Автор Тема: Нов закон за потрошувачи  (Прочитано 9480 пати)

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
Одг: Ноз закон за потрошувачи
« Одговори #15 на: 31 Март 2014, 15:58:47 pm »
Vo videodata imam frizider ostaveno na 21 oktomvri uste go pravat :D

Имаат законски од 45 работни дена да го направат.

Ако не, би требало да добиеш нов.
Problemot e sto pomina garancijata i nikoj ne se nafakjase da go napravi.Se javivme vo videodata dojde serviser go otvori go izduva so fen mrazot go zatvori,sega treba da roboti dobro. Kolku treba 750 den,ni nalog otvori ni fiskalna dade taka ostana.
Pominuva edna nedela pak nejke da ja simne temperaturata pod 10 stepeni.Pak doagja istitot serviser,otkaci nekoi dzekovi gi zalemi direktno zica so zica vika do toa bilo ok.Ovoj pat sam si pobara 500 den, majka mi mu vika ti plativ minatiot pat koga dojde,drz nedaj taka ostana ne mu plativme.Pominuva edna nedela pak istiot  problem,e sega  serviserot ne se javuva na telefon, otidovme vo videodata go najdovme tamo noze mu se presekoa,ke pominam utre ke go zemam friziderot i taka go zema i uste go pravi :D Problemov se resava od januari 2013 do den denesen, normalno si kupivme nov drizider ali striktno baravme videodata da ne e serviser .

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #16 на: 31 Март 2014, 17:30:24 pm »
ВидеоДата стварно е тапа. Којзнае газдата дали знае за тоа.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Одг: Re: Ноз закон за потрошувачи
« Одговори #17 на: 31 Март 2014, 17:43:43 pm »
Последно нешто што однесов во видеодата беше аудио систем, ми го вратија уште по расипан од што беше.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #18 на: 31 Март 2014, 18:09:22 pm »
:D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #19 на: 31 Март 2014, 18:22:19 pm »

Како што памтам на гаранциите за моб. 31 ден беше.

Важечкиот закон, доколку не сте задоволни од проиводот може да го вратите во рок од 15 дена и да ја има амбалажата (кутија), нормално да приложите и фискална.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #20 на: 31 Март 2014, 19:00:05 pm »
ВидеоДата стварно е тапа. Којзнае газдата дали знае за тоа.

Зане.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #21 на: 31 Март 2014, 19:21:58 pm »
Чунки, рибата од глаата смрди

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #22 на: 31 Март 2014, 20:01:26 pm »

Важечкиот закон, доколку не сте задоволни од проиводот може да го вратите во рок од 15 дена и да ја има амбалажата (кутија), нормално да приложите и фискална.

Најди го овој закон.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Нов закон за потрошувачи
« Одговори #23 на: 31 Март 2014, 21:06:03 pm »

Најди го овој закон.

За малку ќе се откажев ќе пишев неможам да го најдам...

Еве...
http://star.utrinski.com.mk/?pBroj=1743&stID=33364&pR=3

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3999
« Одговори #24 на: 31 Март 2014, 21:10:28 pm »

Problemot e sto pomina garancijata i nikoj ne se nafakjase da go napravi.Se javivme vo videodata dojde serviser go otvori go izduva so fen mrazot go zatvori,sega treba da roboti dobro. Kolku treba 750 den,ni nalog otvori ni fiskalna dade taka ostana.
Pominuva edna nedela pak nejke da ja simne temperaturata pod 10 stepeni.Pak doagja istitot serviser,otkaci nekoi dzekovi gi zalemi direktno zica so zica vika do toa bilo ok.Ovoj pat sam si pobara 500 den, majka mi mu vika ti plativ minatiot pat koga dojde,drz nedaj taka ostana ne mu plativme.Pominuva edna nedela pak istiot  problem,e sega  serviserot ne se javuva na telefon, otidovme vo videodata go najdovme tamo noze mu se presekoa,ke pominam utre ke go zemam friziderot i taka go zema i uste go pravi :D Problemov se resava od januari 2013 do den denesen, normalno si kupivme nov drizider ali striktno baravme videodata da ne e serviser .

