Автор Тема: Восоцирање на возило  (Прочитано 283770 пати)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
Одг: Восоцирање на возило
« Одговори #150 на: 21 Октомври 2014, 17:26:47 pm »
К2 восокот е 250ден во хубо,се нанесува со апликаторот што иде со него после тоа се брише со микрофибер крпа.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #151 на: 21 Октомври 2014, 20:47:45 pm »
beading после восоцирање (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) последнава ми е омилена слика,низ beading-от се гледа перлата, и тоа на сива боја, на која тешко се извлекува рефлексија или metalik flake pop.

Ае цело возило да видам како изгледа восоцирано, полирано сива боја.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #152 на: 21 Октомври 2014, 21:45:55 pm »
beading после восоцирање (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) последнава ми е омилена слика,низ beading-от се гледа перлата, и тоа на сива боја, на која тешко се извлекува рефлексија или metalik flake pop.

Ае цело возило да видам како изгледа восоцирано, полирано сива боја.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #153 на: 25 Октомври 2014, 20:31:50 pm »
Eve i od mene nekoja slika od reflkesijata na odredeni delovi na dusterot posle vosociranje so k2 ultra wax:
Del od zadnoto krilo:

Del od prednoto krilo i del od haubata:

Pogolem del od haubata:

Del od zadnata leva vrata:

;D ;D ;D ;D

• Сениор
« Одговори #154 на: 25 Октомври 2014, 20:41:34 pm »
Роци како си задоволен од тоа како е офарбана колата,јас коа бев да глеам у салон дастер на времето ми делуваше целиот како кора од портокал да има :D

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #155 на: 25 Октомври 2014, 20:51:39 pm »
Kaj mene nema voopsto kora od portokal, nz mozebi prethodno e poliran vo fabrika ( toj ti so si go gledal, da bil propusten da ne e ispoliran ), ili pak prethodniot sopstvenik go poliral negdeka masinski ( mada cisto sumljam vo toa ), a i jas imam poglednato i od novive modeli na dusteri so se facelifting sega, a i od starite so gi ima nekolku vo Veles, nema nitu eden kora od portokal, zatoa bas me zacudi so prasanjevo :D

• Сениор
« Одговори #156 на: 25 Октомври 2014, 21:05:19 pm »
Може тој беше мислам ептен основно ниво,а и можеби беше и возило за промоција па тие све такви шашави се

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #157 на: 25 Октомври 2014, 22:47:41 pm »
Јас имам видено фиат добло такво, како кора од портокал, односно како да е фарбано само со боја, а не мат боја, па лак...

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #158 на: 03 Ноември 2014, 00:05:07 am »
јас имам видено во мотоцентар, 2 исти бмв 3ки e90, црно и бело беа и 2те беа такви со лимон кора, мене фичото ко го фарбав ми излезе така па го префарбав пак

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #159 на: 04 Ноември 2014, 23:34:35 pm »
Тоа кога се учи некој да фарба така излегува како кора од портокал   ;D ....

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
« Одговори #160 на: 05 Ноември 2014, 13:38:23 pm »
3M Performance finish

Не сум нешто баш импресиониран, ова беше проба на брзина на исперена кола со сјај... ќе видам од утре ќе го исчистам малце лакот па ќе нанесам пак.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #161 на: 05 Ноември 2014, 15:17:17 pm »
Slusaj na neiscisten lak, normalno e vakvi performansi da ima, probaj izgliniraj go, ili samo iscisti go so toa tecniot cistac na tw so go imas ke imas mnogu poubav beading nesto slicno na sonax polymer netshield
Nesto vo voj stil, ili barem priblizno slicno:
http://www.youtube.com/watch?v=Ooy8SUzo1xc
inaku eve ti video od 3m vosokot posle 1 mesec:
http://www.youtube.com/watch?v=ZvZz9vUYSDY
sepak se razlikuva od kaj tebe neli ;)

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #162 на: 06 Ноември 2014, 13:41:58 pm »
Вчера купив K2  восок, и у старт се разочарав поради зарѓаниот капак од паковањето.

>>>>><<<<<

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
« Одговори #163 на: 06 Ноември 2014, 15:17:13 pm »
Еј педерска работа, се врати од кај што го купи ?

Инаку јас вчера реков дека не сум импресиониран од 3M, ама денес ме импресионира сјајот кој го дава.. прво го исчистив лакот и го нанесив, одличен финиш има. Гледам ќе заврни надвор во секој момент таман за проба, ама не ми се остава на дождот да се напрај лом, ќеф ми е да ја гледам ваква па затоа слики од beading&sheating во друга прилика  :D Неможам да го доловам моментот преку мобилен, ама стварно е чиста и светната, дури  добив и коментар дека ова е најчистото Рено во улицата  :)

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #164 на: 06 Ноември 2014, 15:38:36 pm »
Им шишав маил со слики и остало, да видиш како одговарат одма, ама пишав маил на продавачот па потоа на произведувачот, утре ке ми ја сменеле пастата.
>>>>><<<<<