Автор Тема: Дневни Лед Светла  (Прочитано 11169 пати)

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
Дневни Лед Светла
« на: 22 Август 2011, 12:15:07 pm »
Забележав на многу странски коли преку ден им светат лед светла, поставени им се на местото кај што би дошле магленките. Гледав и една емисија за тие светла, се продаваат китови за монтажа и се уклучуваат при самото палење на колата, а кога ќе се запалат соборените светла на колата афтоматски се гасат. Ме интересира дали кај нас полицијата би правела проблеми ако монтирам такви светла, односно дали се легални и дали можат да се купат кај нас и кој би можел да ги монтира, зошто на таа емисијата што ја гледав добро се изнамачија за да ги монтираат. Во секој случај изгледаат убаво и се практични зошто лед диодите трошат помалку струја, значи заштеда на гориво и не прегоруваат често како обичните халогенки.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Одг: Дневни Лед Светла
« Одговори #1 на: 22 Август 2011, 12:16:18 pm »
Не би требало да ти прават проблеми, али никад се не зна со нашиве :) Али јас никогаш не би ги ставил на стара кола, па ни на нова. Само ако од фабрика си доаѓаат.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #2 на: 22 Август 2011, 12:20:00 pm »
Не би требало да ти прават проблеми, али никад се не зна со нашиве :) Али јас никогаш не би ги ставил на стара кола, па ни на нова. Само ако од фабрика си доаѓаат.

мислиш поради проблеми со електроника или кичерајски ти изгледаат ?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #3 на: 22 Август 2011, 12:20:46 pm »
Под Б) :)

Во некои случаи дури и не ми изгледаат кич, ама не сум за такви работи. Дури на Citroen DS3 не ми се допаѓаат иако такви се фабрички.

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #4 на: 22 Август 2011, 12:25:46 pm »
во право си, не се толку кич како да монтираш лед внатре во фаровите, ама и по мене се кич, особено ако заблештат со 8000к :) ама пак практични се како што нон стоп заборавам да ги пуштам фаровите

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #5 на: 22 Август 2011, 12:35:13 pm »
Да да, не се до толку катастрофа, особено ако убаво се уклопат, да не штрчат. Али јас не би. Но тоа е мој вкус, не мора никој да се согласи со мене :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6 на: 22 Август 2011, 12:48:46 pm »
И мене ме интересира ваа работа

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8871
« Одговори #7 на: 22 Август 2011, 14:25:31 pm »
jas so imam videno nekolku koli so dodavani LED svetla mi izgledaat serka nevidena, poarno ke napravam maglenkite da mi se palat na kontakt i so niv ke vozam ako moze nego so dodadeni LED, osven nekoj ako ne znae da gi uklopi mnogu dobro ama cisto sumljam

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #8 на: 22 Август 2011, 14:29:15 pm »
на октавијава на пример не изгледаат лошо

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #9 на: 22 Август 2011, 15:01:47 pm »
Дневни ЛЕД светла ДА ! Само да не се од самолепливите ЛЕД ленти...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8871
« Одговори #10 на: 22 Август 2011, 15:32:05 pm »
ova mislam deka e Suberb. kako i da e dobro se namesteni

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #11 на: 22 Август 2011, 15:58:58 pm »
ova mislam deka e Suberb. kako i da e dobro se namesteni

да да изгледа е Superb, ама без разлика добро изгледаат. Инаку никогаш не би ставал од самолепливите или внатре во фаровите копија на audi, исклучиво од китовите за дневни светла

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17443
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #12 на: 22 Август 2011, 16:27:58 pm »
Dean конкретно за Пумата имаш тука со цена од 45 долари + транспорт околу 20-тина долари.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14234
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #13 на: 22 Август 2011, 16:52:28 pm »
проблем не би требало да ти направат нашите неписмени џандари ама како што и самиот рече никогаш не се знае,а за тоа дали убаво изгледале или не...направи си повеќе комбинации (како да ги ставиш) и намести ги во нај НЕкичерајската положба и ич да не му се секираш...стално може да се најди некој на кого ке му бидат безвезни,на некој ке му се допаѓаат итн.итн.ако имаш во план и ако имаш кеф терај....остај го Банзаи  ;) :D :D :D :D :D :D :D (не е нормален)  ;D ;D ;D ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54951
  • Махер
« Одговори #14 на: 22 Август 2011, 22:25:05 pm »
Ама треба и задна позиција да ти се пали автоматски, не само напред фаровите. И јас сакав да ставам некои што личат на фабрички. Или да земам да ја ишмирглам пластиката да не се познава дека се диоди туку само како лента. Многу јако делува, и планирав на позиција да ги врзам.