Автор Тема: Купување на увезен автомобил?  (Прочитано 162660 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Купување на увезен автомобил?
« Одговори #270 на: 21 Април 2012, 00:11:27 am »
..... а у позадина.......

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #271 на: 21 Април 2012, 00:15:10 am »
30 сек работа  :)

http://www.youtube.com/watch?v=WO7odyc4d40

На крај вика „толку бате“, продај ја сеа 1000че поскапо :D

Од Прилеп е човекот...

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #272 на: 25 Јуни 2012, 18:03:15 pm »
Дли некој можи да ми кажи колку би биле вкупните давачки за увоз на Nisan Pathfinder 2.5 cdi произведен 11/2011 год. и колку грубо трае постапката од влез во државата до регистрација?
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #273 на: 25 Јуни 2012, 22:33:30 pm »
Груба и од око кажана бројка над 5К евра.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #274 на: 25 Јуни 2012, 22:51:51 pm »
Море да не е појќе?
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #275 на: 26 Јуни 2012, 16:37:30 pm »
Најубаво оди до терминал,прашајки тие шпедитерските фирми ке имаш најточна бројка.А дека е поќе е,ама колку поќе незнам.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
« Одговори #276 на: 27 Јуни 2012, 10:07:33 am »
За цена како што ти кажаа, најубаво ќе си прашаш во шпедитерски фирми, но ако имаш некој на царина да бркнеш може да ти спушти доста на давачки, а за време до регистрација па за едно три до пет дена одприлика се завршуваат сите процедури. Само веруј ми дека ќе пцуеш се живо додека не завршиш ;)

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #277 на: 27 Јуни 2012, 21:51:53 pm »
Прашано.... од 9-15000Е :(

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #278 на: 28 Јуни 2012, 10:55:55 am »
 :o :o

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #279 на: 28 Јуни 2012, 12:37:28 pm »
Да мече баш така.. ќе го видиш за некој ден во бт, но давачките се навистина огромни

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #280 на: 28 Јуни 2012, 16:53:05 pm »
Добро,сепак е ново возило и на ново чини мислам над 50К евра...

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #281 на: 28 Јуни 2012, 16:57:53 pm »
Со ова ниво на опременост мислам е близу 60КЕ

Отсутен NikolceT

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9
« Одговори #282 на: 20 Март 2014, 14:33:57 pm »
Druze mozes i vo Bugarija da najdes asalna kola za mali pari. Kriza e sega.... Ogromna kriza i cenite pagjaat i ke pagjaat. Ako kupis kola za 2500 EUR i ja prodades za 5 godini za 2000 EUR navistina si profitiral. Toa ednostavno potesko izvodlivo e ne velam deka ne e izvodlivo. No sepak dobra opcija e ako moze da se najde Spark (a se naogja 2008-9 godina gledam i so po 20000-30000Km.. Ako mu pokazes 2500 EUR zasto toa e i premnogu za takva kola. Ja kupuvas i vozis edno 2-3 godini i i nabivas edno 40000Km i posle prodazba itn..
Nova kola ja vadis od Salon odma e -25% vrednost, uste od izleguvanjeto. Posle 3 godini ke vredi -40% od sumata po koja se prodava modelot (ako uste go ima) taka da toa e vistinata da ne se lazeme.A
Fakt e deka se gubi do najsigurno se kupuva kola simnata vednas od AVTOVOZ !! Tuka nema mrdanje. Odma se gleda sostojbata na voziloto i e najrealno, no treba da znaes sekako a jas povremeno dobivam informacii od rodninata za dobri vozila (covekot e 42 godini avtolimar, profesionalec i se razbira vo mehanika no za drugi ne raboti mehanika samo limarija), za mala suma vredi da se zeme i da se pusti da pregovara toj za vozilo sto sakas da go zemes. Pomala e verojatnosta da utnes. Poznat si kupi takva za super cena. Sekako bese prljava, so prasina na sedistata i motorot. No ete go ja vozese 3 godini i zamina na otpad (ja slupa).
Isto taka postojat i ursta.. A i taa opcija Spark so malce kilometri do 3-4 godini star realnata cena mu e taa: 2500-2600 EUR.
Vo takov slucaj nacekuvas i zemas i vozis.

Kola uvezena i kola kupena vo MK ima razlika da, no nekogas vo polza na uvezenata (ima dosta dobri primeroci ama treba da znaes). Koga ides vo Bugarija treba da si so SVOJ covek koj gi razbira rabotite i poznava mesta i trgovci.
Jas Vi napomenav deka tuka mozam da Vi asistiram so konsultativna poddrska i sekako imam svoj rodnina tamu koj sekako deka raboti so koli i ke odvoi vreme i energija i del od iskustvo da pomogne vo izbor na dobrakola vo ramkite na paricnite moznosti.
Bitno e da se znae sto se bara i sekako da se pazi. Odenjeto sam ti e macka vo vrekja, mozes i bez pari i bez kola da ostanes :)
Sum odel so mnogu lugje koi sakale i kupile kola od Bugarija. Prvo toa e individualna rabota. edi za odreduvanje na kitot vo kolata, sjajnost na bojata, dijagnostika na motorot, gas analizatori i sl.... Ama tie cinat pari i najcesto vo Bugarija dilerite gi imaat ili iznajmuvaat od specijalni lica za procenka na vozilata (ovie lica si naplakjaat debelo a pri toa Garancija ne dava nikoj).
Se e srekja, pa duri i izborot na zena e ksmet... Kako ke ti se pogodi. Vo krajna linija imas milion otpadi taka da motor i da se zezne remont ne se isplakja, odma menjaj so drug i vozi...

Bugar daj nekako da stapam vo kontakt so tebe za tvojot rodnina zosto mene mi treba takov covek za da sorabotuvame,da mi kazuva informacii koga ke pristignat koli po cena koja sto ke imam moznost.Mi treba za postojana sorabotka,ne za ednas

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #283 на: 20 Март 2014, 14:36:49 pm »
Бугар е баниран, ама сигурен сум дека ќе се најде некој друг. :)

Отсутен NikolceT

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9
« Одговори #284 на: 20 Март 2014, 16:59:56 pm »
epa ajde togas forumdjii koj imaat nekakvo iskstvo so ovaa problematika,od prva ili vtora raka kazete nesto spodelete,pomognete :)