Автор Тема: Восоцирање на возило  (Прочитано 348981 пати)

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 186
    • PerfectCarCareTetovo
Одг: Восоцирање на возило
« Одговори #885 на: 28 Јануари 2018, 18:32:46 pm »

Pod no.1 bojata nema vrska poso zastitava na clear coat se nanesuva. Pod no.2 treba 24 casa ili barem 12 da pominat. Pod no.3 trebase da pises ili obelezis koj sealan kaj e staen (barem jas preku mobilen ne vidov) pod no.4 Riwax Titan i Sonax Bsd ke pobedat :-D hahaha

Da treba povise vreme no barem ke imame nekakov rezultat, posto ako go ostavam za utre moze da nemam moznost pak da rabotam u kolata

Napisano e sekade se gleda od slikite, gore kaj stakloto ima po eden izolir kaj sto e napisano kade koj e apliciran, i tia ke ostanat tuka do kraj.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #886 на: 28 Јануари 2018, 18:37:19 pm »
супер е споредбава, но нема на јутјуб споредба а да го нема Meguiars, јас не ја признавам споредбава  ;D ;D ;D
Haha, sekogas mi bile tesko dostapni u mk da gi naracam, sega se dostapni no jas ne sum tamu sega, koga ke dojdam vo mk ke probam nesto pa moze ke si napraeme uste nekoja druga sporedba.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #887 на: 28 Јануари 2018, 18:49:22 pm »
Da da, ete vidov sto kaj e staeno, ne mi gi pokazuvase site sliki :-) probaj meguiars, bilt hamber, finish kare, soft99. Barem vo Danska se e dostapno :-) p.s. So sto hemikalija ke gi vadis? I sto treba testov da dokaze? Deka nekoi od prva, a site ostanati od vtora se vadat ili?

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #888 на: 28 Јануари 2018, 18:49:44 pm »
Znam deka za mnogu proizvodi ovde ke bide nepravilno posto ke koristam strogi kemikali, nemozam 50 pati so ph neutral da gi peram, razmisluvam 1:30 jedy prewash, 1:30 supermafrasol ( degreaser) imam uste eden drug degressear od sonax koj moze da simne i mali kolicini od tar, ipa alkohol, u kraj tar remover ako nekoj stigne do tamu. Sekogas se falite deka nemozete sekogas doma da gi perete samo so ph neutral, a so nesto strogo kako tar remover siguro ne vi gi perat po peralni. I acidni proizvodi nemam i normalno barem treba da se izbegnat peralni sto koristat acidni proizvodi. A siguren sum deka 1:30 prewash mozat mnogu proizvodi da izdrzat u ovoj test.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45191
  • Il Moderatore
« Одговори #889 на: 28 Јануари 2018, 18:53:30 pm »
На ваква боја сиво/сребрена, сите ќе победат ;D
Bojata mislam nema da igra uloga, posto koga vise ke nema nikakov sheeting (vodata ke sedi cellata vo kolla) togas tuka vise nema zastita, poentata tuka e samo zastita, za filling(filleri) ili sjaj tesko e da si pravam nekoja razlika i jas ( da tuka igra uloga bojata)

аах, јас помислив ќе се споредува сјај и изглед :( Ништо тогаш, терајте даље ;D

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #890 на: 28 Јануари 2018, 18:59:07 pm »
Se bara @Roci  da slika vosoci za prodazba pred da zavrsi testov :-D posle testov slabite vosoci nema da moze da gi prodade, a i nikoj nema da mu gi saka vo akcijata negova vosociranje za 100ce. Fala mnogu prijatno

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #891 на: 28 Јануари 2018, 18:59:44 pm »
Nemam nisto od toa sto nekoi sakat da koristat/probat mnogu car wax/sealant ili kombinacija kakvi bile, i posle se znae treba da se pere so ph neutral, no jas zatoa mnogu malce gi koristam mnogu od ovie proizvodi sto gi gledate ovde posto bitno mi e da izdrzat vo max sekakvi kemikali, posto mnogu od klientite sto doagat bilo vo mk ili tuka tia ne gi perat doma so ph neutral nego ke idat vo sekakva peralna, avtomatski peralni, sekakvi kemikalii, bitno mi e da bide nesto izdrzlivo od sekakvi kemikali ne izdrivo so ph neutral.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3919
« Одговори #892 на: 28 Јануари 2018, 19:10:44 pm »
Roci cel den bese na sneg, vo Ponikva, se vrati kapnat izmoren, odvaj ceka da go vidi testot na Vigan, a za slikanje e premnogu izmoren da ja slika kolekijata, odnapred im se izvinuva na clenovite sto nestrplivo cekaat da ja vidat kolekcijata i vetuva deka utre ke pusti slika  ;D

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #893 на: 28 Јануари 2018, 22:20:40 pm »
Imam video vika deka ne mose da go uplodiram, vo slikiti ke vidite i dve sliki (delovi) kaj sto ne sum apliciral nisto i tamu nema nikakov effect vodata sedi cellosno vo kolata.
Bsd i Protekt + Shine ne go saka vodata ic, toa vise go znaeme no da vidime za kolku vreme.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3237
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #894 на: 28 Јануари 2018, 22:28:49 pm »
Spored mene veke tri proizvodi se tapa

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #895 на: 28 Јануари 2018, 22:38:27 pm »
Jeddy 1:30 recisi site gi nema.
Cupido i Riwax Titan Wax malce oslabeni.
Obavezno da gi perete sami doma so ph neutral. Prodolzuvam so degreasser 1:30

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #896 на: 28 Јануари 2018, 22:41:44 pm »
Браво!
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
« Одговори #897 на: 28 Јануари 2018, 22:42:58 pm »
Еве тест, а не да си ги мериме успесите со веќе готово слики. Предлог од мене да се отвори посебна тема за тестов. Браво!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #898 на: 28 Јануари 2018, 22:46:30 pm »
Единствена замерка е што многу брзо по нанесување ги пере. Обично се остава барем 24 часа, а за некои продукти и до 7 дена комплетно да се „онадат“.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #899 на: 28 Јануари 2018, 22:55:17 pm »
Riwax otide, cupido ostana sam, barem da go imase Power Lock da se bori so nego.
Sega tar remover sigurno veruvam ke go simne.
Da prifacam deka treba da stojat povise. No pak mozebi ke probame uste nekoj drug put.

A isto so cupido i plus koga ke mi stignat power lock i gyeon can coat ke gi testiram samo ovie 3, i normalno samo ovie 3 gi koristam.