Автор Тема: Занимање на форумџиите  (Прочитано 154110 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43819
  • Il Moderatore
Одг: Занимање на форумџиите
« Одговори #555 на: 06 Февруари 2014, 21:59:33 pm »
Зашто да не ја спуштам колата и да го ремапирам моторот? Па и да ставам пошироки гуми и да ги затемнам малце стаклата?

Пошто сигурно не ставаш широки гуми, ремап и кратки спирали за да возиш според ограничувањата. Затоа. А затемнетите стакла ја намалуваат видливоста.

Мислам да имаше послаб мотор у кашкаи, ти тој ќе го избереше. Фор д` сејк оф сејфтинес ....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #556 на: 06 Февруари 2014, 22:02:07 pm »
Филип немора твоите размислувања да ги наметнуваш и да ги сметаш како најрелевантни на свет, па дури и да вреѓаш што некој вложил пари, време и љубов за да си ја разубави колата (има и такви што заслужуваат вреѓање, али зборам за другиве). Ти ако сакаш пензионерски look, другите сосема е можно да не сакаат.  

И преку к8ров више со тоа брзо возење..

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #557 на: 06 Февруари 2014, 22:37:14 pm »
LOL

Ако ја спуштам и појачам колата според тебе ќе ми се смени начинот на возење и размислување па од тогаш ќе почнам да возам брзо :)

Како апчиња или психичко пореметување да се, па додека ти е стандард си возиш како Филип, а ја спуштиш почнуваш да лудуваш :)

Син ми ако сака да ја спушта, чипува и слично значи веќе има мерак на побрза вожња и можеби вози брзо.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55021
  • Махер
« Одговори #558 на: 06 Февруари 2014, 22:42:22 pm »
Зашто да не ја спуштам колата и да го ремапирам моторот? Па и да ставам пошироки гуми и да ги затемнам малце стаклата?

Пошто сигурно не ставаш широки гуми, ремап и кратки спирали за да возиш според ограничувањата. Затоа. А затемнетите стакла ја намалуваат видливоста.

Мислам да имаше послаб мотор у кашкаи, ти тој ќе го избереше. Фор д` сејк оф сејфтинес ....
Фор д сејл оф оверпротективнес, како последица од траума неизлечена навремено со лекарства. :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14348
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #559 на: 06 Февруари 2014, 22:48:20 pm »

[/quote]
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #560 на: 06 Февруари 2014, 22:51:00 pm »
Добро бе Филип стварно нема смисла, абе темава е занимање на форумџииве и ти најде да се фатиш за најнебитната работа поврзана со темава и да отераш 2 страни оф топик. Стварно не си ми јасен со филозофиите и пропагирањата твои за безбедност, да не ти даваат пари од некаде за да ни переш мозок тука и да не замараш? Дај човече олади малце, има соодветни теми за тоа, иако и во тие теми го отупуеш до даске што коа сакам да ја прочитам темата, листам 4-5 страни не потребни муабети. Не ми е јасно која ти е сатисфакцијата?

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #561 на: 07 Февруари 2014, 00:38:29 am »
Не е страшно ако научат погрешно ОСВЕН кога погрешното е има безбедносни имликации, т.е. кога погрешното научување може да им го загрози здравјето или животот.

За друго - да се здрави и живи - ќе научат како е правилно дури и ако од форум научат погрешно.

На пример, ако некој на форум каже „Тирана е главен град на Банлгадеш“ нема да го искористам аргументот „ало, деца читаат“. Јак кур ако не знаат кој е главен град на бангладеш. Ако им треба - ќе научат кој е. Но, ако нејкој паламуди „океј е да возиш 90 низ град кога брзаш“ или „на аутопут е боље да не се врзуваш“ или „спушти ја колата, затемни ги стаклата, стави широки гуми и ремапирај го моторот“ тогаш ми проработува родителскиот заштитнички рефлекс. Ако ве нервира - ме боли стапот.

Не ме нервира, чисто онака спомнав, т.е те спомнав, идеата ми беше малку шала да биде, а не тупење, филозофирање, навреди и слично, пошто постојано од кога сум зачленет, а особено во задно време дел од членовите едвај чекаат да почнат некого да навредуваат, наместо да разговараат опуштено, конструктивно и со одредена доза на хумор.
Ај доста оф топик.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20685
« Одговори #562 на: 07 Февруари 2014, 01:47:57 am »
Што би рекол филипв, деца читаат, ке научат нешто погрешно ;D

Не е страшно ако научат погрешно ОСВЕН кога погрешното е има безбедносни имликации, т.е. кога погрешното научување може да им го загрози здравјето или животот.

За друго - да се здрави и живи - ќе научат како е правилно дури и ако од форум научат погрешно.

На пример, ако некој на форум каже „Тирана е главен град на Банлгадеш“ нема да го искористам аргументот „ало, деца читаат“. Јак кур ако не знаат кој е главен град на бангладеш. Ако им треба - ќе научат кој е. Но, ако нејкој паламуди „океј е да возиш 90 низ град кога брзаш“ или „на аутопут е боље да не се врзуваш“ или „спушти ја колата, затемни ги стаклата, стави широки гуми и ремапирај го моторот“ тогаш ми проработува родителскиот заштитнички рефлекс. Ако ве нервира - ме боли стапот.

А убаво си го почна постот. Читам, се согласувам, читам даље, уште се согласувам, и стигнав до "Мариовска тресеница" и посеритис.

So close, yet so far away.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29727
    • CARclub.mk
« Одговори #563 на: 07 Февруари 2014, 01:49:42 am »
Филип, почнуваш да мешаш непотребни муабети во несоодветни теми. Опомена.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #564 на: 07 Февруари 2014, 08:41:19 am »

Прифаќам. Но, дали спомнувањето на мене лично во миљон теми (дури и кај билдерите еднаш) спаѓа во потребни муабети во соодветни теми? Прашувам од љубопитност.

Пошто ако сум прозван - во која било тема - ваљда имам право на реплика во истата тема. Или не?

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #565 на: 07 Февруари 2014, 09:34:10 am »
filip sho si po zanimanje?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #566 на: 07 Февруари 2014, 09:49:22 am »

Прифаќам. Но, дали спомнувањето на мене лично во миљон теми (дури и кај билдерите еднаш) спаѓа во потребни муабети во соодветни теми? Прашувам од љубопитност.

Пошто ако сум прозван - во која било тема - ваљда имам право на реплика во истата тема. Или не?

не си прозван скоро ич, туку си спомнат во некои теми а тоа е нај често ради мајтап. а мајтапот си го заслужи и самиот. повеке пати си опомињан и сугерирано ти е од членови дека претеруваш и тоа ДЕБЕЛО претеруваш.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43819
  • Il Moderatore
« Одговори #567 на: 07 Февруари 2014, 10:07:49 am »

Ретко се спомнуваат личности кои самите не заслужиле - нели?  ;)

Инаку јас се согласувам дека имаш право да одговориш кога си прозван. Само да биде тоа колку-толку онтопик.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Dando

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 339
« Одговори #568 на: 07 Февруари 2014, 20:51:43 pm »
 Бивши келнер, моментален водоводџија (и канализација), идни кој ти знае можеби космонаут.

Присутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2788
« Одговори #569 на: 08 Февруари 2014, 00:59:16 am »
Бивши келнер, моментален водоводџија (и канализација), идни кој ти знае можеби космонаут.

Ништо друже, не се надевај на космонаут, пропадна македонската вселенска програма :D :D :D