Автор Тема: Купување на увезен автомобил?  (Прочитано 162545 пати)

Отсутен Charlie

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 214
Одг: Купување на увезен автомобил?
« Одговори #360 на: 27 Февруари 2021, 15:49:59 pm »
без Еур1 документ на царина ти наплакјаат плус едно 5 посто од каталошката вредност на колата.
кај мене претходната недела ако го немав требаше да дадам уште едно 500 еура повеке помалку на царината,..се вади од државата кајшто доага колата . во Холандија го платив 70е

а хомологација уште чекам да излезе ,нз како за брзо време го земате

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #361 на: 27 Февруари 2021, 15:56:49 pm »
@Charlie  Јас правев хомологација со COC, таа се прави многу побрзо зошто не оди преку Биро за Метрологија, директ ти ја издава фирмата што ти прави Хомологација. Доколку оди преку БОМ тогаш се чека многу повеќе.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #362 на: 27 Февруари 2021, 16:02:45 pm »
Poslednite 5g sum carinel 3-4 vozila,homologacija vadam za eden sat,ni prijatel ni nisto.
Posle toa davam site dokumenti vo policija za proverka od interpol(2-3 dena rabotni) i toa e toa.
Ednas duri mislam za Volvoto mi ja izvadija potvrdata za eden den.Gi dadov dokumentite vo Sreda porucekta,Petokot sabajle mi se javia da si gi zemam.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Lejzo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 10
« Одговори #363 на: 02 Март 2021, 09:26:31 am »
Дечки прашање, дали некој имал лично искуство или слушнал од некого искуство за носење кола од Германија преку ATS Germany?

https://mk.ats-export.com/

(https://www.facebook.com/atsgermany.autoexport)

Наводно фирмава е германска, и посредува при купување на возило од Германија. Го купува таму по нето цена, го транспортира, врши увоз кај нас се комплет до регистрација, и ви го продава тука.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #364 на: 30 Март 2021, 21:50:36 pm »
Гледам некои коли од приватни лица во Германија. Прашањата ми се следниве:
1. Имам човек тамо што може да ја види ако ја плати тој, која би била постапката да се товари на камион и да стигне тука да ја царинам?
2. Дали можам отприлика некако да дознаам за царинава колку би била? Тоа за данокото за ЦО2 го знам, но ме интересира цела математика како би излегла?
3. Дали можеби знаете некој што може да ја истрча цела работа за одреден надоместок?

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #365 на: 30 Март 2021, 21:54:33 pm »
Гледам некои коли од приватни лица во Германија. Прашањата ми се следниве:
1. Имам човек тамо што може да ја види ако ја плати тој, која би била постапката да се товари на камион и да стигне тука да ја царинам?
2. Дали можам отприлика некако да дознаам за царинава колку би била? Тоа за данокото за ЦО2 го знам, но ме интересира цела математика како би излегла?
3. Дали можеби знаете некој што може да ја истрча цела работа за одреден надоместок?

2. www.davackizavozila.mk
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен vladimir_1

• Редовен
  • Пораки: 1138
« Одговори #366 на: 12 Април 2021, 12:46:42 pm »
Здраво дали некој ќе ми објасни шо значи колата нема TÜV? И се продава само за извоз а за возење низ Германија не. Заради TÜV или некои други финти?
За колата пиши дека имала малце рѓа на заден венец и вдлабнатина на хауба

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=319940582&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&doorCount=FOUR_OR_FIVE&fuels=DIESEL&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=7&pageNumber=1&scopeId=C&sfmr=false&searchId=470e90cb-69bb-5df9-3821-58b46accb5cd

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #367 на: 12 Април 2021, 15:35:43 pm »
Нема ТиФ нема технички.Можи  да биди исправна а можи и не,дут не се види неможи да се знае.

Отсутен vladimir_1

• Редовен
« Одговори #368 на: 12 Април 2021, 15:42:33 pm »
Нема ТиФ нема технички.Можи  да биди исправна а можи и не,дут не се види неможи да се знае.
А како можи да се види? Или единствена опција е само на технички да се носи и тие да кажат?

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6001
« Одговори #369 на: 12 Април 2021, 15:48:48 pm »
Ако неможе Тив да се извади значи дека колата не е за пат во Германија,едино да се поправа а може на газдата не му се исплаќа да ја поправа,затоа Ехпорт 😁

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен vladimir_1

• Редовен
« Одговори #370 на: 12 Април 2021, 15:51:18 pm »
Хммм значи да не го терам братот да оди џабе да ја гледа само да тепа пат

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #371 на: 12 Април 2021, 17:55:06 pm »
Ако неможе Тив да се извади значи дека колата не е за пат во Германија,едино да се поправа а може на газдата не му се исплаќа да ја поправа,затоа Ехпорт 😁

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Значи колата нема тиф,никаде никој не рече дека НЕМОЖИ да се направи.Едноставно и поминал,си купиле друга кола и тоа е тоа.Сум купувал коли и без тиф а биле комплетно исправни.
Е сега ако ја купиш без тиф,а е исправна тогаш мора да направиш тиф па за да извадиш Цол табли.
А ако нешто ти најдат неисправно,тогаш мора да го поправиш па да после да вадиш тиф.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #372 на: 12 Април 2021, 18:08:20 pm »
Па ако рекол тој само за извоз, значи треба да се поправа за да извади ТИФ, што за алфа која има -(знак минус) вредност у германија веројатно е тотално неисплатливо. Како и да е, мора да се провери што е со аутото. Ако ја фатило рѓа на трап и каросерија, у германија ќе го соголат до гола кожа за оправка, кај нас што половно, што Богдановски со малтер, ќе се среди и ќе се вози...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #373 на: 12 Април 2021, 18:19:52 pm »
Демек ако одам да ја купам за низ Германија нема да ми ја продаде. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #374 на: 12 Април 2021, 18:21:28 pm »
Демек ако одам да ја купам за низ Германија нема да ми ја продаде. :)

Ќе ти ја продаде, ти ако сакаш со жути табли може да си ја возиш по месец дена :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.