Автор Тема: Перење возила  (Прочитано 910855 пати)

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Одг: Перење возила
« Одговори #765 на: 13 Јануари 2017, 14:41:47 pm »
Аман бе, јас баш се мислев деновиве таму да идам да зачистат солта.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55337
  • Махер
« Одговори #766 на: 15 Јануари 2017, 21:37:34 pm »
Демек не прави доволно пари една бензинска за редовно да си го санира компресорот? Глупости.

Компресорот сам си се исплаќа со неговата работа и ти прави да се моткаат повеќе луѓе околу бензинската. А чат пат и ќе купат нешто или ќе стават гориво или ќе им замили бензинската па таа ќе ја користат.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #767 на: 15 Јануари 2017, 21:46:43 pm »
Треба еден сервисер да прима и секој ден да го сервисира, пошто кај нас у денот ке се најдат два - тројца паметни што ќе му ебат мајката. Кај некој го ставил бесплатно да го користиш па и сам е крив што некој мисли дека тоа е ставено за да се крши.... толку ни е културата.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55337
  • Махер
« Одговори #768 на: 15 Јануари 2017, 21:48:50 pm »
Како бе на Окта на партизанска стално работи?

Како?

Секој ден ли некој го сервисира?

Ете работи. Значи можело.

На лукоил работат? Работат. Кај Систина оној секогаш кога сум бил, работел.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #769 на: 15 Јануари 2017, 21:51:46 pm »
На лукоил е тешко да се скрши само црево е,  да има манометар надвор од кукиштето има да го нема.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #770 на: 15 Јануари 2017, 22:46:18 pm »
На лукоил е тешко да се скрши само црево е,  да има манометар надвор од кукиштето има да го нема.
Кое тешко? На крајот на цревото нели има приклучок кој треба да го ставиш на вентилот, па потоа да отидеш да стиснеш плус за да почне да пумпа. Епа тој приклучок во автокоманда е скршн, па ако си сам нема пумпање гуми :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45193
  • Il Moderatore
« Одговори #771 на: 15 Јануари 2017, 22:50:53 pm »
Тоа зошто не се асални пумпите па да го сменат. Смени го му се напљукам цревцето му се напљукам 150 денари... како на Окта/Пуцко стално им се здрави? И на други некои приватни?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #772 на: 15 Јануари 2017, 23:00:01 pm »
Него вчера регистрирав кола во ПСС, па дека следува перење поминав низ тоа машината.

Убава работа за зимно време, еве како изгледаше процесот на перење.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #773 на: 16 Јануари 2017, 01:05:10 am »
https://youtu.be/aiHpExhqVFA алал да им е вреди секоја пара да платиш за вакво перење

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5859
« Одговори #774 на: 16 Јануари 2017, 14:22:07 pm »
Него вчера регистрирав кола во ПСС, па дека следува перење поминав низ тоа машината.

Убава работа за зимно време, еве како изгледаше процесот на перење.

Имаше флеки многу и шмрљаници? Безвезе ми изгледа, рака додека не фати ништо не праиме... Тие што пафтаат последните  изгледа ко да земеш на заебанција да маваш со крпа по колата. Никад не сум влегол у вакво нешто не ни планирам.

Инаку јас па мислам дека баш за зимно време не е убава работа, зошто? Наталожено еден тон кал со штемајз треба да се вади. Мрсна е колата, на пример еве моментално мојата од што е прљава е мрсна помини со прст се осеќа, неизведна кал добро и нечистотија + четка или било што што трие = милион swirls. Треба да се симне убаво нечистотијата па после да трљаш. Така да за зимно време најубаво е човечка рака да фати а не сензори и некои квази перални. Јас секад после снег кога е хард кор прљава барам прво да помине со вапот или со црево да одстои малце да омекне да искисне па после со вап појако додека не симне најмногу што може и тек тогаш пристапува со шампонот.
« Последно менување: 16 Јануари 2017, 14:41:56 pm Allexxander »

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #775 на: 16 Јануари 2017, 19:11:27 pm »

Имаше флеки многу и шмрљаници? Безвезе ми изгледа, рака додека не фати ништо не праиме... Тие што пафтаат последните  изгледа ко да земеш на заебанција да маваш со крпа по колата. Никад не сум влегол у вакво нешто не ни планирам.

Инаку јас па мислам дека баш за зимно време не е убава работа, зошто? Наталожено еден тон кал со штемајз треба да се вади. Мрсна е колата, на пример еве моментално мојата од што е прљава е мрсна помини со прст се осеќа, неизведна кал добро и нечистотија + четка или било што што трие = милион swirls. Треба да се симне убаво нечистотијата па после да трљаш. Така да за зимно време најубаво е човечка рака да фати а не сензори и некои квази перални. Јас секад после снег кога е хард кор прљава барам прво да помине со вапот или со црево да одстои малце да омекне да искисне па после со вап појако додека не симне најмногу што може и тек тогаш пристапува со шампонот.
За чудо немаше ни флеки ни шмрљаници ни па вода по колата. Можеби дека редовно си ја перам со шампон со восок па слабо се задржува вода на нејзе. А и тоа дувалката пред тие што пафтаат е доста јака, речиси цела вода ја издувува.
Две замерки имам: нечистотијата помеѓу вратата и прагот делумно беше отстранета, бидејќи треба да се отвори врата за да се испере како што треба, и ретровизорите не беа избришани убаво од кај што е стаклото...

Инаку пред да влезеш во автоматскава перална колата ти ја поминуваат  со вап, и тоа доста јак вап, така да не верувам кал да остане на нејзе. А ове четкиве се микрофибер  :)
Бидејќи колата не беше перена 3 недели целата беше со кал, сол и снег. Се изненадив каква излезе од ова по само 2 минути ;D

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3076
Одг:
« Одговори #776 на: 16 Јануари 2017, 19:38:03 pm »
A imaat program za perenje za pod kola za da go simne solot od patistava?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #777 на: 16 Јануари 2017, 21:35:41 pm »
Na vlezot obavezno pominuvaat cela kola so vap od nadvor.Inace bez vap nisto nema da ispere cetkata.
Jas koga ja registrirav bas mi ja projdoa i odma od strana ima i smukalki deckoto bas bese usluzliv sto ja usisa.Nebese loso isprana kako sto ide za 3 minuti.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5811
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #778 на: 17 Јануари 2017, 11:29:51 am »
Medium paket od 200den e za od dolu.

Mene mi ja svetnaa pred da idam za Bansko.

Zadovolen.
Dobro ja prebrisaa.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1170
« Одговори #779 на: 17 Јануари 2017, 13:00:04 pm »
Каде е оваа перална да ја однесам и мојата, како падна снег нема чиста вода видено. Или која перална препорачувате по СК да ја однесам да се испере после 18:00?