Автор Тема: Трагикомични огласи на половни возила  (Прочитано 390885 пати)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3356
Одг: Трагикомични огласи на половни возила
« Одговори #765 на: 09 Април 2018, 10:00:44 am »
Ако не па, да си увеземе сите тумбани голфови 7 од Германија и да си ги напраиме тука.

На кило ги продаваат како старо железо.

Будала јас ќе гледам на Мобиле.де нормални коли, нетумбани.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3919
« Одговори #766 на: 09 Април 2018, 12:31:32 pm »
Sekoj znae sto e podobro, ama ne treba da se praj galama deka koi znae kakov problem e ako e udrena. Nema problem ako e kvalitetno napravena  ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #767 на: 09 Април 2018, 13:30:23 pm »
Едно е удрена, каде е удрено крило или нешто така.. Друго е удрена каде колата е тумбана и сериозно е нарушен структурниот интегритет на возилото.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1938
« Одговори #768 на: 09 Април 2018, 15:56:31 pm »
Luge imam spomnato i vo dr tema deka godina ipol rabotev do eden avto laker vo Veles, mackata go vikaat, vazi za najdobar majstor vo Veles a od toa sto jas go vidov za toj period bogami i za Makedonija. E sea vo toj period kaj nego se iznagledav kakvi ne koli beter od Fiestava od pogore, doneseni bukvalno vo torbi. Otkako    ke ispadnea od kaj nego od servis mozes komotno da ja parkiras vo salon i ( od sostojba na boja i lak ) da ja prodavas kako nova. E sea od aspekt na sigurnost i bezbednost on vaka vikase. Se se pravi nitu da vlece nitu gumi da jade, nitu od povtoren sudar nedaj boze da ne bide pak bezbedna ko prviot pat. Rabotata e edinstveno sto nekogas popravkata za da se dovede se vo red kosta poveke vreme i pari otkolku cena na voziloto. Pamtam imase eden citroen c1 od prvite koga ispadnaa nz koja godina bese, tumban lom bese, i go donesoa kaj majstorov da se napravi kolku ke kosta. Im vika luge voj ke kosta 2000 eur da se sredi se da se smeni novo so ke treba so eden zbor da se napravi da ne se poznava, a realnava cena na voziloto e tuka negde kolku vi se isplaka da go pravite. Megutoa lugevo sentimentalno bea vrzani za nego poklon od tatko so pocinal ili slicno bese nekoja prikazna i se resija da go pravat. Im go napravi ne se poznavase nisto. Posle skoro godina minele niz Veles ( inaku od Skopje se ) dojdoa kazaa nz kolku kilometraza pominale od togas, nitu im vlecelo na nekoja strana nitu gumi im jadelo bea prezadovolni. Taka da se se praj, samo rabotata e kolku se isplati ponekogas da go popravas.  ;D

Два пати лупната кола одпозади, еднаш од комбе, втор пат од голф 3 ка. Штетата беше само позади гепекот згмечен и си бараше комплетна промена со заменски како и фарбање на цел заден дел нормално. Колата ни од далеку не е иста со тоа што била порано, да не збориме што во МК нема мајстор што ќе ти ја исфарба како што треба, ни приближно нема да биде како што е фабрички. Прашај било кој што бил удрен и му била поправана колата после тоа дали е задоволен од поправката, 90% ќе ти речат дека не е направено како што треба. Да не збориме за возило како фиестава, ова од место на несреќа во отпад иде директно, ама ние во МК сме најпаметни и најсовремени и со технологија и стручност па ќе ги поправаме боље и од фабрика ќе испадне.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #769 на: 09 Април 2018, 15:58:40 pm »
Пре би купил половна здрава школка, отколку сложувалка да ми склапаат.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2190
« Одговори #770 на: 09 Април 2018, 21:53:49 pm »
Да е удар во крило браник ситен удар ајде де али на вакви калемки и да верувам дека колата е утре иста ко од фабрика не верувам колку и да е саглам направена, да беше така фабрикиве ќе откупуваа лупнати коли ке ги склапаа и продаваа пак... оно профил земи вари па од температура ке покаже искриви, а не па ова лим додаван спојуван...

Отсутен vlatko05

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 341
  • k24a3
« Одговори #771 на: 10 Април 2018, 15:24:40 pm »
Баш тука и на форумот беше споменуван и сервисот и слики од колите имаше ...ама не се сеќавам како се викаше сервисот, како е спојувана една со друга кола.

Дали кавадаречкава беше таму поправана не знам, ама Толту ти се мајсторите за тешки операции.
Ц4-ката е мислам за нобелова награда

http://www.toltu.com.mk/toltu/fgalerija.html

Ми се преврти желуднико од before сликите...

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #772 на: 10 Април 2018, 15:54:04 pm »
Зошто бре некој се мачел ова да го прави:

Отсутен vlatko05

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 341
  • k24a3
« Одговори #773 на: 10 Април 2018, 15:56:43 pm »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Шо пари гумата? Уба шара има :) Uniroyal RainSport 3 ваљда

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #774 на: 10 Април 2018, 15:58:05 pm »

Шо пари гумата? Уба шара има :) Uniroyal RainSport 3 ваљда

Прави, пушка.

Ја продадов колата ми останаа. Малку се возени.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5811
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #775 на: 10 Април 2018, 16:02:12 pm »
Ne se Uniroyal.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4786
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #776 на: 10 Април 2018, 16:20:30 pm »

Одвратно евтина работна рака, никакви правила, закони и ограничувања едноставно треба да изгледа ЧИСТО НОВО = добра заработка.

Пред некој ден другарот со Fabia 1.2 се пофали дека му смениле уље и филтер за уље за 650 денари, комплет со работна рака во некој ,,сервис“ во Чаир, дури им оставил 50ден бакшиш. Страв ми е да јадам печење за 600ден, не знам што ќе ми стават место месо а не па редовен сервис да правам за тие пари.

Не знам еве некој нека сподели искуство/мислење дали е возможно толку да е евтино? Благој Ѓорев уље има?

Човекот не се разбира и не сака воопшто да се замара со коли, претпоставувам дека е сонот на секој мајстор...па дај што даш, ќе средиме ти само уживај.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15315
« Одговори #777 на: 10 Април 2018, 16:33:40 pm »
650 денари масло филтри и работна рака? Абе ајде.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1930
« Одговори #778 на: 10 Април 2018, 16:39:25 pm »
Брилијант 4 литри - 250 денари, филтерот 100че или го оставил стариот оти бил добар. За мајсторот кусурот, да не биди без ич :D
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55337
  • Махер
« Одговори #779 на: 10 Април 2018, 16:46:31 pm »

Одвратно евтина работна рака, никакви правила, закони и ограничувања едноставно треба да изгледа ЧИСТО НОВО = добра заработка.

Пред некој ден другарот со Fabia 1.2 се пофали дека му смениле уље и филтер за уље за 650 денари, комплет со работна рака во некој ,,сервис“ во Чаир, дури им оставил 50ден бакшиш. Страв ми е да јадам печење за 600ден, не знам што ќе ми стават место месо а не па редовен сервис да правам за тие пари.

Не знам еве некој нека сподели искуство/мислење дали е возможно толку да е евтино? Благој Ѓорев уље има?

Човекот не се разбира и не сака воопшто да се замара со коли, претпоставувам дека е сонот на секој мајстор...па дај што даш, ќе средиме ти само уживај.
Сонот на секој мајстор е да прави сервис за 650 денари? Мислам дека е баш обратното, кај мераклија кој ќе побара нешто специфично и скапо каде има простор за поголема маржа.