Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2096003 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #1005 на: 12 Јули 2012, 00:45:53 am »
татко ми е шофер,вози надвор од државава со обичната(нова) возачка веќе 2 години,никаков проблем,нема потреба од меѓународна

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3039
« Одговори #1006 на: 12 Јули 2012, 01:46:07 am »
Може некој да ми го објасни дали смеaм јас како возач почетник да возaм кола од 1700 кубика со 60 коња?Знам дека не смее да се вози кола над 75 киловати,а со кубикажа како иде?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1007 на: 12 Јули 2012, 01:52:29 am »
Смееш да возиш се што спаѓа во Б-категорија без разлика на кубикажа доколку возилото има до 75 киловати.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3039
« Одговори #1008 на: 12 Јули 2012, 01:55:11 am »
Фала :)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1009 на: 12 Јули 2012, 10:27:32 am »
Денес ги пуштив мојве да презакажат за одзимање возачка, и им презакажале за 1 месец. Ама ме запрепасти муабетот. Да сум однел све што имам, возачка, м возачка, и онаа книшка за казнени поени. За да бидат поништени, па јово наново све. Да си нсам слики пари курци палци. Па нели бе само измена се вршело, што им е сега? Ај кој знае боље или у брзо време гопраел процесов нека каже.

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
« Одговори #1010 на: 12 Јули 2012, 10:37:59 am »
Денес ги пуштив мојве да презакажат за одзимање возачка, и им презакажале за 1 месец. Ама ме запрепасти муабетот. Да сум однел све што имам, возачка, м возачка, и онаа книшка за казнени поени. За да бидат поништени, па јово наново све. Да си нсам слики пари курци палци. Па нели бе само измена се вршело, што им е сега? Ај кој знае боље или у брзо време гопраел процесов нека каже.

И јас имам разбрано така, бараат на ново да ти ги направат за да ти земат пари.

Порано дозволата само се чуваше во фиока и ти ја враќаа.

Сега администрацијата е преголема и потребни се пари за плати, што за оние што се муваат по канцеларии а не работат ништо што за оние кои седат дома и се водат како вработени.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #1011 на: 12 Јули 2012, 10:38:15 am »
Moже е така за новиве. За старите само оставаш и зимаш после некое време.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #1012 на: 12 Јули 2012, 10:40:24 am »
Какви буљашки работи. Па кај им објаснување за тоа? Предхоно викаа дека прават нова со обележано забрана за б категорија со разлог ако има некој ц да може ц да си употребува, и само смена правиш и си ја зимаш старата кога ќе заврши казната. А сега?

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
« Одговори #1013 на: 12 Јули 2012, 10:43:29 am »
Какви буљашки работи. Па кај им објаснување за тоа? Предхоно викаа дека прават нова со обележано забрана за б категорија со разлог ако има некој ц да може ц да си употребува, и само смена правиш и си ја зимаш старата кога ќе заврши казната. А сега?

Мислам дека сега се две посебни дозволи, една само Б и една само Ц, ама не сум сигурен...

Имам пријател кој вози камион во Словенија и има 2 различни, ако направи прекршок со автомобил и возачката му е одземена да може да вози камион...

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #1014 на: 12 Јули 2012, 10:52:10 am »
Нема врска, на иста дозвола се кај нас.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #1015 на: 12 Јули 2012, 11:34:56 am »
Немаше ни смена бе. Ништо. Само печат од позади. Најнормално си имаш дозвола која има печат дека од тогаш до тогаш Б категорија не ти важи.

Отсутен BokiCactusic

• Сениор
  • Пораки: 3825
  • Боинг 747
« Одговори #1016 на: 12 Јули 2012, 12:14:34 pm »
Јас незнам што стана со полицијава али волку контроли во градов како што има во изминатива недела немало до сега, изгледа не пишувале казни долго време па сега да надохнадат, како и да е припазувајте ако успеам ќе ги означал локациите каде што стојат оваа недела барем таму ги начекував по двапати :)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1017 на: 12 Јули 2012, 12:16:36 pm »
Јас колку што можев да видам деновиве, едно 8 од 10 застанати возила беа веспи.
Па веќе секое дете од 5то одд има мотор и мора да се направи некој ред, гинат како комарци.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
« Одговори #1018 на: 12 Јули 2012, 12:46:19 pm »

Ќе им ја однесеш твојата возачка, таа ќе ти ја поништат и ќе треба да извадиш нова на која ќе биде впишана забраната за одредена категорија. Значи не седи кај нив, али мора да си платиш за нова возачка.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #1019 на: 12 Јули 2012, 12:48:18 pm »
MME, ej пари се перат на секој ќош .... Све за пари направија денес нашиве државници ...