Автор Тема: Перење возила  (Прочитано 849565 пати)

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
Одг: Перење возила
« Одговори #1755 на: 31 Август 2018, 16:13:53 pm »
Каде може да се најде млекото за шалтабла на фра-бер. Ептен го фалат на странски форуми
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #1756 на: 31 Август 2018, 17:36:19 pm »
Прашај го @Dejan Gj за средството од мегвајерс, има едно за пластики, може и за табла да се користи, јас го пробав, одлично е, не остава „мрсен“ ефект, Мислам дека беше Hyper dressing, ќе ме поправи ако грешам..

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #1757 на: 02 Септември 2018, 14:49:32 pm »
Гледам популарна е доста и секогаш има луѓе кога ќе пројдам.

https://www.facebook.com/pages/category/Car-Wash/Gala-Wash-1692967514118725/

Топ работа, мераклиски сам, 3 жетончиња од по 25 денари се сосема доволно. 1 жетон вода, 2 топла вода со шампон, 3 вода и 30-тина секунди при крај ја уклучуваш восок програмата. Пицикато.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2802
« Одговори #1758 на: 04 Септември 2018, 16:16:56 pm »
Peralna dando&busav denes ne rabotese, nesto ne sum u tek ili?

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1759 на: 04 Септември 2018, 16:21:39 pm »
не си у тек месец и 4 дена
затворена е пералната и Дандо и Бушав ќе бидат дел од тимот на автоматска перална која е во подготовка кај БС Макпетрол на Партизанска

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 634
  • Сузуки Витариче
« Одговори #1760 на: 04 Септември 2018, 16:22:14 pm »
Ајде и тука со време да известам дека автопералната Дандо&Бушав престанува со работа на 31.07 Вторник.

Си поминаа 4ри години,понудивме што можевме да понудиме,се потрудиве најмногу што знаевме и умеевме.
Верувам дека не бевме совршени,имаше падни стани,имаше проблеми,имаше задоволни и незадоволни како и во секоја работа.
Дефинитивно беше и си остана најголем проблем обезбедување на нормален и квалитетен кадар за работава,тоа е и најголема причина за тоа што решивме да се тргнеме од рачново перење автомобили.
Голема благодарност до тие што ни ја дадоа довербата и веруваа во тоа што го работевме.
Исто така голем поздрав и благодарност до хејтерите што со душа чекаа да погрешиме нешто за да има за што да се праи муабет.
Нејсе и едните и другите ни даваат сила да одиме понатака и да се трудиме што повеќе да успееме во нашите идни планови.

Да се разбереме Дандо и Бушав не се тргаат од работава,напротив ќе паузираат еден месец и здравје боже од Септември се враќаат како дел од раководниот тим на новоотворената,најдобра,најсовремена автоматска перална во нашава држава на чело со @Ma-Fra Macedonia.
Така да дечки бидете ми поздравени и се гледаме таму.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Потпис.

Отсутен M3V8

• Редовен
« Одговори #1761 на: 04 Септември 2018, 16:28:28 pm »
e jebiga...naslusnav nesto nova peralna se sprema kaj makpetrol, ama neznaev deka e ende za racno perenje.
Samo tamo imav doverba da ostavam kola na perenje.

Pominav od Makpetrol da vidam sto se sprema, unutra masini.... jebiga...
I sea?

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
« Одговори #1762 на: 04 Септември 2018, 16:56:46 pm »
Sea pocekaj da ja otvorat i tamu ke si peres  ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1763 на: 04 Септември 2018, 17:50:24 pm »

Pominav od Makpetrol da vidam sto se sprema, unutra masini.... jebiga...
I sea?

Исто, исто! И сеа?! Дворче. Коа нема дворче, ќе крка подпросечно перење во 24/7 гала.  Тоа е.. ќе се преживее..
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен M3V8

• Редовен
« Одговори #1764 на: 04 Септември 2018, 18:25:30 pm »
Ke se prezivee i bez perenje ;D, nego,
muabetot bese predlog za druga lokacija so kvalitentno racno perenje?

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #1765 на: 04 Септември 2018, 19:08:16 pm »
Симо, може да објасниш на кратко зашто е подпросечно перењето у гала?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1465
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1766 на: 04 Септември 2018, 21:01:33 pm »
И мене да ми објасни. Јас двете коли ги истерав и задоволен сум од резултатот.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1767 на: 04 Септември 2018, 21:21:16 pm »
Можда вие боље знаете да перете од мене, што да кажам... За мене е тоа само замивање. Ако треба да носам опрема за перење од дома, како ракавици, микрофибер крпи  за сушење, средство за бандаши прскање и остали тракатанци, тогаш нема зошто да им ги плаќам жетоните, тоа истото и во двор можам, без да ме кошта екстра. Она што јас го терам со 4 жетони и тоа само од надвор, не ми ја прави колата чиста.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1465
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1768 на: 04 Септември 2018, 22:57:10 pm »
Моето искуство не е со убиено прљава кола. Од опрема, барем на времево, шорц, маица и некоја нелизгајуќа папуча.

Ако го фатиш ритамот добро, со 4 х 3 минути, свртуеш 4 пути кола со вапот, и пазиш да не се занесеш на некоја точка која ти одзема време.
Тестирав, на јако сонце, без бришење после перење, на црна кола. Чудно но не остави трагови.

За брзинско перење, по мене има одличен резултат. Ти треба фат и малце уходуење. Ваквиве што сум ги тестирал у Хратска и Словенија, се полоши многу. Оваа дур отвори Бушав - ок.

Кај мене кола се усисава еднаш у 3-4 перења. Нема време да се испрља толку внатре, колку надвор

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #1769 на: 04 Септември 2018, 23:16:08 pm »
Епа сега бе Симо самопослужна перална се вика, нормално дека ќе си носиш крпи. Јас бев ептен задоволен од резултатот кој го добив, топла вода со шампон мешано, на црна кола немаше точка или флека, се разлева по колата некако фино плакнеш прскаш восок програма малце стакло колата. Ќе видиме кога ќе биде ептен рели прљава понатака.