Автор Тема: Восоцирање на возило  (Прочитано 349048 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45191
  • Il Moderatore
Одг: Восоцирање на возило
« Одговори #840 на: 25 Јануари 2018, 21:44:20 pm »
Симо, кога се мазите со колата, кој е горе а кој доле?

Уфф алфа е ова бе, секогаш си ти доле. (Под неа) ;D
Баарем е женски род :P Мојата Alfa. Што да кажат тие што се мазат со коли од мушки род (Vagen, на пример) ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #841 на: 25 Јануари 2018, 21:45:31 pm »
Симо, кога се мазите со колата, кој е горе а кој доле?

Уфф алфа е ова бе, секогаш си ти доле. (Под неа) ;D

Hahaha niceee. :-D e me iznasmea

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #842 на: 25 Јануари 2018, 21:51:08 pm »
Вие не ги сакате вашите коли?! :) Оок, тогаш :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #843 на: 25 Јануари 2018, 21:54:00 pm »
Hmmm nekoi bi rekle deka Swisswax ili Angelwax se najdobri, ama dobro, koj saka vosok neka e i samo mir da e
 :-D i da nema detailing vojni vo svetov i Mkd :-P  samo me iznenadi deka nekoj vosok stava radi miris. Obicno visual enhacment se bara ama ete

Јас цело време за себе си зборувам, не делам совети по други луѓе. Кога сакам профи работа, ја носам колата кај професионалец. Кога сакам да „се мазиме“, тогаш праам тоа што ми праи ќејф ;)

Ako, sto ti e kejf si e tvoja rabota i nikoj ne ti se mesa vo toa, istoto i za sovetite dali davas ili ne tvoj izbor si e, tuku ova bese interesno i jas prv pat sretnuvam nekoj da stava vosok radi miris, pokraj drugoto i zatoa te prasav, me zainteresira, interesen pogled na rabotite.
Poso soveti ne davas, fala sega sto odgovori ete
P.s. Poso jas isto ja sakam mojata kola, sakam maxium da e zastitena so sealant pa kako saka neka mirisa (meguiars zasega najdobro mirisa od probanite)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #844 на: 25 Јануари 2018, 22:02:59 pm »
Sealant, во сабота, carnauba во недела ;)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #845 на: 25 Јануари 2018, 22:16:57 pm »
Маргарин во понеделник. И со путер да се премачкува еднаш месечно, гратис мирис. ;D

Шала на страна:
Најдобра комбинација за DIY е еден слој силант, над него слој восок. Перење со пх неутрал шампон, и примена на некој производ како сонакс бсд.
Најчеста грешка е што се перат колите во перални кои употребуваат јаки хемикалии.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3919
« Одговори #846 на: 25 Јануари 2018, 22:24:58 pm »
E tuka te cekav, da si mi zdrav i ziv so muabetov. So so sakas zastiti ja, ke nemozes ednas da ja isperes sam doma, ke se brzas ili slicno i ke ja odneses vo lokalnata avto peralna i ke i pisnat so prewash aktivna pena ( cobra ili nekoja slicna ) i mameto ke i ebe i na zastita i na se  ;D

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 429
« Одговори #847 на: 25 Јануари 2018, 22:42:27 pm »
 Подобро не ја пери отколку лошо да ја переш, ова е веќе мое мото откако летово на двапати на брзање убаво ја изгребав

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #848 на: 25 Јануари 2018, 22:42:33 pm »
Боље прљава со кал да седи, отколку во некоја таква перална да ја носам. Или кај бушав или во двор. ;)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #849 на: 25 Јануари 2018, 22:46:40 pm »
Vo dvor so sjaj perenje :-D pa posle so boja za konduri malku gumite :-D i malku margarin :-D

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 186
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #850 на: 25 Јануари 2018, 22:48:02 pm »
I mene me interesira za power lockot!
Imam nekolku prasanja?
1.Trajnost ( normalno ako se pere so ph neutral samponi ) ?
2. Sto e sealant, wax, ili polymer?
3. Moze li racno da se nanese ili mora masinski?
4. Dava poveke sjaj ( ko sintetcki vosok ) ili dlabocina na lakot ( ko carnauba vosok ) ?
5. Moze li da se nanese i na neispolirano vozilo?
6. Koi bi bile zamenski proizvodi od dr firmi za power lockot?
@Perfect Car Care  blagodaram za odgovorite.  ;D
Da ne ti dadam brz odgovor, koga ke zavrsam od rabkta ke ti odgovoram za site

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

1.Trajnost ( normalno ako se pere so ph neutral samponi ) ?
   5-6 meseci, recisi site proizvoditeli na selanti go pokazuvat ova, no samo nekoi mozat da postignat tolku, ima mnogu sto od 1 meses gi nemas vise. Ako go zastitis so carnauba sto ti preporacuvam da go napravis toa, togas mnogu ke trae.
2. Sto e sealant, wax, ili polymer?
   Polymer Paint Sealant.
3. Moze li racno da se nanese ili mora masinski?
   Racno preporacuvam jas, moze i so orbitalna masina. Nemas potreba od masina posto samo se aplicira nemas potreba da tries, samo apliciras, prebrisuvas.
4. Dava poveke sjaj ( ko sintetcki vosok ) ili dlabocina na lakot ( ko carnauba vosok ) ?
    Dava mnogu dobar sjaj.
5. Moze li da se nanese i na neispolirano vozilo?
    Sekoja zastita ke izgleda poubavo ako lakot e vo perfektna sostojba, no moze da se nanes i na neispolirano vozilo, no preparacijata e bitna, da imas cist lak pred apliciranje.
6. Koi bi bile zamenski proizvodi od dr firmi za power lockot?
    Ova ne go znam, koga ke go probas ke sporedis, posto rekorder si za wax & sealant znam deka si koristil mnogu.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3919
« Одговори #851 на: 26 Јануари 2018, 00:09:58 am »
Blagodaram za detalniot odgovor , uste edno prasanje imam do tebe, a siguren sum i dr clenovi ke gi interesira tvojot odgovor. Gledam na slikite od tebe imas staveno i Riwax Titan wax, sigurno go imas i koristeno, pa bi te zamolil da kazes kako si zadovolen od nego  ;D
« Последно менување: 26 Јануари 2018, 01:25:57 am Roci »

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #852 на: 26 Јануари 2018, 09:10:07 am »

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 186
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #853 на: 26 Јануари 2018, 09:21:09 am »
Blagodaram za detalniot odgovor , uste edno prasanje imam do tebe, a siguren sum i dr clenovi ke gi interesira tvojot odgovor. Gledam na slikite od tebe imas staveno i Riwax Titan wax, sigurno go imas i koristeno, pa bi te zamolil da kazes kako si zadovolen od nego  ;D
Da ti kazam pravo mislam ednas samo u edna kola sum go apliciral, i ne sum go videl vise ta kola taka da ne znam kako izdrzalo, bojata stana mnogu mazna, dobar sheating imase. Sakam nekako ako mi se dade nekoj slucaj u nekoja nasa kola tuka da probam 4/5 od niv u delovi i da vidam kako ke izdrzat.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2190
« Одговори #854 на: 26 Јануари 2018, 13:57:14 pm »
Вон темава, сакам да исполирам те освежам хром имам сонакс земено, пред некој ден ми стигнаа апликатори од али жолти дали првин со нив да нанесам на хромот па послем со плава микрофибер(кент) да пребришам или друга е постапката?