Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1878146 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6492
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #12045 на: 10 Септември 2021, 13:47:17 pm »
Таа е реалноста, ТемниотИсус мисли на Џејсон Борн сценарија.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #12046 на: 10 Септември 2021, 13:49:41 pm »
Може таа е реалноста, ама дека има некоја единица од типот на алфи ако постојат или ебр како и да се викаат, спремни за некој ако не застане да интервенира, тоа е сигурно. Не се сите културни да застануваат после 300м. Секогаш по нет и по дневниве весници има статии барем неколку пати имам прочитано ако ништо друго за такви бркотници.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20137
« Одговори #12047 на: 10 Септември 2021, 13:52:55 pm »

Слабо англискиот изгледа.

На автопат ако сопираат некој за брзо возење и не застане сигурно не го сопираат за 135кмч возење. Изгледа не возиш низ центар да видиш какви глупости прават и возачи и џандари што ги бркаат.

Тие во автокоманда што стоеле за да се приклучат во сообраќај можеле сериозна сообраќајка да предизвикаат особено со оглед на тоа дека секогаш кога ќе ги видам не ни гледаат што прават туку само пуштат ротации и мислат може да се убацат кај сакаат.

Пред 1 месец на регионален пат се искрши Јети поради вакви шерифски потези и не е единствено, туку единствено што го пишале на вест.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #12048 на: 10 Септември 2021, 14:08:18 pm »
Може таа е реалноста, ама дека има некоја единица од типот на алфи ако постојат или ебр како и да се викаат, спремни за некој ако не застане да интервенира, тоа е сигурно. Не се сите културни да застануваат после 300м. Секогаш по нет и по дневниве весници има статии барем неколку пати имам прочитано ако ништо друго за такви бркотници.

Има и тоа.

Oхрид - Скопје ја возев тазе купена Калибрата без таблици.
После последна патарина ми се пуштија со Крајслер со ротациони. Јас не ги видов , ми кажа шурата кој беше позади мене на наплатна рампа.

Нагазив мушки... не ме стигнаа али јавија на алфите во Скопје и одма ме пречекаа на влез во Скопје.

Мислеа дека е крадена, али имав све од документација ( купопродажен, технички, осигурање) освен таблици, плус едниот го знаев од нив и работата заврши со " со здравје да си ја возиш и пополека на автопат, си ги налутил колегите од патарина."

После тоа другаров побара  да ја повози накај Белви и наквака на обичен сообраќаец со кој пола саат се расправаше...;D

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6492
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #12049 на: 10 Септември 2021, 14:26:33 pm »
Слабо англискиот изгледа.

ДртИсус?

Присутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6891
  • French diamond
« Одговори #12050 на: 10 Септември 2021, 14:41:43 pm »
Ајде нешто позитивно за џандарите од денес, возам пред некој сат низ град без кацига со скутерот, пошто Септември е, си реков нема повеќе полиција со мотор...кога при вртење на една раскрсница, ми свири некој од позади мене, гледам на ретровизор полицаец со мотор...давам десен жмигавец да застанам и да спремам 1500 денари, кога тој дојде до мене, ми свика "клај ја кацигата" и си продолжи пред мене  :) Ете не биле сите толку лоши  ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14348
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #12051 на: 10 Септември 2021, 15:06:48 pm »
Цитат
Фала на објаснување. Јас мислев почнале да праќаат по пошта казни, не сфатив до крај што како. Инаку си ги помешал брзините и тоа ептен. Има овде неколку адвокати што одат по судови и се расправаат дури и до врховен, јас гледам да не стигнам на суд и на лице место да се разберам/спасам.

Тоа е тоа, мислам се разбираме
Значи акп ба лице место те застани полицаец и ти рече,500м поназад изгази човек,те уапси и те носи во притвор ти ќе речиш ок то е то.Браво.

Не биди и ти нинџа плиз. За такви сериозни работи се знае како е редот. Банални работи од типот на плус 10+ фатен со радар или нешто што се прогледува низ прсти за поситни работи, ако можеш да се разбереш и да поминеш со усна опомена супер.
Ако газиш ти луѓе или те опкривуваат за такви работи, значи веќе си во голем проблем. Инаку, до сега немам сретнато некој што го окривиле за газење човек. Така да малку и ти со примериве контролирај се, зошто летна бетер од научна фантастика. Јес да си адвокат, ама не мораш до толку. А за прав адвокат треба да знаеш дека и за тоа може да те приведат. Утнале идентитет, збунка направиле, тотално икс небитна работа. Затоа си постои и адвокат и обвинител и се. Ајде релакс сега малку.
Немаш изгорено на правдина па затоа така лесно си го земаш здраво за готово.Мене ме имаат изгорено 2-3 околу 5К €,па одтогаш кога сум во право сум спремен и до Стразбур да одам.
Инаку за нешто ситно,не ни разговарам,нека си збрка работа нека не ми го троши времето,не ми се исплаќа да се расправам ни со него,ниту по судови да се влечкам да губам време.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #12052 на: 10 Септември 2021, 15:18:22 pm »
Цитат
Фала на објаснување. Јас мислев почнале да праќаат по пошта казни, не сфатив до крај што како. Инаку си ги помешал брзините и тоа ептен. Има овде неколку адвокати што одат по судови и се расправаат дури и до врховен, јас гледам да не стигнам на суд и на лице место да се разберам/спасам.