Јас со нив се борев со пазарна. Добив нов фрижидер. Ама додека добив две деца ми се родија.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #25 на: 01 Април 2014, 08:36:54 am »

Најди го овој закон.

Еве...

Oва значи дека може да вратиш/замениш поклон со други зборови :)  Сепак, добро е да се знае.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #26 на: 01 Април 2014, 08:58:06 am »
Не функционирал и нема да функционира!

Не затоа што го нема туку ние не си ја тераме до крај работата, се откажуваме.
Не јебе лепши, јебе упорнии  ;)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #27 на: 01 Април 2014, 20:52:48 pm »

Најди го овој закон.

Еве...

Oва значи дека може да вратиш/замениш поклон со други зборови :)  Сепак, добро е да се знае.

Ako добиваш поклони со фискална, тогаш може ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #28 на: 02 Април 2014, 13:26:50 pm »
Однесов нова машина за правосмукање во Видео Дата купена од Нептун, ја вратија 5 месеци остарена...

Поднесов жалба, к ги болеше,... им се јавив во Нептун ... се извинуваа ептен (мада тоа ти е удирање по рамо), ...и мислам веќе не им се главен сервис ...си отворија свој.

Климата пред 3-4 години кога ја купував ги мрзеше да го кренат телефон да одговарат на едноставно прашање па мораше со онак да се консултирам...ебате ...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #29 на: 02 Април 2014, 23:44:30 pm »
доколку не сте знаеле да ве информирам:

што значи овластен сервис? овластениот сервис на одреден бренд или тип на производ не го бира увозникот туку го бира производителот... што значи тоа? тоа значи дека ако има интерес за некој продукт да се увезе кај нас во мк, производителот (ај еве нека биде за пример сите мобилни на самсунг) отвара побарување за овластен сервис. понудата стои некое време отворена, јавно и на нејзе партиципираат сите кои сакаат да се натпреваруваат. на крај производителот (самсунг) одлучува кој ке биде овластен сервис. да речеме победиле видео дата. од тој момент па натака, видео дата ги сервисира сите мобилни телефони самсунг.

на некој друг отворен повик (може ако сакате и тендер да го крстиме) се барало сервисери за алкател. тука победиле мобико со поприфатлива понуда од другите... играта кај нив е во цената на сервисирање по парче (раб. рака) зашто деловите посекако ги добиваат од производителот.

и сега.. алкател (легално увезен, купен од фабриката нивна) го продаваат сите мобилни оператори а и некој по јаки мобилари... едни продаваат еден модел, други друг, но кога ке се расипе го носиш во мобико.. они си го сервисираат во гарантен рок, а сметката за сервисот му ја врачуваат и наплаќаат од алкател менаџментот...

значи увозникот на брендот (техно маркет, оне, вип или кој и да е) НЕМА НИКАКВИ ИНГЕРЕНЦИИ при избор на овластен сервис. затоа во нептн на пример ке видите поддржани гаранции од различни фирми кајнас иако продавницата е една т.е. таа е, нептун е...

инаку претходно имам кажано, дека, кога купувам нешто, обаевно прашувам кој е овластен сервисер... ако ми кажат видео дата ПО ДЕФИНИЦИЈА СЕ ВРТАМ И СИ ОДАМ... таман да е нај убавото нешто, кога ке се расипе (а ке се расипе пошто се е чкарт кај нас) немам намера да ми омрзне продуктот заради тие шанкуриња од видео дата и нивниот постојан изговор ПРЕБУКИРАНИ СМЕ, КЕ ВЕ КОНТАКТИРАМЕ НИЕ... и секако постојаното чекање да истече 29-тиот ден од периодот на сервисирање кој е 30 дена, па да ти се јават и да ти кажат дека е средено или не се средува...

јас од престигио сум презадоволен, ама кога го купив сефте во нептун, немаа овластен сервис туку во нептун ми рекоа дека ако прегори ке го сменат... кога се расипа, отидов во нептун, ама во меѓувреме се смениле работите, па видео дата станале сервисери на престигио... абе ми идеше ноктите да си ги искорнам од рацеве додека возев накај нив... премногу лоши искуства имам со нив... премногу...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време