Автор Тема: Купување на увезен автомобил?  (Прочитано 158527 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17692
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Купување на увезен автомобил?
« Одговори #60 на: 28 Јануари 2012, 17:07:36 pm »
Различна е кожата во Алфа Ромео. Перфорирана е (со дупчиња за циркулација), не поти воопшто, а мислам дека паралелно со кожни седишта, секогаш одат и греачи.

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #61 на: 28 Јануари 2012, 17:36:31 pm »
Здраво повторно, благодарам на сите за одговорите, мислам дека не ви кажав претходно дека сум женско :), по нешто се разбирам од коли но не многу. Она што ме интересира е дали може дополнително да се стави навигација (дали ке работат командите на воланот) и дали може да се стави кожа.

Ништо од тие работи ќе те кошта тоа се колку уште една кола затоа ако сакаш повеќе опрема потрудисе повеќе кога ќе бараш возило да има барем повеќето од опремата што ја сакаш за после некои ситници да надополниш само, ставањето накнадно кошта многу и време и пари и знаење. Јас би ти препорачал да гледаш возилото да е во што подобра состојба и да не се лажеш многу со кожа и навигации ебати кожата и навигацијата ако секој ден дреми по сервиси и ти го празни џебот ;)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7132
« Одговори #62 на: 28 Јануари 2012, 18:17:04 pm »
Здраво повторно, благодарам на сите за одговорите, мислам дека не ви кажав претходно дека сум женско :), по нешто се разбирам од коли но не многу. Она што ме интересира е дали може дополнително да се стави навигација (дали ке работат командите на воланот) и дали може да се стави кожа.

Ништо од тие работи ќе те кошта тоа се колку уште една кола затоа ако сакаш повеќе опрема потрудисе повеќе кога ќе бараш возило да има барем повеќето од опремата што ја сакаш за после некои ситници да надополниш само, ставањето накнадно кошта многу и време и пари и знаење. Јас би ти препорачал да гледаш возилото да е во што подобра состојба и да не се лажеш многу со кожа и навигации ебати кожата и навигацијата ако секој ден дреми по сервиси и ти го празни џебот ;)

+100 Колку помалку технички глупости, толку помалку работи за заебување ;)

Отсутен memory

• Почетник
  • *
  • Пораки: 41
« Одговори #63 на: 28 Јануари 2012, 20:01:44 pm »
А дали е подобро да се купи од приватно лице отколку дилер? И дали сервизната книшка дава некоја сигурност?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29935
    • CARclub.mk
« Одговори #64 на: 28 Јануари 2012, 20:12:41 pm »
И едното и другото ти е ризично.

Сервисна книшка не ти е (скоро) никаква сигурност, многу лесно може да се фалсификува.

Половно возило од странство е мачка во вреќа, освен ако не го знаеш лично човекот што ти го продава возилото. И не паѓај на оние филмови дека во странство има одлични коли за ефтини пари - биди спремен и во странство да искешираш добри пари за добро возило, не пијат они нафта.

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
« Одговори #65 на: 28 Јануари 2012, 20:15:47 pm »

Сервисна книшка не ти е (скоро) никаква сигурност, многу лесно може да се фалсификува.

Половно возило од странство е мачка во вреќа, освен ако не го знаеш лично човекот што ти го продава возилото. И не паѓај на оние филмови дека во странство има одлични коли за ефтини пари - биди спремен и во странство да искешираш добри пари за добро возило, не пијат они нафта.

Ова никако македончето да го разбери дали е толку тешко за сфаќање или не знам што е работата сите мислат дека во Германија на дрво растат коли и сите нови се.

Отсутен memory

• Почетник
  • *
  • Пораки: 41
« Одговори #66 на: 28 Јануари 2012, 20:37:32 pm »

Ова никако македончето да го разбери дали е толку тешко за сфаќање или не знам што е работата сите мислат дека во Германија на дрво растат коли и сите нови се.