Значи акп ба лице место те застани полицаец и ти рече,500м поназад изгази човек,те уапси и те носи во притвор ти ќе речиш ок то е то.Браво.

Не биди и ти нинџа плиз. За такви сериозни работи се знае како е редот. Банални работи од типот на плус 10+ фатен со радар или нешто што се прогледува низ прсти за поситни работи, ако можеш да се разбереш и да поминеш со усна опомена супер.
Ако газиш ти луѓе или те опкривуваат за такви работи, значи веќе си во голем проблем. Инаку, до сега немам сретнато некој што го окривиле за газење човек. Така да малку и ти со примериве контролирај се, зошто летна бетер од научна фантастика. Јес да си адвокат, ама не мораш до толку. А за прав адвокат треба да знаеш дека и за тоа може да те приведат. Утнале идентитет, збунка направиле, тотално икс небитна работа. Затоа си постои и адвокат и обвинител и се. Ајде релакс сега малку.
Немаш изгорено на правдина па затоа така лесно си го земаш здраво за готово.Мене ме имаат изгорено 2-3 околу 5К €,па одтогаш кога сум во право сум спремен и до Стразбур да одам.
Инаку за нешто ситно,не ни разговарам,нека си збрка работа нека не ми го троши времето,не ми се исплаќа да се расправам ни со него,ниту по судови да се влечкам да губам време.

И што кажав јас погрешно што ти не разбра и се попаливте вчера и денес? Цело време истото ви го викам, дека може за глупост да ве казнат, па после оди докажувај се по судови. Ти ви викаш дека 2-3 пати за 5к си казнет. Значи пак доаѓа до моето, дека и прав можеш да го попушиш, дека треба пазење, дека за жолто светло подметнуваат црвено, дека не можеш да се докажеш по судови, дека најдобро ти е ако можеш, во момент нешто да молиш да правиш да се спасиш да не дојде до казна, вие 2 дена ме убедувавте дека адвокати сте биле, бла бла, за сега да ми кажеш дека на правдина 3 пати те усудиле, за после за право да си одел и до Стразбург.

Еве пак те прашувам што кажав погрешно? Што не сфати? Пишав дека може и за жолто да те казни, таков е законот. Дали има или не пракса, можноста постои. Сега тотално си конфузен, од една страна викаш дека не може полицаец да те застане и да те казни за било што, да ти речел си згазил некој и ти да си речел ок, а од друга страна си тотално контрадикторен со тоа што викаш дека 3 пати на правина те казнале.

И што има врска тоа со мене, што цело време викам дека превенција е најдобра работа. Гледаш казнуваат за темни стакла, впиши ги во сообраќјајна, гледаш казнуваат за жолто/црвено, почекај си на семафор, зошто после да губиш и нерви и пари, а да не мораш. Не сум адвокат јас, вие адвокатите ваљда поинаку размислувате.

И јас кога сум во право се бунам. Се бунев што тој сакаше црвено да ми пише, инсистирав на жолто зошто во тој момент мислев дека одземаат и возачка за црвено, а за жолто знаев дека само пари е иако во тој момент не знаев дека се 250еу, мислев дека се 50-60еу. Зошто бев убеден дека е жолто, а не црвено, затоа и јас се расправав, се молев, се убедував, на крај на среќа се спасив. Пуштија срце, видоа ваљда дека ненамерно е и од глупост, па се смилуваа. Да ми дадеа пишано црвено како на Зиле не потпишував, ќе се влечев и јас по судови и правдина ќе барав. И што е нејасно, јас стварно не ве разбирам.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #12053 на: 10 Септември 2021, 16:47:07 pm »
Ајде нешто позитивно за џандарите од денес, возам пред некој сат низ град без кацига со скутерот, пошто Септември е, си реков нема повеќе полиција со мотор...кога при вртење на една раскрсница, ми свири некој од позади мене, гледам на ретровизор полицаец со мотор...давам десен жмигавец да застанам и да спремам 1500 денари, кога тој дојде до мене, ми свика "клај ја кацигата" и си продолжи пред мене  :) Ете не биле сите толку лоши  ;D
Каков цар си ти :D
Претпоставувам не возиш мотор во јануари, па да ја ставиш кацигата за топло да ти држи...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14348
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #12054 на: 10 Септември 2021, 17:34:13 pm »
Цитат

