Автор Тема: ремонт на алфа ромео 156  (Прочитано 163511 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: ремонт на алфа ромео 156
« Одговори #240 на: 27 Август 2011, 12:46:18 pm »
На страна заебанции и она ....Да даде господ да му зариба  коцката на Куоре...!
Озбилен муабет....Имам пријател со Алфа 159 ЈТДм. Чипивана, пувана, пазена тафрена шо да ти кажам.
Вчера беше кај мене на кафе и онака малку муабет за коли како и секогаш.
Пред 4 месеци кога си дојде претходниот пат, ми кажа дека сака да зима друга кола и кога го прашав дали ќе ја продава Алафата...вика...не не можам да ја продадам ја сум заљубен во Алфа..нека седи ако треба.
Арно ама...Без разлика што зборува така сепак е ја продаде, не за друго ама оти му е жал што не ја вози, бедејќи не е тука.
Кога го прашав шо е поентава зошто ја продава...нели нема....кажа вака,
Си идам еднаш на три месеци...нема кој да ја вози...татко ми ја пали од време на време ама малку е тоа.....ептен ја пазам и чувам ама џабе...секој пат кога ќе си дојдам од шо не е возена после ми се јавува некој проблем. Многу се специфични коли...Алфа не е за секого, да знаеш.
Не само да ја одржаваш, треба да знаеш и да ја возиш.
После два дена во вожња му експлодира гума. Нови гуми, не возени, ама од стоење изгледа....излета од пат и со цела десна страна ја изора банкината.
Му ја направија, лупна 7.500 евра.

Поентава со прикаскава ми беше....не купуј Алфа ако не знаеш како треба со неа.
Земи си ГОЉФ или некоја Тојота и терај.

Јас имам еден пријател што даваше тојота корола, 1.8 . нова у пичку матер, многу малце пројдено, има пари чоекот па не му прај више ќеиф колата и ја дава.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #241 на: 27 Август 2011, 12:47:00 pm »
Колнење коли мислам не е во ред...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #242 на: 27 Август 2011, 13:02:15 pm »
Колнење коли мислам не е во ред...

Дени.....абе златен...опули убо....шо пишит?

На страна заебанции и она....Да даде господ да му зариба Коцката на Куоре...!

Значи на страна тој муабет...или тој муабет не овде...или како сакаш!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18028
« Одговори #243 на: 27 Август 2011, 13:52:23 pm »
Што ќе му зариба, да имав гаража или да немаше толку сонце во двор кај мене, исти као него ќе бев. Чиста, светната, полирана и секад во најдобар ред. Ја стварно го поштувам Куоре во каква состојба ја држи цели 15-16 години.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #244 на: 27 Август 2011, 13:53:33 pm »
Што ќе му зариба, да имав гаража или да немаше толку сонце во двор кај мене, исти као него ќе бев. Чиста, светната, полирана и секад во најдобар ред. Ја стварно го поштувам Куоре во каква состојба ја држи цели 15-16 години.

Си ја видел ли одблиску! ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #245 на: 27 Август 2011, 14:11:15 pm »
Што ќе ја гледаш, уште поубаво изгледа! :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #246 на: 27 Август 2011, 14:16:59 pm »
Kakva vrska ima alfa so eksplodirana guma?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #247 на: 27 Август 2011, 14:24:13 pm »

Он ASX - от да го остави 3 месеци на паркинг, ќе го најде со квар. Кола е за возење, Застава е за фаќање паркинг место.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #248 на: 27 Август 2011, 15:33:43 pm »

Он ASX - от да го остави 3 месеци на паркинг, ќе го најде со квар. Кола е за возење, Застава е за фаќање паркинг место.

Vozena, ama ne sekoj den, ednas u 10 dena ja pali tako mu da poraboti i ja provozuva malku.

ASX -ot stoese lani na parking NDK vo Sofija 39 dena i koga dojdov samo kontakt se iskluci greacot i cakmak, bez problem! ;D

Zimno vreme...!
« Последно менување: 27 Август 2011, 15:46:43 pm Sportex »

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #249 на: 27 Август 2011, 15:39:48 pm »
Леопарди,во врска со БМВ-то 525тдс,ова шо е од Битола,го знам онака од видување човекот и го чува го одржува,е сега во каква состојба е неможам да ти кажам за сигурно,али таа серија,односно е39 525 тдс,ко шо ги гледам низ град сите скапаа по мајстори,така да јас не би одел на таа варијанта...тоа незначи дека и со ова БМВ е така,али со многу е таква состојбата...инаку,јас го возам истиот мотор,и досега сум немал никакви ама баш никакви проблеми од оние кои ги наброја Даре....па на крај краева за бош пумпа,ем лесно се прави,ем е поевтино во споредба со поновите технологии....и да знаеш,ако одиш на е39 525тдс,тогаш сервисите и деловите се скапи,поскапи и од Алфата...
п.с. Даре,незнам како е можно 1.9jtd да вади толку голема потрошувачка како што кажа ти,односно ако точно запамтив околу 9 литри,па тоа нема шанси пријателе...се разбира ако му е во ред колата,и ако не ја вози АПЛА АБДАЛСКИ
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #250 на: 27 Август 2011, 15:40:17 pm »
Не таквајте, која нова кола нема да запали после месец-два стоење. Си играте *урот вие. Ко саати се коливе, немале да запалат, дај молим те... :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #251 на: 27 Август 2011, 15:41:47 pm »
Не таквајте, која нова кола нема да запали после месец-два стоење. Си играте *урот вие. Ко саати се коливе, немале да запалат, дај молим те... :)
БМВ-то мое ете ми седи пред зграда и не е запалено повеќе од еден месец,па кој сака кога сака го палиме од прва
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #252 на: 27 Август 2011, 16:33:25 pm »

Vozena, ama ne sekoj den, ednas u 10 dena ja pali tako mu da poraboti i ja provozuva malku.

ASX -ot stoese lani na parking NDK vo Sofija 39 dena i koga dojdov samo kontakt se iskluci greacot i cakmak, bez problem! ;D

Zimno vreme...!

АX-от стоеше година и јаче, со 250 000 км и 17 години старост, па запали од прва.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #253 на: 27 Август 2011, 16:35:38 pm »

Zimno vreme...!

АX-от стоеше година и јаче, со 250 000 км и 17 години старост, па запали од прва.

И после веќе неќеше да чуе, само првиот пат запалило :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #254 на: 27 Август 2011, 16:37:06 pm »

Zimno vreme...!

Алоооо, умрени Германци....!
Никој не рече дека не пали АЛфата на колегата мој...него зборот беше има дефекти од што не се вози!
Последното е една банална глупост која за малце живот можеше да го чини а која се случи само заради стоење, заради ништо друго.