Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1819321 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4969
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #11865 на: 02 Август 2021, 14:12:50 pm »
Na stakloto si ima oznaka deka e fabricki homologirano

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3719
« Одговори #11866 на: 02 Август 2021, 14:25:32 pm »
Сеа и ти претерваш, сакаш полицаец да знае за ознаки за фабричка хомологација.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1779
« Одговори #11867 на: 02 Август 2021, 14:25:51 pm »
Многу педерски однос имаат. И сега ај што не се во право (барем според мене, бидејќи колата добила хомологација како таква) туку ти ќе треба да одиш да правиш атест за утре пак да не те застанат за истото со децата во кола и да си речат татко им криминалец е.

Па уште и што работиш кога ќе прашаат... тоа за муфте да искористат изгледа го прашуваат. Јас се претставувам како архивар

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #11868 на: 02 Август 2021, 14:59:21 pm »
Стара финта

Што работиш?

Ебам радознали ;D

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6137
« Одговори #11869 на: 02 Август 2021, 15:08:03 pm »
@Inter1 коа јадеше лајна... Не му вервавте...

:P

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7055
« Одговори #11870 на: 02 Август 2021, 15:15:31 pm »
Какви морони... Страшно.

И кај мене се фабрички затемнети, значи да очекувам деновиве да се убедувам со тотално неписмени. Па нека види дали има фолија или нема. Ќе те носел на технички, пола џандари колите им се кршовини што ни во една држава не би поминале на технички, ама они продаваат муда за бубрези.

Исти дебили се и у Србија, не му даваат да помине технички пошто 3 години стара кола нема прскалки, а има фабрички ксенонски светла.

Ако више се правиме силна држава, дај да избациме ѓубре од улици што чади ко локомотива, а не да јебеме поштен народ што ќе плати казна, пошто 25% ги заболе нема ни да му ја плати, нема што да му земе, а вози кола од 50.000 еур. Еве ја мојата прва под преса ќе ја однесам, нека почне од мене, ама да не заврши со тројца после мене.

Нека пуштат субвенции старо за ново, нека намали данок и акциза на половни  Еуро 6 возила, нека намали данок на нови возила под 20.000 еур, пошто нема  поента да му ја намалиш цената за 2-3.000 еур на оној што ќе купи БМВ 7ца.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #11871 на: 02 Август 2021, 15:36:57 pm »

Абе не може да те казнат, може само да те рчкаат да им помине време.

Или како оној член (не ми текнува кој беше) што мислел дека се фабрички затемнети а да ти биле фолии па да го казнат.

Отсутен Zizi

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 202
« Одговори #11872 на: 02 Август 2021, 15:51:33 pm »
Какви морони... Страшно.

И кај мене се фабрички затемнети, значи да очекувам деновиве да се убедувам со тотално неписмени. Па нека види дали има фолија или нема. Ќе те носел на технички, пола џандари колите им се кршовини што ни во една држава не би поминале на технички, ама они продаваат муда за бубрези.

Исти дебили се и у Србија, не му даваат да помине технички пошто 3 години стара кола нема прскалки, а има фабрички ксенонски светла.

Ако више се правиме силна држава, дај да избациме ѓубре од улици што чади ко локомотива, а не да јебеме поштен народ што ќе плати казна, пошто 25% ги заболе нема ни да му ја плати, нема што да му земе, а вози кола од 50.000 еур. Еве ја мојата прва под преса ќе ја однесам, нека почне од мене, ама да не заврши со тројца после мене.

Нека пуштат субвенции старо за ново, нека намали данок и акциза на половни  Еуро 6 возила, нека намали данок на нови возила под 20.000 еур, пошто нема  поента да му ја намалиш цената за 2-3.000 еур на оној што ќе купи БМВ 7ца.

Не само што се кршеви, пола се нерегистрирани, а за мотор и кацига муабет да не правиме.
Пред 9/10 години ме сопира џандар престигнувајки ме со мотор, документи ова она и ме прашува кацигата кај ми е (а и тој самиот без кацига) му велам а твојата каде е полицаец си, треба да бидеш пример за другите. Се изнервира и ме пушти.  ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7049
« Одговори #11873 на: 02 Август 2021, 15:59:55 pm »
Уште еднаш се потврдува дека џандар не е професија, туку е дијагноза. Абе до толку да немаат мозок тоа е чудо.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #11874 на: 02 Август 2021, 17:16:15 pm »

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6137
« Одговори #11875 на: 02 Август 2021, 18:00:27 pm »

Абе не може да те казнат, може само да те рчкаат да им помине време.

Или како оној член (не ми текнува кој беше) што мислел дека се фабрички затемнети а да ти биле фолии па да го казнат.

Да ме рчка на 45+ степени со дете во кола е исто така казна...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #11876 на: 02 Август 2021, 18:08:18 pm »

Сакам вака и кај мене во Ченто.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #11877 на: 02 Август 2021, 18:11:24 pm »
Републичка контрола имало во Прилеп? За влакно сум ја пропуштил ко што гледам.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #11878 на: 02 Август 2021, 22:43:24 pm »
Побрзо некоја тајна од универзумов ме откриеме, црни дупки итн., отколку мистеријава со фабричкиве затемнети :D
По секоја логика не треба казна за тоа, ама фак лоџик во северџанија

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #11879 на: 02 Август 2021, 23:05:04 pm »
Какви морони... Страшно.

Е ајде де....
А не сфаќам како тоа на нова кола затемнети стакла не ги пишуваат во сообраќајна. Прво, контролорот мора да ја провери колата пред да даде согласност за регистрација и треба да го воочи тоа. Второ, сопственикот на возилото треба (ваљда) да знае што купува и да провери дали се е заверено како треба.

Во оваа мочана Џганаана една едноставна работа како регистрација на возило не може да функционира, а ти па се нервираш оти субвенции не давале.