Автор Тема: Колку (нај)брзо оди вашето четири-тркално милениче ;)  (Прочитано 36238 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17601
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Стисни до 7000, и поише иде.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT

Пробав пред некој ден, ама неможам, на 200 и почиња срце да ми лупа.

Со новиве коли не ја осеќаш толку брзината и нема адреналин.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Тогаш само една сијаличка светеше  ;D

А после вожњата? ;)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
Ја возачката ја чекам па еднаш мора да се опали, осетот на twin-cam boxer мотор при високи вртежи е прилично сличен како и V6, ради поставеноста на цилиндрите.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Тогаш само една сијаличка светеше  ;D

А после вожњата? ;)

Нема да веруваш, но после дување колата работи ко саат. Мислам дека доста ја имам угушено задњиве 3 години, куча - посо у градски метеж.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700

А после вожњата? ;)

Нема да веруваш, но после дување колата работи ко саат. Мислам дека доста ја имам угушено задњиве 3 години, куча - посо у градски метеж.

Верувам... Секоја кола (особено па ако е турбо), си бара повремено издувување, за да се оттараси од злите духови :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет

А после вожњата? ;)

Верувам... Секоја кола (особено па ако е турбо), си бара повремено издувување, за да се оттараси од злите духови :)
Да да кај татко ми , пасатот 2.0 ТДИ цело време низ град се возеше , не видел автопат , кога го возев јас до Охрид го стискав до крај , искачаше дим малку од ауспухот , ама после која разлика беше во работата на колата .

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Море лажго! Не ми го спомнуј Пасатот - Рики се извади од памет коа му честитав ...

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Море лажго! Не ми го спомнуј Пасатот - Рики се извади од памет коа му честитав ...
Хахаха ни на крај памет , не ми текна дека ќе поверувате :D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Не сте нормални :)

Џиџи ми вртел, а јас работев нешто на колава и измив рацете и му звонам, мислев... ме бара нешто за да идеме до кај Неџо по сијалички, или нешто онака... можеби за пиво и слично...

Ама коа ми кажа, Рики ај честито пасат... ја онака... подзинав и му викам... абе каков пасат нема шанси... и така :) и Џиџи вика, ке ги ебем тоа децата Наколче, Накурче :) :) :)

И така се насмеавме :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Citroen ZX 1.1, 200 km/h според брзиномер, на удолница пред Београд со 5 души во кола (само јас мушко) ;D Иначе од 160 не мрдаше на рамно. Сеа не знам колку иде, не го возам баш.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
Citroen ZX 1.1, 200 km/h според брзиномер, на удолница пред Београд со 5 души во кола (само јас мушко) ;D Иначе од 160 не мрдаше на рамно. Сеа не знам колку иде, не го возам баш.

Сеа не иде. :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7344
Одг: Колку (нај)брзо оди вашето четири-тркално милениче ;)
« Одговори #42 на: 02 Септември 2011, 08:17:38 am »

Пробав пред некој ден, ама неможам, на 200 и почиња срце да ми лупа.

Со новиве коли не ја осеќаш толку брзината и нема адреналин.

Аууу, да видиш само колку само се осеќа, кога ти пичиш со 220-230, а некој Досе си вози со 130 во трета лента и мора да намалиш, зашто мајмунот и после сето блиндирање не се трга .... Да е добра средната лента, да не е на шини, и да го претечеш на средна без кочење ..

А после вожњата? ;)

Гољфот, пустиот, нон стоп бара издување ради турбото :P... најбрзо што сум го возел е околу 230 km/h на обиколница, и на Гостивар-Тетово, можеше уште повеќе, ама морав да кочам ради 300 Е, додека претходниот газда бил малце поентузијастичен, и го шибал до 280 на некој автопат во Турција ...

ГТЦ-то, 230, ама надолница си беше, признавам... на право до 190 ке иде...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #43 на: 02 Септември 2011, 08:49:18 am »
Dvestepetsheese ke pokaze, a kolku realno ide, ke merime so GPS koga ke dojde vreme za toa.

Отсутен DC

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 256
« Одговори #44 на: 03 Септември 2011, 11:09:25 am »
FIAT CINQUECENTO 900cc