Автор Тема: Купување на увезен автомобил?  (Прочитано 152995 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7306
Одг: Купување на увезен автомобил?
« Одговори #30 на: 27 Ноември 2011, 15:13:14 pm »
Другарче на 2007-ма, BMW 320-ka, изгоре некоја турбина, 1200 Е си плати за нова....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #31 на: 27 Ноември 2011, 15:20:10 pm »
Другарче на 2007-ма, BMW 320-ka, изгоре некоја турбина, 1200 Е си плати за нова....
На 180.000 му се деси тоа? :) Може да се репарира турбината, посебно на БМВ. За 450евра, и тоа спаѓа во редовен сервис на БМВ за таа километража.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #32 на: 27 Ноември 2011, 15:42:54 pm »
Јас мојата xsara си ја најдов на autoscout.it од приватно лице од Торино,и колеги од фирмата во која работам(Бугарска),ми организираа превоз до Пловдив.Откако стигна таму си фатив автобусот под г'з и си ја донесов!

Досега сум задоволен иако првиот голем сервис на 165000км ме кошташе прилично многу т.е.350Е!

Од тогаш до сега уље,филтри,плочки и по некое адитивче само.
« Последно менување: 27 Ноември 2011, 16:31:11 pm ace-106 »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #33 на: 27 Ноември 2011, 16:28:28 pm »
Ramno 1000 che dosega...bez shminki ( meraci, bandazi,gumi,izduv).
Jbg..ako ja pravis za sebe i sakas se da e GM - Made in Germany..tolku e..:)

Ostanuva uste nov clutch kit i novi amortizeri..koga ovie ke dotrajat i toa bi bilo toa..dosta e.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29717
    • CARclub.mk
« Одговори #34 на: 27 Ноември 2011, 17:34:44 pm »
Зависи кој купува, од кого купува и што купува. Ми текнува на еден смешен случај кога пред една-две години еден талент купи BMW 530D од 2003-та со наводни 130000. Беше главен цепо во село цело два месеци додека не заглави по сервиси. Другар му ни кажа дека има поголем квар, само не се сеќавам што. Покрај другото кога го отварале моторот нашле падната лепенка од овластен сервис на која пишувало нареден сервис на 380.000km. Па сега кој има поминато, колку километри и како е наградно прашање...

Слична приказна со комшија.. Донесе 5-ка (не памтам тачно каква, знам дека беше дизел), од надвор стакло Панчево, внатре стакло Панчево, како од салон да е извадена. 3-4 години стара, со наводно 120-130.000 км. Кога му почнаа проблемите, ја однесе на тестер и видоа дека уствари прошла ~500.000.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #35 на: 27 Ноември 2011, 20:47:53 pm »
Na tester kola se nosi pred da se kupi...makar toa kostalo i 100 evra vo stranstvo.

1999 Mercdes C200 CDI :
Na kilometraza - 180,000 km..
Na tester: Last service on 480.000 km..

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #36 на: 27 Ноември 2011, 20:55:13 pm »
Сервис, тестер било што.
Приказната со Маздата ако ја памтите.
Кога му реков дека на мој трошок ќе ја носам на сервис да ја проверат не ми ја даде.
не беше за километража, имав сомнежи дека е тропната напред.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #37 на: 27 Ноември 2011, 21:17:40 pm »
кажи го муабетот...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #38 на: 27 Ноември 2011, 21:26:17 pm »
Абе го имам кажано мислам. Мазда 3 Црвена, тогаш на времето (2009) стара две години со поминати 55.000, прв газда жената му.
Ми ја оставаше за 9.5 К. Ја пробав и беше сосема ок.
Фраерот беше од Скопје и имаа фирма со женатаму.
Јас сосема случајно ја видов колата пошто беа додјени во Велес да го гледаат еден СУВ.
Готов бев да ја земам само му кажав дека ќе ја однесам прво на сервис, чисто да ми кажат дали има проблем со предницата пошто ми личеше дека е удрена и правена.
Кога му го кажав тоа на газдата веќе не ми дигна телефон.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #39 на: 27 Ноември 2011, 21:40:03 pm »
Абе го имам кажано мислам. Мазда 3 Црвена, тогаш на времето (2009) стара две години со поминати 55.000, прв газда жената му.
Ми ја оставаше за 9.5 К. Ја пробав и беше сосема ок.
Фраерот беше од Скопје и имаа фирма со женатаму.
Јас сосема случајно ја видов колата пошто беа додјени во Велес да го гледаат еден СУВ.
Готов бев да ја земам само му кажав дека ќе ја однесам прво на сервис, чисто да ми кажат дали има проблем со предницата пошто ми личеше дека е удрена и правена.
Кога му го кажав тоа на газдата веќе не ми дигна телефон.

