Автор Тема: Manata kola  (Прочитано 10971 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Manata kola
« на: 14 Август 2011, 21:39:36 pm »
како се познава кола дали и каде е удрена? пошто нема аирбаг, т.е. има ама не функционира светит црвеноно и оние кај шо се врзуваат каишине за безбедност се лепени, најверојатно е плесната, но како можам да видам кај била маната и колку одприлика/
?
фала

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Manata kola
« Одговори #1 на: 14 Август 2011, 21:49:08 pm »
Чим се тие скршени и аирбегот е испуцан, па сменет ... удрена е гарант и тоа од напред !

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #2 на: 14 Август 2011, 22:24:17 pm »
Ако е маната од напред,гледај по ивиците на хаубата,се познава дали е фарбана и погледниго везниот лим напред под браникот,ако е искривен тури и курот !
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #3 на: 14 Август 2011, 22:37:20 pm »
popravana e na prv pogled izgleda џам. Иначе лим ко лим не е некој фактор, мене ми е шубе шасијана, конструкцијана да не е пореметена...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4 на: 14 Август 2011, 23:03:36 pm »
Бицикла, иди провери во АМСМ, бесплатна е проверката на шасија и подвозје. Ако се доволно кадарни, ќе ти кажат до кој степен е повредена, и ако ги тргнеш на страна, ќе ти кажат дали е за земање или не.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #5 на: 14 Август 2011, 23:25:00 pm »
Во АМСМ во главно се слаби мајстори - тие што вредеа си отворија приватни сервиси, така да однеси ја колата кај некој твој човек и пази да не е случајно и негов човек ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6 на: 15 Август 2011, 00:03:36 am »
Качи ја на дигалка што ја крева цела кола и гледај одоздола шасијата во каква состојба е

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #7 на: 15 Август 2011, 00:13:49 am »
Качи ја на дигалка што ја крева цела кола и гледај одоздола шасијата во каква состојба е

Тоа ти е најдобар совет, лесно се приметува ако или каде е варено/додавано/составано. Дури и јас со мои 18 години сфатив дека мојата никаде не е чепкана околу шасијата.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8 на: 15 Август 2011, 00:15:34 am »
Тоа ти е најдобар совет, лесно се приметува ако или каде е варено/додавано/составано. Дури и јас со мои 18 години сфатив дека мојата никаде не е чепкана околу шасијата.

Хахаха, добро е ова :) Легендарни :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #9 на: 15 Август 2011, 01:56:52 am »

А насловот?? Маната? :) на кој акцент е ова?

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #10 на: 15 Август 2011, 02:02:52 am »

На велешки ми оди малку , тие имаат некој такви зборови ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #11 на: 15 Август 2011, 04:52:07 am »
кически, инаку во мене е 6-7 месеци така да... :) едоно цревата од ладилникот ми изгледаат нови,, најверојатно самоладилникот е плеснат, одспреди, на канал ја гледав нема нешто посебнона конструкцијата(на плехот и не се загледав баш), кога ќе ги напумпам исто сите 4 гиму оди право(инаку ми бега) криви ќе да се банташите, пушта некој. а да и на ќошот од хаубата има лепенка фарбана е нешто, мада фаровите изгледаат идентично и старо.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #12 на: 15 Август 2011, 10:09:09 am »
види на роговите да не е маната, да не има тамо урадано и дали се прави роговите да не се сечени и варени, и види тркалата дали се искривени со прсти мери, колку има разлика од браник до крило на сите 4 тркала

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #13 на: 15 Август 2011, 11:31:12 am »

На велешки ми оди малку , тие имаат некој такви зборови ;D

Во велес викаат АКНАТА или БАПНАТА за ваква работа....ако се употребува мавање тогаш се вика Мавната нормално...ова не знам на прилепски ли е или на битослки?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #14 на: 15 Август 2011, 12:01:50 pm »
На битолски е Маната. Што произлегува од зборот Мавната. Значи дека колата е мавната од некого или во нешто...