Автор Тема: Монтирање на Xenon conversion kit H7 35W 6000K и LED позиција  (Прочитано 19452 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Е па ете, фала Богу, дојде ред и ја да монтирам Ксенон и LED - да се ослободам од помаранџите на Deni :) Не беше баш толку едноставно како мислев, пред се заради неприступачноста и зезанциите со CAN BUS и CC (Check Control) кои кај Опел се страшно досадни ;) Среќа што по долго размислување, сепак се одлучив работата да им ја препуштам на професионалците од Dog Security !!!

Еве како се одвиваше инсталацијата ...

Значи не сум задоволен од јачината на позицијата позади - за осветлување на регистарската табличка. Другото е ТОП, подобро и отколку што очекував! Ми остана уште да ја сликам од напред исто у темница, ама само со LED позиционите (забораев, јебига од радост :D)  
« Последно менување: 20 Август 2011, 13:57:07 pm djidji »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
Одг: Монтирање на Xenon conversion kit и LED позиција
« Одговори #1 на: 17 Август 2011, 21:16:22 pm »
Зелен е ксенонот или јас така гледам нешто? Не е плавкаст? Топ си е иначе.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10944
  • 430i
« Одговори #2 на: 17 Август 2011, 21:18:38 pm »
Фуче :)
Сега се стемни, трк до доле да сликаш позицијата :)
И сос здравје да си ги светиш

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #3 на: 17 Август 2011, 21:38:44 pm »
Хахаха а бе преморен сум :/ Ксенонот не е зелен - плавкаст е, ама фотоапаратот го вади зелен - треба да се калибрира ;) Затоа у живо брате, ко око свое што ќе види - ништо :D

Отсутен DC

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 256
« Одговори #4 на: 17 Август 2011, 21:58:06 pm »
Одлично изгледа. Ке мора во живо прво да видиме после да коментираме :)

Color temperature?

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #5 на: 17 Август 2011, 21:59:58 pm »
Хехе ДА! Инаку 6000 К се ;)

Отсутен DC

• Јуниор
  • **
Одг: Монтирање на Xenon conversion kit H7 35W 6000K и LED позиција
« Одговори #6 на: 18 Август 2011, 00:33:10 am »
6000 K треба апла бело да свети. колку што знам :)
Ја сакав да ставам 8000 К, као за на плаво да иде малце.
Баш сакам да ги видам во живо твоите за да имам некоја визуелна претстава, зашто се друго е во аут.

Мене искрено ми се свига и бојата што се добила од сликите (на зелено). Не сум видел таква нијанса во живо.

Зелени ксенон на Bad-Gamer ке му стојат топ.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #7 на: 18 Август 2011, 00:35:30 am »
Баш сакам да ги видам во живо твоите за да имам некоја визуелна претстава, зашто се друго е во аут.

Мене искрено ми се свига и бојата што се добила од сликите (на зелено). Не сум видел таква нијанса во живо.

Stavaj 4300k ili 6000k, zavisno dali sakas beli (4300) ili malce na plavo(6000). Necini 8000.

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #8 на: 18 Август 2011, 02:29:25 am »

Stavaj 4300k ili 6000k, zavisno dali sakas beli (4300) ili malce na plavo(6000). Necini 8000.

+ 1

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8524
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #9 на: 18 Август 2011, 03:10:12 am »
Гледам си нашол решение за позициите се надевам дека и кај мене ќе се најде, проблемоткај мене е што фасонките не се набодни од друг тип се.

Одлично се изгледа, а за тие на задната регистрација си требал да направиш исто ко за позициите и а ставиш бели диоди, 9 или 12, одлично свети.

Што пари те фати за позициите средувањето?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7369
« Одговори #10 на: 18 Август 2011, 06:12:18 am »

Ја па мислев далтонист сум :)

Џиџи, налепницата ти е малце накриво стаена... друго немам забелешка :) Топ!

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #11 на: 18 Август 2011, 08:23:00 am »
Гледам си нашол решение за позициите се надевам дека и кај мене ќе се најде, проблемоткај мене е што фасонките не се набодни од друг тип се.

Одлично се изгледа, а за тие на задната регистрација си требал да направиш исто ко за позициите и а ставиш бели диоди, 9 или 12, одлично свети.

Што пари те фати за позициите средувањето?

Имаш сега решение за LED позициите - ако се друг тип, Ате рече дека е решен проблемот кај Алфите ... Ја не стаев позади LED баш заради лажачите - го прекорачив буџетот веќе и со лажачите за предната LED позиција, кои беа неопходни, иначе ќе беше топ со LED позади ... Ај здравје, мада и вака е интересно - не е секојдневно, а и табличката е подзатемнета малку, таман да не те прочитаат некад у густо, а не можат да те казнат пошто имам осветлување за неа од вкупно 10 W ;)

Ја па мислев далтонист сум :)

Џиџи, налепницата ти е малце накриво стаена... друго немам забелешка :) Топ!

ц ц ц а бе треба у живо да ги видите, какви зелени ... :D На сликите со блиц баш се гледа дека се бели+се сликани у апсолутна темница у подземна гаража. Баш се онака кристално бели со можда од некој агол гледани нијанса на плавкаста жичка-ама онака отсликуваат незнам, чистоќа на зрак, појма немам :) И LED-от е прекрасен, само ете табличката позади што испадна у друга боја, мада сијаличките не се фарбани, туку такво е стаклото. Ако ставам убосни LED  со диоди од напред (како за позиција) пак е проблем, заради аголот на осветлување. Еџ да беа од оние долгнавестите како 90% од колите - кај нив снопот тепа под агол од 90 степени, во однос на поставеноста на сијалицата. Ако ми скурчи - ќе си ги вратам старите добри помаранџа сијалички - ЈУГОСЛОВЕНСКИте !!! ;)
« Последно менување: 18 Август 2011, 08:30:15 am djidji »

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #12 на: 18 Август 2011, 08:34:17 am »
Одлично Џиџи,топ комплетирано!

Со здравје да се служите ;)

Отсутен DC

• Јуниор
  • **
« Одговори #13 на: 18 Август 2011, 08:56:05 am »
Ако ставам убосни LED  со диоди од напред (како за позиција) пак е проблем, заради аголот на осветлување. Еџ да беа од оние долгнавестите како 90% од колите - кај нив снопот тепа под агол од 90 степени, во однос на поставеноста на сијалицата. Ако ми скурчи - ќе си ги вратам старите добри помаранџа сијалички - ЈУГОСЛОВЕНСКИте !!! ;)

Тебе ти требаат вакви за да биде како што треба.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #14 на: 18 Август 2011, 09:04:36 am »
Фала Ацика! Ти си еден од „виновниците“ кои инсистираа за Ксенон кај мене ... :D BTW, ДА ТИ СЕ ВРАТИ !!! ;D

Ако ставам убосни LED  со диоди од напред (како за позиција) пак е проблем, заради аголот на осветлување. Еџ да беа од оние долгнавестите како 90% од колите - кај нив снопот тепа под агол од 90 степени, во однос на поставеноста на сијалицата. Ако ми скурчи - ќе си ги вратам старите добри помаранџа сијалички - ЈУГОСЛОВЕНСКИте !!! ;)

Тебе ти требаат вакви за да биде како што треба.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

ДА ДА, баш такви ми требаат !!! Е сеа не им ги знам димензиите (незнам дали ќе ги собере у куќиштето) ...