Автор Тема: Укинат зелениот бран на Партизанска  (Прочитано 8011 пати)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
Укинат зелениот бран на Партизанска
« на: 03 Април 2014, 08:07:29 am »
Граѓани велат дека неколку денови на Партизанска наместо зелен бран, секој втор семафор им свети црвено, па само прават тргни-застани. Од Град Скопје појаснуваат дека по пуштањето во употреба на смарт центарот семафорската сигнализација ќе се раководи врз основа на реалната состојба на сообраќајниците

Зелениот бран на булеварот "Партизански одреди" ги збуни возачите кои поминуваат по оваа сообраќајница. Веќе неколку денови наместо да им се отвораат сите семафори на зелено, тие само што ќе тргнат, а веќе вториот семафор им се затвора во црвено, па се принудени постојано да прават тргни-застани. До редакцијата на ВЕЧЕР се обрати жител на Сарај кој како што вели секој ден вози по Партизанска за да стигне на работа во Македонската опера и балет.
- Тргнувам од Сарај за накај работа доаѓам по Партизанска, а за натаму си одам по Илинденска. Од никаде немам аир затоа што кога ќе тргнам по Партизанска секој втор семафор наместо да се отвора тој ми се затвора. Зелен појас не постои. Возењето по Илинденска до Воена болница е проблем потоа натаму се отвораат семафорите се до телевизија, таму се подесени. Некогаш ми се случува и двапати на ден да одам до дома и чекам на семафори, трошам гориво и време. Кога имаше зелен појас тогаш за 10-15 минути стигнував и ми одговараше, но сега ме фаќа повеќе од половина час. Ги гледам и пешаците нема кола, а тие мора да чекаат. И пред да се воведе зелениот бран улицата беше порастеретена, тогаш пешачкиот премин не ни претставуваше проблем ако нема пешаци ние можевме да си поминеме, можеби за пешаците треба да воведат копчиња, вели Димче Ангеловски.

Иако таблата дека на Партизанска има зелен бран се уште не е тргната, од Град Скопје појаснуваат дека со пуштање во употреба на Центарот за контрола и управување на сообраќајот и на овој булевар во функција е ставен смарт контролинг системот кој всушност значи регулирање на сообраќајот според гужвата.
- Системот во моментов врши прилагодување на софтверските податоци со реалната состојба на сообраќајот, при што семафорската сигнализација ќе се раководи врз основа на реалната состојба на сообраќајниците. Истото се однесува и на булеварите Партизански одреди и Илинденска. Мора да нагласиме дека системот во централното градско подрачје е функционален и видно се намалени гужвите на овие крстосници и се очекува во многу скоро време целосно да профункционира централното управување на сообраќајот, велат од Градот.
Со воведување на смарт контролинг системот засега позитивни промени почувствуваа пешаците, кои добија повеќе време за поминување на пешачки.
извор http://www.vecer.com.mk/?ItemID=D2DD081B663AD74DA6027315F116E1D0
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Укинат зелениот бран на Партизанска
« Одговори #1 на: 03 Април 2014, 09:34:20 am »
- Тргнувам од Сарај за накај работа доаѓам по Партизанска, а за натаму си одам по Илинденска. Од никаде немам аир затоа што кога ќе тргнам по Партизанска секој втор семафор наместо да се отвора тој ми се затвора. Зелен појас не постои. Возењето по Илинденска до Воена болница е проблем потоа натаму се отвораат семафорите се до телевизија, таму се подесени. Некогаш ми се случува и двапати на ден да одам до дома и чекам на семафори, трошам гориво и време. Кога имаше зелен појас

новинариве се шта да ти причам... земи едитирај бе текстот... бреееј....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #2 на: 03 Април 2014, 10:35:38 am »
Што да едитира?
Увабо си пишува... ЗЕЛЕН БРАН НЕ ПОСТОИ!!! (се мисли сега, сегашно време)....па текст...па повторно: КОГА ПОСТОЕШЕ ЗЕЛЕН БРАН (се мисли во минатото, минато време)... па текст....

Значи убаво е пренесен текстот...Сега и Порано...Компарација... :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #3 на: 03 Април 2014, 10:50:17 am »
Зелен појас е едно, зелен бран друго.

