Автор Тема: Перење возила  (Прочитано 851119 пати)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
Одг: Перење возила
« Одговори #1920 на: 11 Ноември 2018, 19:59:12 pm »
Soft 99 dzverski proizvodi, posebno vosocite   ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1921 на: 14 Ноември 2018, 16:32:58 pm »
У Гала не е лошо восочето онака ко за набрзински..

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1308
« Одговори #1922 на: 15 Ноември 2018, 12:23:31 pm »
После вакво перење, колата у музеј

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #1923 на: 15 Ноември 2018, 12:28:02 pm »
Гала одбиваат да ми одговорат на прашањето дали шампонот е ph неутрал. Ги прашав 2 пати на фб во порака, ќе ги прашам и јавно, ако не одговорат и така значи тешки киселини се во прашање.

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #1924 на: 15 Ноември 2018, 12:33:36 pm »
Гала одбиваат да ми одговорат на прашањето дали шампонот е ph неутрал. Ги прашав 2 пати на фб во порака, ќе ги прашам и јавно, ако не одговорат и така значи тешки киселини се во прашање.
Имам непријатно искуство со Гала, мислам дека ми појави флеки на керамиката. Ќе поминам деновиве до кај @dame, па ќе ве известам точно што/како е работата.

Во секој случај, далеку од ph neutral.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #1925 на: 15 Ноември 2018, 12:50:41 pm »
Значи сомнежот не бил залуден. И јас добив сомнителни флеки по колата. Нема да ме видат уште еднаш во гала. Момци ако сакате да си ги сочувате колите од лупење лак и жолти фарови не одете.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1924
« Одговори #1926 на: 15 Ноември 2018, 13:17:49 pm »
Гала е самоуслужната перална кај СЦ БТ?
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2802
« Одговори #1927 на: 15 Ноември 2018, 13:20:21 pm »
Имам непријатно искуство со Гала, мислам дека ми појави флеки на керамиката. Ќе поминам деновиве до кај @dame, па ќе ве известам точно што/како е работата.

Kakvi fleki ti izlegoa na keramikata?
I kaj mene izlegoa fleki vidlivi samo vo senka i navecer pod odreden agol. Na sonce dzam nisto ne se gleda od odsjajot.
(ne e perena vo gala)

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #1928 на: 15 Ноември 2018, 14:05:41 pm »

Kakvi fleki ti izlegoa na keramikata?
I kaj mene izlegoa fleki vidlivi samo vo senka i navecer pod odreden agol. Na sonce dzam nisto ne se gleda od odsjajot.
(ne e perena vo gala)
Изгледаат нешто како water spots. Сепак, да не нагаѓам, ќе пишам штом утврдам точно за што се работи.
ПС, најжалното е тоа што не ни сакав со шампон да ја мијам колата, туку само со вода да ја поминам, ама по грешка го стиснав копчето за шампон.

Отсутен speedy

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #1929 на: 15 Ноември 2018, 14:07:46 pm »
Прв мој пост на форумов, иако веќе неколку години сум регистриран. Иначе, редовно ве читам. :)

Да се надоврзам на муабетов од последниве постови. Слично како кај момциве, и мене ми се деси таков проблем после перење во Гала пералната.
И јас имам ставено ќерамика на колата, првиот пат кога ја перев во Гала, колата не ми беше многу прљава, па ја пројдов само со осмоза, колку да се бутне прашината, ми се виде како интересна опција за на брзина прочистување, па вториот пат користев и од нивниот шампон. Си викам, таман брзо перење за 75 денари во услови кога колата не е многу прљава. Ама следниот ден, се симињам во гаража и забележувам како флеки прашина на колата, зимам крпа да пројдам и сфаќам дека керамиката е изедена.
Флеките како што пишале и погоре, се гледаат само под сенка и под одреден агол.

Гледам дека членот M3V8 има ист проблем, но он не ја перел во Гала. Претпоставувам таму кај што ја перел исто имале некој лош шампон што ја направил бељата, не гледам од што друго би можело да биде.

Има на форумов луѓе што се занимаваат со керамика, па нека пишат дали може да се јават такви флеки од друго нешто, да не испадне дека џабе правиме лоша реклама.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5384
« Одговори #1930 на: 15 Ноември 2018, 14:17:25 pm »
Јас кога јадев бубрези дека многу рѓа покажаа дисковите со перење со шампон тамо одма бев нападнат дека секаде покажувале.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2802
« Одговори #1931 на: 15 Ноември 2018, 14:38:57 pm »
A zosto stavavme keramika eden sampon da nemoze da izdrzi? pa kakov i da e.

Znam deka bez keramika na drugi koli problem nemam.
Koincidencija ili???

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1932 на: 15 Ноември 2018, 14:47:08 pm »
Да не смениле формулата у меѓувреме, ја мојана ја скиснав од перење таму и нема промашај ...

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
« Одговори #1933 на: 15 Ноември 2018, 14:52:33 pm »
Јас кога јадев бубрези дека многу рѓа покажаа дисковите со перење со шампон тамо одма бев нападнат дека секаде покажувале.

Јас бев тој што ти кажав за тоа. Јас не ја перам во перални, дома ја перам понекогаш и само со вода ако ја исперам се појавува истиот резултат на рѓа по дисковите.

И 99% сум сигурен дека тоа што го забележувате по бојата, односно тие флеки се од бигорот на водата. Поточно недоизбришена после перење и оставена капките да се исушат. Бидејќи мене понекогаш кога си ја перам по дома го добивам тој ефект.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1934 на: 15 Ноември 2018, 15:13:35 pm »
и јас очекувам керамиката да биде заштита од вакви или такви шампони, а не да се разјаде после 2 перења