Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Не знам зошто цело време бев убеден дека ако возиш и 1км/ч над дозволеното може да те казнат. По ова излегува дека ако на некое место е дозволено 50 км/ч, може (а не треба) да се вози 80км/ч без да те казнат....
Цитат: Filip MK на 02 Октомври 2019, 08:26:13 amНе знам зошто цело време бев убеден дека ако возиш и 1км/ч над дозволеното може да те казнат. По ова излегува дека ако на некое место е дозволено 50 км/ч, може (а не треба) да се вози 80км/ч без да те казнат....Можат да те казнат, но симболично. А бидејќи е симболично, и бидејќи најголем број од возилата возат малку побрзо од дозволеното (10-25кмч) ретко се казнува тоа. Казната е 20-30 поени или евра.Најважно е брзината да е согласно условите на патот. Односно 50 е дозволено позади Лептокарија ама се вози 22кмч. Исто 50 е дозволено на Словенија или Автокоманда но таму се вози 75кмч.
Цитат: Deni на 02 Октомври 2019, 08:58:41 amЦитат: Filip MK на 02 Октомври 2019, 08:26:13 amНе знам зошто цело време бев убеден дека ако возиш и 1км/ч над дозволеното може да те казнат. По ова излегува дека ако на некое место е дозволено 50 км/ч, може (а не треба) да се вози 80км/ч без да те казнат....Можат да те казнат, но симболично. А бидејќи е симболично, и бидејќи најголем број од возилата возат малку побрзо од дозволеното (10-25кмч) ретко се казнува тоа. Казната е 20-30 поени или евра.Најважно е брзината да е согласно условите на патот. Односно 50 е дозволено позади Лептокарија ама се вози 22кмч. Исто 50 е дозволено на Словенија или Автокоманда но таму се вози 75кмч.Убаво кажано, само мороните не стојат позади Лептокарија да мерат него стојат на бул. Словенија кај што нема живо пиле.
Нема што да лазиш, само запамти 30кмч над дозволено максимум. И лесно е.30 над не е малце
Не ми е јасно што му беше фората? Демек испод чест му е да го носи боки на столче или само да се изрезили пред камера?