Автор Тема: Најдобри половни увезени автомобили  (Прочитано 5147 пати)

Отсутен MarkoS

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
Дечки не знам дали има ваква тема не успеав да ја најдам, ако има слободно директорот нека ја избрише оваа.
Поентата ми е да размениме информации од заедничко искуство од која земја увезените половни коли во глобала се најочувани пр. Германија, Франција, Австрија, Италија, Словенија итн (Бугарија ич не ја ставам у есап). За Австрија гласеше дека се обично кородирани поради тоа што фрлаат многу сол на улиците. За Италија на страниве гледам дека колите се дури 500 евра поевтини во споредба со Германија, што мислите за тоа.

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 355
Одг: Најдобри половни увезени автомобили
« Одговори #1 на: 09 Мај 2014, 15:44:28 pm »
Ако си одлучен во секоја држава ќе најдеш добра кола. Најповеќе ја преферираат Германија. Ако си за полуксузна кола, во Италија моментално се најефтини тие над 2.5 дека поради кризата им ставија големи давачки, нафатата им е поскапа, осигурувањето (мислам дека е најскапо во Европа) воведоа супер боло (дупол данок за поседување кола над 160kw). Словенија е ок, по не здрави на каросерија ама релативно поефтини. За процедура Германија и Словенија мислам дека се наједноставни.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2 на: 09 Мај 2014, 23:19:05 pm »
Во Италија се најзачувани.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44365
  • Il Moderatore
« Одговори #3 на: 09 Мај 2014, 23:19:52 pm »
Откако ќе ги однесат во бугарија на префарбување и потшишување на километражата.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #4 на: 09 Мај 2014, 23:24:18 pm »
Имаш 2 типа на бугарски коли:
1. Коли што се увезени во БГ како оштетена роба и врз кои се прави генетско модифицирање.
2. Коли што се увезени во БГ само заради транспорт со камион и вадење БГ цол табли.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
« Одговори #5 на: 10 Мај 2014, 01:30:28 am »
Имаш 2 типа на бугарски коли:
1. Коли што се увезени во БГ како оштетена роба и врз кои се прави генетско модифицирање.
2. Коли што се увезени во БГ само заради транспорт со камион и вадење БГ цол табли.

Паметно кажано!

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #6 на: 10 Мај 2014, 03:33:50 am »
Немаат цол Италијаните така?

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
« Одговори #7 на: 10 Мај 2014, 12:21:20 pm »
Не, на камион.

Отсутен toni.de

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
« Одговори #8 на: 23 Мај 2014, 09:06:32 am »
Italijanec ako znae kola da cuva pa ete . Po gnasni lugje nemam videno.

Отсутен _master

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
« Одговори #9 на: 06 Јуни 2014, 02:46:03 am »
Колку е инаку јако коа некој ке каже бугарска кола.У Бугарија до вчера само Лада се возеше ама јбг ЕУ се сега.Сите коли се италијански.Правилото е едно евтината кола е секогаш крш,поскапата е убава.Подобро при купување да дадес 200-500 евра повеке туку после по мајсотри 1000 евра и без нерви да останеш.Евтино и убаво многу ретко може да се најде у 100000 коли една.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #10 на: 06 Јуни 2014, 09:37:30 am »
Од цела Европа патиштата се најдобри (без дупки) во Холандија, па Германија, па Швајцарија, па Австрија па натака.

Рачунај дека во Германија има шанси да е газена колата до даска и возена на долги релации поради типот, бројноста и должината на нивните автопати.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #11 на: 06 Јуни 2014, 09:39:48 am »
Колку е инаку јако коа некој ке каже бугарска кола.У Бугарија до вчера само Лада се возеше ама јбг ЕУ се сега.Сите коли се италијански.Правилото е едно евтината кола е секогаш крш,поскапата е убава.Подобро при купување да дадес 200-500 евра повеке туку после по мајсотри 1000 евра и без нерви да останеш.Евтино и убаво многу ретко може да се најде у 100000 коли една.
Епа ЕУ се, може само да им завидуваме.

Отсутен _master

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
« Одговори #12 на: 06 Јуни 2014, 10:42:17 am »
Од Италија е најдобро да купиш германско авто и обратно.Поради самите пазари на нови автомобили и овие држави имајки свое производство за да бидат Германците конкуренти на италијанскиот пазар колите одат со многу повеке опрема за помалце пари да речеме од друга земја која што не произведува автомобили.