Како и да е, одамна приметивме дека нема зелен бран. Нема гужва на поединечни раскрсници, распоредена е во помали размери на сите раскрсници. Времето за патување до работа и до дома ми е продолжено во однос на времето кога постоеше зелен бран, и е исто како во времето кога секој семафор си беше башка есап. Го посраа сообраќајот во градот. Пак за 10км ми требаат 30 минути.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #4 на: 03 Април 2014, 11:21:14 am »
А една година „учеше“ системот...џоа неуронски компјутер :D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
Одг: Re: Одг: Укинат зелениот бран на Партизанска
« Одговори #5 на: 03 Април 2014, 12:39:08 pm »
Зелен појас е едно, зелен бран друго.

Јас мислев на друго мисли, затоа и со бран си напишав :-)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6 на: 03 Април 2014, 12:57:46 pm »
 Го ебаа партизанити зелениот појас на партизанска, све командоси ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7 на: 03 Април 2014, 13:55:59 pm »
Да им се серам во ступид контролинг системот... Тој треба да спречува гужви а не да ги ствара.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #8 на: 03 Април 2014, 14:02:06 pm »
Иако таблата дека на Партизанска има зелен бран се уште не е тргната, од Град Скопје појаснуваат дека со пуштање во употреба на Центарот за контрола и управување на сообраќајот и на овој булевар во функција е ставен смарт контролинг системот кој всушност значи регулирање на сообраќајот според гужвата.
- Системот во моментов врши прилагодување на софтверските податоци со реалната состојба на сообраќајот, при што семафорската сигнализација ќе се раководи врз основа на реалната состојба на сообраќајниците. Истото се однесува и на булеварите Партизански одреди и Илинденска. Мора да нагласиме дека системот во централното градско подрачје е функционален и видно се намалени гужвите на овие крстосници и се очекува во многу скоро време целосно да профункционира централното управување на сообраќајот, велат од Градот.
Со воведување на смарт контролинг системот засега позитивни промени почувствуваа пешаците, кои добија повеќе време за поминување на пешачки.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #9 на: 03 Април 2014, 14:05:46 pm »
А пешаците пак си прескокнуваат по жардињери ... Само возачите понервозни станаа.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #10 на: 03 Април 2014, 17:10:39 pm »
abe neka gi  vratat tie prokleti ODBROJUVACI sto bea... spored mene toa bese najpametna investicija sto ja napravija sve ova e zivo sranje.
uste od daleku si gledas koga kje treba da namalis ili da ubrzas sega pred semafor si 2 metra i ti se gasi ajde koci ili imaj muda projdi od karsija kje te resat kako glinen gulab so sacmarka

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Одг: Re: Укинат зелениот бран на Партизанска
« Одговори #11 на: 03 Април 2014, 18:02:27 pm »
Умен е системот, затоа порасна гужвата кај Ал. Палас двојно.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #12 на: 03 Април 2014, 18:20:42 pm »
Logikata na zelen bran e poznata;vozis 50 i semaforite ti se zeleni nema zastoj i pobrzo se stignuva na odredisteto
Sistemot kontroliranje  so kompJuteri na soobrakajot e gola voda i nikoj nemoze da go objasni kako toa ke funkcionira vo guzvata...
No bidejki za toa nekoj zemal/karil dobri pari I mora da se trpi nekoe vreme, za potoa nesto da se "rasipi" I se frli vo zaborav.

Inaku sistemot moze da se koristi vo nikoe vreme koga na semaforot ke se pojavi po edna kola da ja pusti...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #13 на: 03 Април 2014, 18:38:46 pm »
Поважно е сред ноќе да можам да возам 160 низ скопје отколку да стигнам побрзо на работа наутро во 8.

Тоа е филозофијата на багриве, кои се рекламираат на радио по цел ден.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #14 на: 03 Април 2014, 22:37:11 pm »
Ај бе доста, све нешто ви фали и не ви чини...Јас мислам и Швајцарија да ја донесат или Австрија тука, пак милион маани ке најдете. Незнам само дали сте имале можност да возите низ Виена, низ Париз, низ Минхен итн...Па да видите што е гужва...