Автор Тема: Восоцирање на возило  (Прочитано 349015 пати)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3919
Одг: Восоцирање на возило
« Одговори #855 на: 27 Јануари 2018, 13:46:16 pm »
Blagodaram za detalniot odgovor , uste edno prasanje imam do tebe, a siguren sum i dr clenovi ke gi interesira tvojot odgovor. Gledam na slikite od tebe imas staveno i Riwax Titan wax, sigurno go imas i koristeno, pa bi te zamolil da kazes kako si zadovolen od nego  ;D
Da ti kazam pravo mislam ednas samo u edna kola sum go apliciral, i ne sum go videl vise ta kola taka da ne znam kako izdrzalo, bojata stana mnogu mazna, dobar sheating imase. Sakam nekako ako mi se dade nekoj slucaj u nekoja nasa kola tuka da probam 4/5 od niv u delovi i da vidam kako ke izdrzat.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

A gledam na slikite i 2 sisenca Carlux wax od Mafra imas. Me interesira i od nego licno ti kako si zadovolen, oti go cenam tvoeto mislenje ko profesionalec vo rabotata.  ;D

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 186
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #856 на: 27 Јануари 2018, 17:10:31 pm »
Blagodaram za detalniot odgovor , uste edno prasanje imam do tebe, a siguren sum i dr clenovi ke gi interesira tvojot odgovor. Gledam na slikite od tebe imas staveno i Riwax Titan wax, sigurno go imas i koristeno, pa bi te zamolil da kazes kako si zadovolen od nego  ;D
Da ti kazam pravo mislam ednas samo u edna kola sum go apliciral, i ne sum go videl vise ta kola taka da ne znam kako izdrzalo, bojata stana mnogu mazna, dobar sheating imase. Sakam nekako ako mi se dade nekoj slucaj u nekoja nasa kola tuka da probam 4/5 od niv u delovi i da vidam kako ke izdrzat.

A gledam na slikite i 2 sisenca Carlux wax od Mafra imas. Me interesira i od nego licno ti kako si zadovolen, oti go cenam tvoeto mislenje ko profesionalec vo rabotata.  ;D
Toj ne go sakam/koristam, posto toj e od niv sto za nekolku perenja ke go nema i imam podobri, poprofesionalni, poizdrzlivi, podokazani.

Menzerna Power Lock e tesko da se zameni, i go koristam koga se bara samo zastita da se aplicira.

Menzerna PP Ultra koga imam potreba od all in one brzo poliranje kako sto bese kolata sto go postirav tuka.

Ako vise idam korektiranje ili profesionalno poliranje sto ide od 6 - 20 casa poliranje zavisi od kolku ima potreba togas za zastita se ide od toa sto klientot si saka i placa a tia sto jas im gi preporacuvam se:

Labocosmetika Cupido minimum 4-6 meseci zastita, ova e kako najevtina i minimum sto preporacuvam, a ima se sto sakas od zastita, sekogas se cudam i jas koga go apliciram kako gi pravi kolite, look-ot neveruvacki, toj svilen effect sto go zborivme neveruvacki, kolku cista ostanuva kolata, kolku lesno se pere, mislam sto moze da se bara povise, samo sto ne e lesen za apliciranje.

Malku poskapo Gyeon Can Coat 7-8 meseci, se sto ima Cupido, polesen, podolgotraen.

Poskapo Polishangel Cosmic 12-15 meseci. Gloss is in another level, nesto sto navistina e tesko da se pomine vo sjaj.

Uste poskapo Gyeon Mohs, najrezistenten od mnogu nadvoresni vlijania so koi nasite avtomobili se soocuvat.

Sega imam naracano Gyeon Syncro za edna kola sto ke se aplicira, nova kola 2 nedeli zalno da se pogledne sigurno nekoj mnogu mek lak i neizdrzliv na nadvoresni elemnti, taka da mi treba nesto rezistanto,  syncro se aplicira na 3 sloja sto ke dava extremno tvrd sloj nad lakot za da se zastiti od ovoj problem sto go ima.

Proizvodite sto gi koristam ne e bitno dali mi se lesno dostapni, eftini i ne znam sto,bitno mi e da bide najdobriot vo svetski ramki, sledam novi proizvodi sto izlagat u market i ako gledam deka site korisnici vo svetski ramki diskutirat i se falat mnogu za nekoj proizvod togas doaga vreme da go probam i da vidam dali ke ostane vo mojot arsenal.