Јас не реков дека планирам да купам добра кола за малку пари. Само прашав дали е подобро од приватно лице како совет. И секако механичар при купување ќе носам, а планирам да купам веќе регистрирана на бугарски табли за да можам да ја носам на технички.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1077
« Одговори #67 на: 28 Јануари 2012, 20:41:28 pm »
ууууффффффф, кога ќе слушнам кола од бугарија одма косата ми се крева.......
не дека нема таму нешто добро, ама исто како да бараш игла у сено...

Отсутен The Boy Next Door

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 491
  • Pug 205 GTI - the drive of your life !
« Одговори #68 на: 28 Јануари 2012, 20:46:37 pm »
^ Најпаметно е така,човек што го познаваш добро,но и кој ќе се разбира во коли.Инаку полека со избор,разгледај убаво,па после одбери (немој да видиш 3 коли и да одбереш една). ;D

Инаку според мене од човек е подобро отколку од дилер.(дилерот скоро секогаш има повисока цена од приватниот продавач)
Не возам брзо, ниско летам.

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
« Одговори #69 на: 28 Јануари 2012, 21:05:41 pm »

Јас не реков дека планирам да купам добра кола за малку пари. Само прашав дали е подобро од приватно лице како совет. И секако механичар при купување ќе носам, а планирам да купам веќе регистрирана на бугарски табли за да можам да ја носам на технички.

Не беше за тебе наменето општо менталитетот е таков во државава тоа сакав да кажам.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #70 на: 29 Јануари 2012, 02:02:19 am »
^ Најпаметно е така,човек што го познаваш добро,но и кој ќе се разбира во коли.Инаку полека со избор,разгледај убаво,па после одбери (немој да видиш 3 коли и да одбереш една). ;D

Инаку според мене од човек е подобро отколку од дилер.(дилерот скоро секогаш има повисока цена од приватниот продавач)

И многу е важно да преспиеш по одлуката која кола ќе ја купиш. Се случува еуфоријата да те наведе да го направиш погрешниот избор.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14519
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #71 на: 29 Јануари 2012, 02:20:47 am »
Тоа со шетањето,преспивањето и слично не ми се свиѓа баш многу...Ако начекам добра кола за добра цена нема потреба да шетам да гледам други коли,кои ке ми личат на попримамливи понуди и кои само ке ме тераат на размислување...Треба да знаеш што сакаш и колку си спремен со пари,одиш,гледаш,наоѓаш,купуваш.....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #72 на: 29 Јануари 2012, 02:44:25 am »
Тоа со шетањето,преспивањето и слично не ми се свиѓа баш многу...Ако начекам добра кола за добра цена нема потреба да шетам да гледам други коли,кои ке ми личат на попримамливи понуди и кои само ке ме тераат на размислување...Треба да знаеш што сакаш и колку си спремен со пари,одиш,гледаш,наоѓаш,купуваш.....

Не е така Мече. Напраивме една беља така импулсивно да купиме кола, едвај се опраивме. Црвена боја, па Мерцедес па клими па електрики... Излезе ѓубре колава.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14519
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #73 на: 29 Јануари 2012, 02:50:00 am »
Мартин,јас не велам одиш ја гледаш од прва ја купуваш...Ке си ја провериш,дали е фарбана,китирана,мотор ова она...Ако се разбираш лесно ке видиш дали е колата добра,а ако не се разбираш 3 дена седи гледај ја спиј во неа џабе тие...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Opel.Mk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 262
« Одговори #74 на: 29 Јануари 2012, 18:23:03 pm »
волвово добро изгледа.. Меѓутоа кога проверив не лажи за километражата.. него до сега имало 13 газди а и ме зачуди тоа Fordonsskattepliktigt: Ja што во превод значи Возила подлежи: Да ама незнам што е тоа !!! http://www.pazar3.mk/Listing/Detail/Index/614878?searchID=3892911&Idx=3