Автор Тема: Ford доктор за Ford прашања  (Прочитано 269194 пати)

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
Одг: Re: Ford доктор за Ford прашања
« Одговори #300 на: 30 Август 2014, 15:33:31 pm »
@mickeymkd а ти кажаа на друг начин како можеш да го отвориш гепекот? Пошто нели може да си негде на пат и да се блокира вратата, па дали има таква полуга што ја спомна онак или нешто друго.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Ford доктор за Ford прашања
« Одговори #301 на: 30 Август 2014, 16:24:03 pm »
Се среди проблемот со отварањето на багажникот, ја однесов на сервис во Мида и утврдија дека имало прекин во инсталацијата. Чудно ми е да се случи такво нешто кај 4 години старо возило.

мене ич не ми е чудно...

туку како што рече габау... ги праша ли за рачката за механички да го отвориш гепекот во случај на ваков исти зорт?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен mickeymkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 59
Одг:
« Одговори #302 на: 01 Септември 2014, 13:03:42 pm »
Прашав и ми одговорија дека нема рачка,  туку треба да се демонтира целиот механизам за да се отвори багажникот.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #303 на: 01 Септември 2014, 14:22:28 pm »
кикс или пропуст на производителот? повекето возила кои се со копче на гепек имаат некоја сокриена рачка за механички да го отвориш... што ако си in the middle of nowhere отиден, во три лепе, навечер, на одмор да речеме и ти се деси дефект? стварите-купаќите бе... купаќите ти останаа загалвени со се пешкирите...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55153
  • Махер
« Одговори #304 на: 01 Септември 2014, 14:25:57 pm »
Ќе си отвориш од седиштата. Јас се имам заглавено со клучот во гепек во Грција со Фиестата и ми го пратија резервниот следниот ден. Ќе се снајдеш еден ден без гепек ако треба, ама во неговиот случај барем имаш пристап од кај седиштата. Јас немав ич пристап во цела кола.

Пропуст на производителот е тоа што кога ќе го отклучиш само багажникот, се заклучува сам. Што е крајно глупаво решение. Незнам како може таква проста работа да ти промакне, и тоа во многу модели.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2816
« Одговори #305 на: 01 Септември 2014, 15:04:13 pm »
Зашто пропуст, тоа е заштита да не ти се убаци некое ромче на семафори во гепек.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #306 на: 01 Септември 2014, 15:14:21 pm »
Не е баш така Додо. На далечинското има копче за отварање на багажникот ама на следното затварање пак е цела кола заклучена. Е сеа ако го оставиш клучот во багажник кога товариш нешто и несвесно го затвориш багажникот тогаш само резервен клуч е спас

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #307 на: 01 Септември 2014, 16:43:36 pm »
Епа да де, таман си е. Ако го спуштиш гепекот, можеш да го отвориш само со кључ или со дугме од привезокот, неможе некој рандом лик кој проаѓа на семафори да се фати за рачка и да си отвори и да се послужи. Затоа и поновите коли, кога ке се затворат вратите, после кратко време возење и се закључуваат. Замисли си ти ситуација, стоиш на црвено, било кој проѓа, гледа женски шофер со чантата на задно седиште, отвара врата и се послужува и што ке напрај невестата? ке изгаси кола, ке извади појас и ке почне со штиклите да трча на раскрсница? Затоа, аЛтомаЦки се закључуваат и врати и гепеци и мирна глава.

Едит: Епа сеа, кога товариш нешто во гепек, ке си го ставиш клучот в џеб.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #308 на: 01 Септември 2014, 17:11:02 pm »
Ми се има десено на брзање да го затворам клучот у багажник пред 2 години а вратите заклучени и тоа во друг град. Резервен клуч немав. Како се снајдов нека остане тајна ;D Се послуживме со лоповски техники  8) Не е само резервен клуч лекот, лекот е 5 пари ама човек треба да го знае.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #309 на: 01 Септември 2014, 17:18:31 pm »
Само ти треба соодветен алат :D

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #310 на: 01 Септември 2014, 17:54:02 pm »
Ако има "куре"  ;D на вратата со врвца се отвара, ама тоа го дознав од ко ја свиткав вратата и после пак ја исправив кога пред некоја година ми се заклучи клучот в кола а резервен немам :)

Отсутен macko

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 62
« Одговори #311 на: 04 Септември 2014, 11:06:34 am »
Zdravo
Ponekogas vo vozenje na zagrean motor mi se javuva nekoe trokiranje i vibracii na III i IV brzina. Vo ler ja prima gasta ama vo vleca samo trokira.  Trae nekoi 5-10 sekundi i posle e se vo red.
Se javuva samo na zagrean motor.
Moze li na dijagnostika da se vidi vo sto e problemot.
Stanuva zbor za focus mk1 1.8 tdci 85kw. Smeneto ulje kaisi zategaci i site filtri.
Fala i pozdrav.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #312 на: 04 Септември 2014, 12:37:04 pm »
Докторе,
на црвената фиеста во салон што ви е видов дека има едно гумено делче што се заглавува меѓу двете позиции за шишенца што се и ги држат стегнати. Дали е можно да се нарача такво од кај вас, и колку кошта?

Отсутен macko

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 62
« Одговори #313 на: 05 Септември 2014, 08:28:46 am »
Zdravo
Denes pri 100km/h mi secna nekolku pati.  Pocna da trepka lambickata za greacot  i skroz mi se iskluci motorot ???
Ja zapaliv pak i prodolziv da vozam uste nekolku kilometri.  
Komentari?!

Отсутен Мида Гранд Моторс

• Official Ford Representative
  • Јуниор
  • **
  • Пораки: 153
  • Претставник за Ford и Hyundai во Македонија
    • Мида Гранд Моторс
« Одговори #314 на: 05 Септември 2014, 10:36:26 am »
Zdravo
Denes pri 100km/h mi secna nekolku pati.  Pocna da trepka lambickata za greacot  i skroz mi se iskluci motorot ???
Ja zapaliv pak i prodolziv da vozam uste nekolku kilometri. 
Komentari?!

Добар ден,

со оглед дека станува збор за трокирање и гасење на моторот (индицирано со светење на сијаличка за греачи) совет на сервисот е да се направи компјутерска дијагностика бидејки повеќе сценарија се можни како проблем.
поздрав и пријатен ден.

Докторот
Мида Гранд Моторс
www.ford.mk || www.hyundai-mk.mk