и тераш :)
Позади Ла Тана, така?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Пролече, не беше онаа во Лисиче?