Автор Тема: Golf mk1 1.1  (Прочитано 26796 пати)

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
Одг: Golf mk1 1.1
« Одговори #60 на: 19 Октомври 2014, 17:11:23 pm »
Фала за советот денеска мислев малце погрубо а со тоа место незнам можно е и да се смени малце ми е сумливо ама утре почнувам со четка официално :D денеска повеќето ми беше за десниот праг да го средам пошто многу имаше работа во него како што можиш да заприметиш левиот е целосно за менување :S итоа до раменото каде што се држи на јабучицата цел праг :S и ситници колку што сакаш :D
A tek koga ke go otvoris koga ke vidis sto ima,a Kujznae kakvo r cnatresnoto pojacuvanje na trapot,bas me interesira pusti sliki.....
Se izvinuvam za dupli post

Отсутен Kirepp

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 133
« Одговори #61 на: 19 Октомври 2014, 20:27:25 pm »
Bas me raduva sto sakate da pomognite i sto pisuvate staklata i maski edno drugo ne se vatad zaradi situacijata vo koja se raboti :S malce e tesno mestoto i zatoa sto sekoja den se pribira skroz zatoa sto ne e kajmene doma na drugo mesto se raboti zatoa a staklata ne se osteteni se raboti pretpazlivo epten popoleka deneska mi izlegoja mnogu dupki nazad na desniot kos za cudo dava znaci deka e zdravo se otepav od mavanje nepokaza slabost sega rabotam odozgora da vidam so ima pojaveno vnatre pa posle ke se rastura kolata i ke se pocne odozdola se nadevam ne e gresno taka. Trapovite nazad imaat pokazano 2 ta trapa na isto mesto imaat pokazano mislam deka toa nema da bide problem pogolem deneska bese izvadena cevkata za benzin i tamu izleze eden kup dupki i rabota :SSSS (neocekuvano) sliki za nekoja minuta

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7066
  • хаУс мајстор
« Одговори #62 на: 19 Октомври 2014, 22:35:31 pm »
Нема ништо неочекувано во работава,не кога копаш ;)
Само живци и трпение,ако си решил ќе го средиш,ако мислеше дека е мачкина кашлица-ондак искуство за понатака....
И не брзај,нешто кога ќе почнеш прави го како што треба,ако не ти е јасно имаш стручњаци тука,прашај ќе ти помогнат,сигурен сум.
Среќно :)

Отсутен Деки

• Редовен
  • Пораки: 1534
« Одговори #63 на: 20 Октомври 2014, 00:05:50 am »
Ајде со среќа во проектчево  :)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9196
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #64 на: 20 Октомври 2014, 01:00:55 am »
Шо боја ке биди овој ? ;D

Среќно во натамошната работа.

Отсутен Kirepp

• Јуниор
  • **
« Одговори #65 на: 20 Октомври 2014, 19:28:32 pm »
Фала ви на сите за поддтшката токму сега имам прашање до вас незнам назад на десниот кош се појавија неколку дупчиња и кајшто е цевката за гориво таа скапала скроз и околу себе направила штета а секаде каде што че го чистам неможам да стасам до здрав метал како да има 2 слоја на метал и измеѓу себе рѓа да има сумлива работа помош

еве за што визборувам како што моѓи да се запримети има рѓа дали ако се заштити ова како што треба ќе се запри корозијата (одоздола одозгора заштита

Се поправив :D

а еве го и местото каде што почна да јавува околу цевката за гориво

еве го одвнатре фала ви на сите однапред за советите

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #66 на: 20 Октомври 2014, 19:36:10 pm »
Drugar nema sto mnogu soveti se ova se sece do zdrav lim i nanovo, gledaj ja temata kaj mojot golf skoro istat postapka treba da ja napravis ....

Отсутен Kirepp

• Јуниор
  • **
« Одговори #67 на: 20 Октомври 2014, 21:34:55 pm »
Дали и јас ќе треба да го копам како сто е кај тебе копано :SS затоа што и кајмене под горниот лим има рѓа :SSS очигледно ќе треба и кајмене скроз чистење

Отсутен kikoMk1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 53
« Одговори #68 на: 20 Октомври 2014, 22:25:42 pm »
Само напред. Ако веќе си почнал да го правиш тогаш прави го како од фабрика

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7066
  • хаУс мајстор
« Одговори #69 на: 20 Октомври 2014, 23:46:18 pm »
Се што е скапано,сечи.Секаде каде што има многу р'ѓа и е нагризен металот сечи и на нивни места ставај добар нов лим.А каде што има површинска корозија,чисти и премачкувај со средства.Убаво ти вика DARK,отвори темата кај него,ќе ти стане јасно :)

Отсутен Kirepp

• Јуниор
  • **
« Одговори #70 на: 07 Мај 2015, 15:52:00 pm »
da ja obnovime malce temava :D vo zaborav otide

Vaka e vo plan da se napravi :D se e spremno uste obrtometar da se nabavi i ke bide top

Konzolata izgleda malce unistena ali ke se sanira i toa

« Последно менување: 07 Мај 2015, 15:57:37 pm Kirepp »

Отсутен Kirepp

• Јуниор
  • **
« Одговори #71 на: 07 Мај 2015, 15:58:15 pm »
se izvinuvam za dupli post ama vo narednive denovi kolata ke otide na krpenje taka da ke ima sliki :D

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #72 на: 07 Мај 2015, 18:23:08 pm »
a gde je motor?

Отсутен МулевР

• Редовен
  • Пораки: 1383
  • Велешанче
« Одговори #73 на: 07 Мај 2015, 20:01:51 pm »
Супер делчиња си набавил. Воланчето од каде го купи ? Сакам и јас :D
Project car: Opel Kadett C
Daily 1: Opel Corsa E
Daily 2: Yugo Koral 1.1i

Отсутен Kirepp

• Јуниор
  • **
« Одговори #74 на: 07 Мај 2015, 20:39:13 pm »
МулевР воланчето случајно го најдов на едно југо и му го купив на газдата :D ама не пасува на колата ќе мора да се модифицира а моторот ќе биде тој што е на колата го има во првите страни Дарко автомобилов ќе се прави за секојдневна употреба