Автор Тема: Перење возила  (Прочитано 782664 пати)

Присутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3882
Одг: Перење возила
« Одговори #2490 на: 15 Август 2020, 18:09:51 pm »
Obicna krpa mikrofiber na turtle wax  ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44587
  • Il Moderatore
« Одговори #2491 на: 15 Август 2020, 19:47:02 pm »
Da za plastiki, krpata najveke mi e legnata se so nejze rabotam  ;D
Za sto krpa se raboti :)
Мифка! ;D ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2787
« Одговори #2492 на: 15 Август 2020, 22:33:34 pm »
Kaj tebe nema obicni raboti  :)
Premackana ti e so nesto garant.

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 678
  • Pixel Perfect.
« Одговори #2493 на: 28 Август 2020, 22:05:54 pm »
Денес ми се присака онака ќеефски да ја л'снам и после 3 саати убаво се заврши.

За перење обично користам Optimum Wash & Shine, ама овој пат ја поминав со Optimum Wash & Wax (нема плавење после овие, одма бришење). Претходно ја однесов во автоперална да ѝ ја тргнам лесната прашина.
Ја намачкав убаво со Turtle Wax Hybrid Sealant Hydrophobic Wax, цела со сѐ бандажите.
Гумите се премачкани претходно со 303 Aerospace Protectant, чудово е одлично за сѐ шо пишува на него, а особено за ентериерот.
При крај сум со него, затоа и купив од CarPro Perl, да видам шо толку го фалат. Следната тура ќе е со Perl.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9020
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #2494 на: 28 Август 2020, 22:18:29 pm »
Лудница фотка.

Ми се присака бенве, да ти ебем... :D

Онаму на друга тема се мрднав по Renegade, сега ова...
Ќе ги купам сите пред пензија, та ИЧ! :D
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3229
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #2495 на: 28 Август 2020, 22:50:44 pm »

За перење обично користам Optimum Wash & Shine, ама овој пат ја поминав со Optimum Wash & Wax (нема плавење после овие, одма бришење). Претходно ја однесов во автоперална да ѝ ја тргнам лесната прашина.
Ја намачкав убаво со Turtle Wax Hybrid Sealant Hydrophobic Wax, цела со сѐ бандажите.
Гумите се премачкани претходно со 303 Aerospace Protectant, чудово е одлично за сѐ шо пишува на него, а особено за ентериерот.
При крај сум со него, затоа и купив од CarPro Perl, да видам шо толку го фалат. Следната тура ќе е со Perl.

od kade zemas optimum?

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 678
  • Pixel Perfect.
« Одговори #2496 на: 28 Август 2020, 23:22:24 pm »

od kade zemas optimum?
Од овој продавач уште од 2018-та (излегува околу 28 фунти со шипинг), и уште ми траат, околу третина имам останато од двата: https://www.ebay.co.uk/str/cardetailinguk
Да ги истрошам ќе почнам од Бугарија да си зимам (18 евра за исто пакување + 5 лева Еконт до Петрич), ги најдов овие и имаат одлични цени, а и голем избор на брендови: https://detailingbg.com

Присутен Roci

• Сениор
« Одговори #2497 на: 28 Август 2020, 23:39:12 pm »
Apsolutno, Seal N shine e odlicen proizvod i sto e mnogu bitno za nasive avtoperalni e otporen na hemikalii 😁

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #2498 на: 29 Август 2020, 09:35:47 am »

od kade zemas optimum?

Мене па повеќе ме заинтригира за 303-то од каде го набавуваат?

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
« Одговори #2499 на: 30 Август 2020, 20:44:37 pm »
Apsolutno, Seal N shine e odlicen proizvod i sto e mnogu bitno za nasive avtoperalni e otporen na hemikalii
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Na koj nacin go nanesuvate Seal N shine...? Mene dopolnitelno mi ja zamackuva katoserijata tamu kade sto go nanesuva...i kak mrsno stoi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3052
« Одговори #2500 на: 30 Август 2020, 22:02:13 pm »
Apsolutno, Seal N shine e odlicen proizvod i sto e mnogu bitno za nasive avtoperalni e otporen na hemikalii
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Овој е подобар или bsd од сонакс? Кој препорачуваш да се нанесува после перење?

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Присутен Roci

• Сениор
« Одговори #2501 на: 30 Август 2020, 23:16:48 pm »
Seal N shine dava poubav sjaj, pootporen e na hemikalii po nasive avtoperalni, i dava poubav sheeting na vodata. Bsd e za nijansa ( neznacitelno ) poevtin. Barem mene mi odelo polesno apliciranjeto i prebrisuvanjeto, i dava podobar beading efekt ako si meraklija na toa. Vo princip razlicni proizvodi se. Bsd ti e detailer a seal n shine moze da odi i ko samostojna zastita. I dvata proizvoda traat poveke od nekolku perenja, taka da za posle sekoe perenje da gi nanesuvas nemas potreba ni so edniot ni so drugiot proizvod 😁
Ako ti e za da isprskas na vodena povrsina posle sekoe perenje podobro zemi nekoj od vosocite sto se prodavaat specijalno za taa namena 😁

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3052
« Одговори #2502 на: 31 Август 2020, 08:05:57 am »
Фала @Roci

Како оди постапката за нанесување?

Присутен Roci

• Сениор
« Одговори #2503 на: 31 Август 2020, 15:31:12 pm »

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
« Одговори #2504 на: 03 Септември 2020, 22:54:10 pm »
@Dule_  poveli video
https://youtu.be/qGN_ZmRzzgE
Mene mi ja zamackuva povrsinata i ostava kako mrsen sloj. Zatoa i prasav pogore, kako e najdobro da se nanesuva.

Duri i so dve razlicni krpi nanesuvam, pa prebrisuvam.

Sent from my iPhone using Tapatalk