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #857 на: 27 Јануари 2018, 17:26:42 pm »
A koga nekoja firma mi e lesno dostapna sto znaci firmite sto gi imame vo mk, Mafra, Menzerna, Gyeon, Sonax, Riwax od ovie firmi recisi sve ama bas sve imam koristeno, a toa se mnogu evra dadeni samo da se najdat najdobrite proizvodi sto ovie firmi gi prodavat,  sega ovoj sistem sum go izmenil i sega mozam da kupuvam samo ako nesto mnogu se fali od detailerite sirum svetot, sekoj den citam, gledam po nekoj review.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #858 на: 27 Јануари 2018, 17:46:32 pm »
A za dostapnite vo Mkd, Turtle wax i Meguiars (od skoro), sto mislenje imas??? P.s. I sto mislenje imas za Labo Beneficia ili Gyeon Wet coat, koe e podobro? Krajno koja e razlika megju Wetcoat i Cupido? Ako ne e problem eden odgovor, sekako dolku ti se poznati proizvodite i si imal iskustvo so niv  Pozdrav

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #859 на: 27 Јануари 2018, 18:23:52 pm »
Turtle Wax ne bil i nema da bide nikogas vo moi planovi, ne sum koristel nisto i nema da koristam nisto od toj brend, daleku nazat e od drugite brendovi sto gi koristam. Meguars koga dojde vo mk jas dojdov u danska i uste ke ostanam tuka, neveruvam da koristam nekoj proizvod od meguairs, nemam nesto sto navistina bi sakal da probam, no tie isto taka se distributori i za CarPro kolku sto znam, od CarPro imam mnogu proizvodi sto sakam da koristam.

Tipot od Wet Coat i Beneficia se proizvodi sto ne gi sakam i zatoa ne sum gi koristel zatoa sto sakam da go cepkam celata kola del po del koga apliciram zastita, a tia samo se prskat i posle se pusti wap-ot.

Cupido del po del se aplicira se prebrisuva, kako keramickite zastiti.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #860 на: 27 Јануари 2018, 18:26:20 pm »
Ok. Fala ti na info i odvoeno vreme

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #861 на: 27 Јануари 2018, 19:00:21 pm »
Zaklucok:
-Inter ke se otepa sea od googlanje i citanje review za cupido, i na kraj ke stisne zabi i ke go kupi  8)

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 429
« Одговори #862 на: 27 Јануари 2018, 19:10:51 pm »
Zaklucok:
-Inter ke se otepa sea od googlanje i citanje review za cupido, i na kraj ke stisne zabi i ke go kupi  8)

Ако не ги изгуглал претходно Интер еве уште два производа па да го оставиме без спиење.  ;D ;D ;D
Reload го има и во 100мл.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #863 на: 27 Јануари 2018, 19:32:38 pm »
Paint protect go imas na lager?  ;D

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
« Одговори #864 на: 27 Јануари 2018, 19:35:02 pm »
Paint protect go imas na lager?  ;D

За две три недели.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #865 на: 27 Јануари 2018, 19:39:30 pm »
Pisi mi obavezno, odamna imam zelba da go probam  8)
Oti imam eden kup vosoci vo kolekcija, nekoi ne mi se ni nitu ednas probani, objavuvam oglas za vosociranje na avtomobil po cena od 100mkd, bez razlika na goleminata na avtomobilot, kolku samo da se potrosat zalihite pa da pocnam keramiki da kupuvam  ;D

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
« Одговори #866 на: 27 Јануари 2018, 19:45:33 pm »
Oti imam eden kup vosoci vo kolekcija, nekoi ne mi se ni nitu ednas probani, objavuvam oglas za vosociranje na avtomobil po cena od 100mkd, bez razlika na goleminata na avtomobilot, kolku samo da se potrosat zalihite pa da pocnam keramiki da kupuvam  ;D

Во ред ќе известам штом стигне, но да имаш на знаење овие средства не даваат сјај, длабочина на бојата како восоците, а тоа дека се издржливи и хидрофобни тоа да.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3237
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #867 на: 27 Јануари 2018, 20:17:26 pm »
jas odma doagjam utre za veles so jugceto da mi go izvosociras

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
« Одговори #868 на: 27 Јануари 2018, 20:18:26 pm »
Роци утре кај да те барам?!

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #869 на: 27 Јануари 2018, 21:11:32 pm »
@Roci сликни колекцијата.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.