Автор Тема: Golf mk1 1.1  (Прочитано 28765 пати)

Отсутен Kirepp

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 133
Одг: Golf mk1 1.1
« Одговори #45 на: 14 Јуни 2014, 12:47:01 pm »
Вака реставрацијата треба да започни скоро а ова се само формални работи :D иначе фала за муабетиве стварно ми значи да има вака да ми каѓи некој вакви работи :D ако можам некако да помогнам било како тука сум позз фала уште еднаш DARK

Отсутен Kirepp

• Јуниор
  • **
« Одговори #46 на: 14 Јуни 2014, 16:06:46 pm »
Се извинуван са дупли пост ама сакам да праша уште нешто подот на колава (надворешно) како треба да се заштити најдобро и најефикасно (да го вадам стариот битумен ова она...........) Фала однапред

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #47 на: 14 Јуни 2014, 19:16:09 pm »
Зависи колку е уништена колата ама најдобро да го следиш Дарко :)

Отсутен Kirepp

• Јуниор
  • **
« Одговори #48 на: 14 Јуни 2014, 23:08:23 pm »
Предните прагови се уништени од шоферската страна е заменет и е во добра состојба а од сошоферската страна е скроз уништено дури долу каде што се држи раменото на шасијата е скапано и е ризично за возење е сега другото воглавно е сегде здраво и на задното лево крило има едно дупче скапано со големина 3-3 cm другото е се здраво на колата е сега пошто дарко ја симна скроз бојата па наново нанесуваше филери ова она дали е потребно и јас тоа да го правамм ? тоа ми е прашањето ( за слики поконкретно во најскоро време) фала однапред

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #49 на: 15 Јуни 2014, 02:10:56 am »
ako ne e prethodno krpena i kitirana kolata nemas potreba. strugaj tamu kaj sto ti e skapano. nov lim i primer.

Отсутен Kirepp

• Јуниор
  • **
« Одговори #50 на: 15 Јуни 2014, 12:30:42 pm »
Ќе видиме како е шо е колата се гледа дека е прешприцана али крпена не е нигде

Отсутен Kirepp

• Јуниор
  • **
« Одговори #51 на: 18 Октомври 2014, 20:33:27 pm »
Ајде и јас да ја подновам темава сите почнаа со кецовите па и јас :DD

Овде е назад во гепекот и има 2 дупчиња и е скапано ама ако добро се заштити мислам дека нема да има проблем(се разбира и одоздола исто некој предлог во врска со ова

мала пауза :D

се што беше најдено во гепекот :D

како што кажав некој претходно под стариот и скапан праг клал нов но навреме е исчистен горниот што значи една рабта помалку не е скроз доисчистен но се работи добро е што добро е заварено и нема проблем ќе се направи детална испекција одоздола за секој случај

Ајде да ги слушниме мислењата (се работи вака заради мал простор не е извадена маската и слично :SS

Отсутен gnaum

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 179
« Одговори #52 на: 18 Октомври 2014, 20:43:33 pm »
Со среќа нека е што побрзо да се појави низ Прилепските улици и тоа како што го имаш замислено

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #53 на: 18 Октомври 2014, 20:46:25 pm »
Поголема брусалица имате? ;D
Зошто со брусалица а не со челична четка? Со брусалица ќе го истенчите лимот,некако ми нема логика ова што вака ја тргате бојата....
Среќно во работата!

Отсутен Kirepp

• Јуниор
  • **
« Одговори #54 на: 18 Октомври 2014, 20:51:10 pm »
Gnaum фала брат :D
зоки-златен-Со брусалицата моментално како што можиш да заприметиш се истерува рѓата а за истерување на бојата се знае со четки а челичната четка што е тука е за недостапни места :D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #55 на: 18 Октомври 2014, 20:57:11 pm »
Јас знам и сум пробал,дека може и со четка челична на бурмашина да чистиш р'ѓа,а со брусалче со посебен камен т.е шмиргла камен можеш истото да го правиш.На 4та слика баш се приметува дека и лимот сте го стругале и тоа убаво сте го истругале.Ова ко добронамерен совет ти го давам,пази да не го истенчиш лимот,да не биде после Flinston's работава :)

Отсутен Kirepp

• Јуниор
  • **
« Одговори #56 на: 18 Октомври 2014, 21:55:42 pm »
Фала за советот денеска мислев малце погрубо а со тоа место незнам можно е и да се смени малце ми е сумливо ама утре почнувам со четка официално :D денеска повеќето ми беше за десниот праг да го средам пошто многу имаше работа во него како што можиш да заприметиш левиот е целосно за менување :S итоа до раменото каде што се држи на јабучицата цел праг :S и ситници колку што сакаш :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #57 на: 19 Октомври 2014, 01:35:59 am »
Со четка се вади ’рѓа до последно, немој со диск да стружете зошто т’нко ви се пишуе понатаму :) И не штеди, купи неколку челични четки, кога ќе видиш колку лесно излага боја цел ќе го соголиш. Се расипуваат четките така да ќе треба да имаш резерви.
Напред работа, мислам дека Голф Кец проекти почнуваат да ги надминуваат количински и Буба проектите. :)

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #58 на: 19 Октомври 2014, 02:10:57 am »
ti najubavo cel preden patos da si smenis :) a i so ova masinava za probivanje tuneli samo loso kje naprais. Frli ja u podrum i zemi celicni cetki ako sakas da ne ti se raschepi kolata :) a toa sto ti go vikas sitnici, ustvari se najbitnite delovi na kolata ;)

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #59 на: 19 Октомври 2014, 17:07:09 pm »
Hm,zasto ne ste rasturile se od kolata? Pred se so brusalica staklata si gi napravil lom ptetpostavuvam...... Stopovi branici sitnici se vadat vo pola saat... Ako ne planiras da go krpis I da vadis sve sto e korozirano I skapano ic ne go kopaj.... Poloso ke napravis,realno patosot e cirkuzi duri gi nema ni pojacuvanjata pretpostavuvam gi nema ni od druga strana koga ke go svrtis..... toj lim od 1mm sto e zargjan koga ke go iscistis ke dojde na 0.5 a toa e kako da si krpel so list hartija....
Drago mi e da gledam vakavi proekti I luge koj sakaat I imaat zelba da napravat nesto  od nisto.... Zatoa ti preporacuvan I te sovetuvam za da bide fati go.muski I od koren,so lesno :)