Автор Тема: Вадење на налепници од кола, совети кај да ги извадам ...  (Прочитано 12593 пати)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1301
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Мнооогу контрадикторни коментари околу сензориве без дупки на браник!

Пред да се одлучите за сензори доообро размислете,зошто сепак колата е нова.

http://www.amazon.co.uk/product-reviews/B0023S5BK6/ref=cm_cr_dp_all_summary?ie=UTF8&showViewpoints=1&sortBy=bySubmissionDateDescending

Предноста на овие сензори е што не ја скрнават колата, па нема назад како со оние што се со бушење. Хипотетички и да не работат ( а работат ) нема трага на колата.
Производителите на возила фабрички не ги вградуваат бидејќи нив им треба секвенци, односно диспејот испишува кој дел на браникот има препрека, што лично го гледам за непотребно, не е важно каде е препреката, битно е дека ја има и да сигнализира. Единствено лошо е што не може да се монтираат на метален браник и му смета кука, ако има.

Другото е топ, не види се а функционише.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
Стави слики што биднало со колата.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
Вадев налепници на две возила и процедурата беше иста.Работата сам си ја завршив зошто несакав некоја будала случајно да ми ја оштети бојата.
Потребно за постапката е:
1.Малку пуштени нокти за да може да се фати крајот на налепницата и да се одлепува со непрекинато влечење.Доколку ја одлепуваш на делови останува повеќе лепак.

2.Алхохол 96% го има во секоја аптека.Земи си литарско пакување,што повеќе тоа подобро.Лепакот треба убаво да се накисне со алхохол и лесно излага со благо трлање како не би ја оштетил бојата.Проверено алхохолот не ја оштетува бојата

3.Памучни крпи повеќе зошто лепакот останува на крпата и треба почесто да ја менуваш крпата за да не ти останува и да се размачкува на бојата.Откако ќе се острани лепакот потребно е добро перење,препорачливо е со вап,добар сунгер и добар шампон,јас користам сонакс.Убаво се пере за да не би останало случајно лепак.
Одкако ќе се испере нормално е дека се брише возилото со еленска и микрофибер крпа.

4.Полир паста,која и да е подобра во мојот случај сонакс и неколку микрофибер крпи.Едната крпа ќе се користи за нанесување,другата за полирање и третата за отстранување на вишокот полир.Откако ќе се исполира местото не е лошо да му се нанесе и восок кој ќе му даде сјај и заштита.

Постапкава е неколку часови и воопшто не е лесна ама резултатите се одлични и воопшто не се познава дека имало нешто на тоа место.

Отсутен Marko-bmw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 227
Стави слики што биднало со колата.
Уште ништо не сум чепнал, утре полагам. Така да после понеделник ке има слики :)
I hooked up my accelerator pedal in my car to my brake lights. I hit the gas, people behind me stop, and I'm gone :)

Отсутен Jordan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
имам вадено налепници на скутер , прво пробав без фен така само со нокти и се изнамачив за 1 ептен мала налепница , откако го зедов фенот ( обичен за сушење коса ) сите налепниси заедно ги извадив побрзо него ли онаа без фенот , и кога се загреат налепниците останува многу малце лепак на колата кој лесно би го извадил со алкохол ( шпитрус )

Отсутен Marko-bmw

• Јуниор
  • **
фала ви на советите, ќе пробам и ќе ставам слики шо биднало :)
I hooked up my accelerator pedal in my car to my brake lights. I hit the gas, people behind me stop, and I'm gone :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
имам вадено налепници на скутер , прво пробав без фен така само со нокти и се изнамачив за 1 ептен мала налепница , откако го зедов фенот ( обичен за сушење коса ) сите налепниси заедно ги извадив побрзо него ли онаа без фенот , и кога се загреат налепниците останува многу малце лепак на колата кој лесно би го извадил со алкохол ( шпитрус )

и јас вака на колата ги извадив налепниците... со фен загреј ги, и влечи полека.. на крај можеш со алкохол или со нитро разреџивач.. ама со нитро немсееш да трљаш долго, значи забришуваш во 2-3 потега и толку... или подобро е со бензин... и бензинот го растопува лепакот..
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
Може со уљан подолго да трља, би требало да заврши работа...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Marko-bmw

• Јуниор
  • **
јас на моето вадев налепници од шофершајбна ги одлепив краевите без греење, и после со бензин. Ја прашав за секој случај да не зезнам нешо боље вака :)

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1472
  • VOLVO C30
nalepnicite mozesh i bez industriski fen da gi izvadish,posle toa ostanuva od krajot lepilo,ke kupish 100 posto cist alxoxol od aptekite,cista krpa i leko si brishesh,ako vo slucaj ima razlika da deli neka se udri edno poliranje i to je to,jas kaj mene koga gi vadev bukvite na zadnata vrata taka napraviv