Автор Тема: Бизнис идеи  (Прочитано 65472 пати)

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Одг: Бизнис идеи
« Одговори #15 на: 25 Март 2014, 16:28:00 pm »
На кои фирми Дени ?
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 773
« Одговори #16 на: 25 Март 2014, 16:31:00 pm »
Во моментов во македонија дебели пари се праат само со купување франшиза. Таков е народот искомплексиран и сакаат да бидат видени дека јадат у бургер кинг или носат некое фустанче страдивариус. Бургер кинг не сте свесни колку има дневен промет со само една сендвичара. Колку и да си добар у некоја дејност и евтин и квалитетен ако не го рекламираш производот и не го напраиш бренд неможеш да заработуваш. Франшизите уше пред да почнеш си се бренд.

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13934
« Одговори #17 на: 25 Март 2014, 16:52:36 pm »
Во моментов во македонија дебели пари се праат само со купување франшиза. Таков е народот искомплексиран и сакаат да бидат видени дека јадат у бургер кинг или носат некое фустанче страдивариус. Бургер кинг не сте свесни колку има дневен промет со само една сендвичара. Колку и да си добар у некоја дејност и евтин и квалитетен ако не го рекламираш производот и не го напраиш бренд неможеш да заработуваш. Франшизите уше пред да почнеш си се бренд.

Две се,...другата е на аеродром после пасошка контрола ;D ;D ;D

Мање битно, се согласувам со SPS ... патиме од брендови тоа е факт. Македонскиот народ е помодарец. Половина од луѓето користат iPhone што во Македонија има функционалност колку Nokia 3310 и дигитален апарат. Ама битно е да го покажат јаболчето на уво додека зборуваат.

Да не праиме мубает за Macbook и слични ствари.

Јас ова и порано го имам кажано, во Македонија луѓето бубрег ќе продадат само да имаат бренд залепено на нив или да одат да пијат кафе во бренд продавница.

Starbucks да отвори coffe to go овде, па цела Македонија ќе оди да земе кафе оти е Старбакс, а на запад важи за обична франшиза за кафиња, ама Кери Бредшо од Сексо(т) и градо(т) пиеше во Старбакс и мора шмизлите кај нас да се тртат во редица за едно мочано макијато.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #18 на: 25 Март 2014, 16:52:49 pm »
На кои фирми Дени ?
На тие што се слични на таа што сакаш да ја отвориш.

Јас си јадам од Доминос во приватноста на мојот дом. Никој не ме гледа. Не дека е којзнае што пицата (не е) меѓутоа ако не ми се замара да  одам да земам од некаде, меѓу најдобрите што носат е. Плус има нарачка преку сајт, добар увид на мени, детално едитирање на пиците... Не се замарам да правам муабет и да објаснуваш по телефон каква да е пицата. Милина.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #19 на: 25 Март 2014, 17:04:52 pm »
Не бе јас да ја отворам,будала човек.
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 533
« Одговори #20 на: 25 Март 2014, 17:17:45 pm »
Половина од луѓето користат iPhone што во Македонија има функционалност колку Nokia 3310 и дигитален апарат. Ама битно е да го покажат јаболчето на уво додека зборуваат.
За добар дел од корисниците важи ова, но немој со вакви дезинформации околу функционалноста.

Извинете за офф.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
« Одговори #21 на: 25 Март 2014, 17:28:51 pm »
Јас си јадам од Доминос во приватноста на мојот дом. Никој не ме гледа. Не дека е којзнае што пицата (не е) меѓутоа ако не ми се замара да  одам да земам од некаде, меѓу најдобрите што носат е. Плус има нарачка преку сајт, добар увид на мени, детално едитирање на пиците... Не се замарам да правам муабет и да објаснуваш по телефон каква да е пицата. Милина.
[/quote]

Епа јади и не ја сликај за на инстаграм :D Коа отворија инстаграм беше преплавен со кутии од доминос. Лудила се дешаваа, нешо уаууу пукаме сони јадеме најбоље пица братче (во реалноста далеку од добра е). А иначе за услугата мора да е добра на која било фирма која има скупа франшиза. Глупо да платиш толку скапа франшиза и да ги немаш тие луксузи како нарачување преку интернет и убаво и прегледно мени. А доставата како и да е спаѓа под франшизата. За толкав град од толку и толку жители потребни ти се толку моторчиња. Тоа е услов што ако го нема неможе да отвори.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #22 на: 25 Март 2014, 17:32:22 pm »
Од Доминос пеперони пешн со белиот сос (ренч дип?) и кечап. Толку ќе кажам подобра од било која што ја носат дома. Малце скапичка е ама врв!
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
« Одговори #23 на: 25 Март 2014, 17:41:13 pm »
Не фрлај пари бе :D Ти бар си од влае Гиго ти е на 2 чекори, пробај ја таа шо им е специалитет на куча :D Лудило е ;D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #24 на: 25 Март 2014, 17:54:19 pm »
Од Доминос пеперони пешн со белиот сос (ренч дип?) и кечап. Толку ќе кажам подобра од било која што ја носат дома. Малце скапичка е ама врв!

пеперони пешн сос ренч дип 20 ќепаба од кај чичо пун си 2 дена ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
« Одговори #25 на: 25 Март 2014, 17:58:41 pm »
Промет и профит се различни показатели. Последниот е тој важниот.

Само незнам како не им е жал за скутерџиите во зима ....

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #26 на: 25 Март 2014, 18:48:27 pm »

пеперони пешн сос ренч дип 20 ќепаба од кај чичо пун си 2 дена ;D
Ќути мајсторе, само ја и ти јадеме кило ќебап со кило компир, сите културно по 10-15 си нарачуваат
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #27 на: 25 Март 2014, 18:53:05 pm »
A пред луѓе кога јадат и салата ќе гаснат - да не е срамота.

Отсутен Dando

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 339
« Одговори #28 на: 25 Март 2014, 20:44:21 pm »
Ako moze jas malce ponastrana od gorenavedenava ideja bi sakal da spodelam edna moja. Da pocnam koga Gospod go sozdal svetot i najgolem del od materijalot go potrosil  sozdavajki go mazot, pa od edno celo negovo rebro ja sozdal zenata i ja blagoslovil (a tebe draga ke ti treba make-up). E sega vo kontekst na vovedov mislam deka poprilicno se dobri sansite za zarabotuvacka ako se investira vo biznis vo koj dominanten klient bi bile zenite. Samo za primer ke nabrojam mal del od kerefekiite sto zenite gi pravat za da se razubavat: sisanje, farbanje, feniranje, ladna, topla, afro, peglana, depiliranje, noktanje, trepki i uste koj znae kolku zavrzlami semo za da bida t sto po "prirodni". A za sporedba kaj nas ( za sreka poprirodno ubaviot pol) zivotot e drasticno polesen. Mozebi idejava na nekogo mu zvuci neisplatlivo ama toa mi tekna, koj znae do utre uste sto me mi tekna.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #29 на: 25 Март 2014, 20:46:14 pm »
Ти ќе го работиш ова или ќе имаш вработени?