Автор Тема: Перење возила  (Прочитано 751129 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Перење возила
« Одговори #435 на: 21 Јануари 2016, 17:20:00 pm »
од кај може да се набави нештово, креацијава ко што е на клипов подоле на 1:19 секунди

Колку кошта ова ?

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #436 на: 21 Јануари 2016, 17:24:05 pm »
Незнам, али верувам дека може да се направи и home made верзија, да се набави убава цефка, ролшула една стара и некаков механизам за шприцање односно распрскување на водата, едниот крај на цефката со навојче за да може цефката од шмркот да се поврзе... Може само тресам, али да се стопли ќе пробам нешто вакво да направам
No turbo, no fun :)

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #437 на: 21 Јануари 2016, 19:06:50 pm »
Мене и вакво би ми завршило работа, таман за под крила и прагови... Да не знае некој каде може да се најде кај нас за лавор?

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #438 на: 24 Јануари 2016, 09:55:55 am »
Вчера перам колата демек ајде има сонце.. ама кур коа е - ...
Како прскам со водата така мразулци ми се прааеа хахах

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #439 на: 24 Јануари 2016, 10:18:39 am »
Само Wash Fabrik за ова време....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
Одг:
« Одговори #440 на: 24 Јануари 2016, 12:08:11 pm »
Вчера истеравме некако,сабајлево отворивме ама се замрзна,машините,средства,кофи,крпи,сунѓери.Денес нема услови за работа.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #441 на: 27 Јануари 2016, 21:42:32 pm »
дечки, препорачајте активна пена? или Бушав ако не е проблем кога ти ја носам службената да ми туриш поново.. :) си плаќам свакако.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #442 на: 30 Јануари 2016, 20:34:28 pm »
Perenjeto kola veke stanuva problem.Iako kaj mene vo naselba ima 5 peralni, na sekoja ima bar po 3 koli za cekanje.Jas ne znam dali lugevo idat voopsto na rabota ili samo perat koli sekoj den. Sum izleguval i porano od rabota za da ja isperam i pak isto. Denes perev vo Vero jumbo...guzva u pm.. Plativ 250 denari perenje...kvalitet podprosecen. Patosnicata cican mokra..prednite bandazi ne gi ni pominale so sunger..Ima li peralna dobra vo moja blizina koja raboti so zakazuvanje bidejki stvarno ne mi se trosat najmalku saat i pol preku vikend cekajki red za perenje.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #443 на: 30 Јануари 2016, 20:41:49 pm »
За жал, треба да си спремен да повозиш малку за да отидеш до добра перална. Јас сум возел од Влае до Бутел 2 за добро перење, еднаш у 2-3 недели.

Решение за твојот проблем - зврцни му на Бушав, сигурен сум дека ќе можете да договорите термин. Во сабота/недела наутро ти требаат 10 минути до кај него, а перењето ќе биде одлично.

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
« Одговори #444 на: 30 Јануари 2016, 20:52:11 pm »
Јас практикувам за викенд сабајлечки 9-9:30 да сум кај Бушавиот во перална и до сега не сум чекал никогаш и ми завршувале работа за пола саат. Одам од Аеродром до Момин поток пошто добивам квалитетна услуга за разлика од пералниве во околина на Аеродром и Лисиче и мислам дека вреди патот

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #445 на: 30 Јануари 2016, 21:11:58 pm »
Каде се наоѓа таа перална?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #446 на: 30 Јануари 2016, 21:29:04 pm »
По улицата со импортерите (и Систина), возиш накај Злокуќани. Кога самата улица почнува да врти лево, не првата, втората перална. Пишува Дандо и Бушав.

Google Maps

Facebook

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #447 на: 30 Јануари 2016, 21:38:48 pm »
И да не заборавиме на темата на форум: Авто-перална Дандо и Бушав

Денес баш ги пофалив во темата за 166-ката, драстично помалку ѓубре по кожните седишта во однос на друг пат кога сум им правел третман.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #448 на: 30 Јануари 2016, 21:43:22 pm »
Данке...не е проблем локацијата.
Јас сум влаевски зет, често сум натаму.
 ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #449 на: 30 Јануари 2016, 21:46:01 pm »
Ааа, тогаш немаш гајле, успут ти е освен по обиколница ако не одиш у влае ;D