Има вакви случаи колку сакаш, другар мој од маало сакаше да купи за неговите кола, гледаше голф 5 мислам, стакло како нов, прв газда дрн дрн, историјата во порше друга песна пее, лупнат многу, поправан доправан, циркуз

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #40 на: 28 Ноември 2011, 10:51:16 am »
Ако е поправена беспрекорно, така што не се забележува дека е удрена ниту во возните својства не гледам причина да не се купи тоа возило. Единствено тоа може да послужи како аргумент за да се намали цената.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #41 на: 28 Ноември 2011, 11:09:06 am »
Ако е поправена беспрекорно, така што не се забележува дека е удрена ниту во возните својства не гледам причина да не се купи тоа возило. Единствено тоа може да послужи како аргумент за да се намали цената.

Во вожња јас не успеав да најдам дека занесува предницата. Пуштав волан пустев, правев - ништо.

И јас бев убеден дека нема оштетувања а се соменвам дека беше правена профи бидејќи колата на неколку места имаше банални оштетувања кои се прават со 10 евра пари и два саата работа а грдат многу и симињаат на цена ненормално, ама он си ги немаше напраено.
Така да затоа мислам дека не беше правена профи.
Он ми кажа додуша дека е удрена кога го прашав ама рече на паркинг некој им ја закачил и дека нема ништо со предницата туку само крилото десно било оштетено па као наводно комплет цело било заменето.
Е сега ако беше сигурен дека нема ништо немаше ни потреба да се плаши од обична контрола во Сервис? Нели?

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8151
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #42 на: 28 Ноември 2011, 13:30:16 pm »
Мене ми беше многу страв што ќе купам и како ќе се погоди, Либра ми донесоа Пијаџо увозниците од скопјето да ја проверам и Неготино, хаос беше колата, ми бараа 3800е, му дадов 3500 не ја даваа, после ми звонеа газдата му рекол да ми ја дадат ама не сакав да ја земам.
Мојата Либра ја купив ќе ви кажам како мада сите ќе речете дека сум ЛУД!
Оглас видов ми беше скапо, албанец беше газда од швајцарија ја донел со возење и му се јавив на мој пријател Албанец кому безрезервно му верувам да ја исценка за мене пошто не ја пуштаа под 4500е.
Он се јави, ја спуштија 4300 а беше тазе регистрирана а ја немав ни денар повеќе за регистрација ;D и отидовме со него и кога они се видоа се изгушкаа се избакнаа излегоа роднини, мојов пријател поразговара со газдата на колата и ми вика - по ваква кола ли си тргнал, му викам ДА, Ти се свиѓа ли оваа, му викам ДА, дај парите ми вика пали и терај, ни мерач за уље не кренав цел среќен помочан брм брм наваму  ;D  ;D  ;D
Газдата што ја имаше либрата донесено ми кажа дека за син му ја донел ама тој па сакал голф.
Му викам барем уљето да го проверам, ми вика ете ти картонче на рачката за жмигавец кога треба наредно мењање и не чепкај вози само, и јас така направив...

А треба да се внимава повеќе  :-X

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7306
« Одговори #43 на: 28 Ноември 2011, 14:07:22 pm »
На 180.000 му се деси тоа? :) Може да се репарира турбината, посебно на БМВ. За 450евра, и тоа спаѓа во редовен сервис на БМВ за таа километража.

E, биднало ...

Отсутен slaki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 109
« Одговори #44 на: 29 Ноември 2011, 09:46:48 am »
:)