И што кажав јас погрешно што ти не разбра и се попаливте вчера и денес? Цело време истото ви го викам, дека може за глупост да ве казнат, па после оди докажувај се по судови. Ти ви викаш дека 2-3 пати за 5к си казнет. Значи пак доаѓа до моето, дека и прав можеш да го попушиш, дека треба пазење, дека за жолто светло подметнуваат црвено, дека не можеш да се докажеш по судови, дека најдобро ти е ако можеш, во момент нешто да молиш да правиш да се спасиш да не дојде до казна, вие 2 дена ме убедувавте дека адвокати сте биле, бла бла, за сега да ми кажеш дека на правдина 3 пати те усудиле, за после за право да си одел и до Стразбург.

Еве пак те прашувам што кажав погрешно? Што не сфати? Пишав дека може и за жолто да те казни, таков е законот. Дали има или не пракса, можноста постои. Сега тотално си конфузен, од една страна викаш дека не може полицаец да те застане и да те казни за било што, да ти речел си згазил некој и ти да си речел ок, а од друга страна си тотално контрадикторен со тоа што викаш дека 3 пати на правина те казнале.

И што има врска тоа со мене, што цело време викам дека превенција е најдобра работа. Гледаш казнуваат за темни стакла, впиши ги во сообраќјајна, гледаш казнуваат за жолто/црвено, почекај си на семафор, зошто после да губиш и нерви и пари, а да не мораш. Не сум адвокат јас, вие адвокатите ваљда поинаку размислувате.

И јас кога сум во право се бунам. Се бунев што тој сакаше црвено да ми пише, инсистирав на жолто зошто во тој момент мислев дека одземаат и возачка за црвено, а за жолто знаев дека само пари е иако во тој момент не знаев дека се 250еу, мислев дека се 50-60еу. Зошто бев убеден дека е жолто, а не црвено, затоа и јас се расправав, се молев, се убедував, на крај на среќа се спасив. Пуштија срце, видоа ваљда дека ненамерно е и од глупост, па се смилуваа. Да ми дадеа пишано црвено како на Зиле не потпишував, ќе се влечев и јас по судови и правдина ќе барав. И што е нејасно, јас стварно не ве разбирам.
Абе ние адвокати,ама и ти т'п ама упорен.Ти го кажуваш како да е така по ЗАКОН,а не е така по ЗАКОНОТ.Развери ја разликата Тебе ти се меша тоа шо некој џандар ножи да те "поеби" оти му се можи.Тоа не е по ЗАКОН,туку злоупотреба на законот или службена положба.
Ама пак нема да направиш разлика,така да се одјавувам на оваа тема.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #12055 на: 10 Септември 2021, 18:42:53 pm »
Srekja sto se odjavuvas, jas odamna trebase istoto da go napravam. Koga ke mi tekne kolku samo vreme potrosiv na objasnuvanje ama t'p si e t'p. Dzabe, ne sfakja i ne i ne i ne.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #12056 на: 12 Септември 2021, 00:29:15 am »
@Power to the people баш вечерва ќе ме собереа и уште една кола со Рекстон затоа што збркаа некој 500 метри затоа што малце не сопре на пешаци веројатно :)

Присутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6891
  • French diamond
« Одговори #12057 на: 12 Септември 2021, 00:42:26 am »
Па ако имале звучна и светлосна ротација вклучено и да те соберат (ако не им направиш пат), сам ќе си бидиш крив.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #12058 на: 12 Септември 2021, 00:52:34 am »
Па ако имале звучна и светлосна ротација вклучено и да те соберат (ако не им направиш пат), сам ќе си бидиш крив.

Немаа многу нормално, никогаш немаат кога се пуштаат по некој низ град, а и да имале, ротација не е оправдување да се прекршат сите закони што постојат :)
« Последно менување: 12 Септември 2021, 20:20:12 pm DarthJe5us »

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1805
« Одговори #12059 на: 12 Септември 2021, 22:58:10 pm »
Денеска сакаа да ми пишат казна за претекнување на полна, а врска немаше. Му викам претекнував на испрекината, имам и снимено на камера. Не не, те виделе колегите горе и ни јавија да те заприме. Ама од рамковниве беше и ко да не се разбиравме убаво. Зеде и налог за да ми пишува казна, 250 евра била ама ќе ми напраел за 45 евра дури и смеа ме фати како успеа да ја направи таа математика.

Впрочем од што беа во гужва со дојави од "горе" (ги слушав на станица како им дојавуваат коли) со снимката од камерата ништо немаше да направам. Тука тешко дека ќе се докажуваше со мене полицаецот, си имаше дојава од горе и не го интересираше ништо. Така да првото искуство откако ја имам камерава и не е толку добро (но се погодија коцките па поминав со лесно)