Автор Тема: Восоцирање на возило  (Прочитано 349142 пати)

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 186
    • PerfectCarCareTetovo
Одг: Восоцирање на возило
« Одговори #780 на: 24 Јануари 2018, 22:50:19 pm »
Добила 200е на вредност колава
Ovde vo danska 1200

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45191
  • Il Moderatore
« Одговори #781 на: 24 Јануари 2018, 22:53:33 pm »
Може, ако ја вратат и километражата некоја иљадарка :P

Се шалам, работата е перфектна, шегата беше на сметка на шкодилакот ;)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3237
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #782 на: 25 Јануари 2018, 06:48:36 am »
Vredi da se vidi kolava posle nekoe perenje

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #783 на: 25 Јануари 2018, 07:06:26 am »
Posle nekoe perenje ke mu ja misli toj sto ja kupil :-) Sega e super nasminkana pred prodazba, osobeno sto ovde se bara momentalen efekt, a ne dolgotrajnost :-)

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #784 на: 25 Јануари 2018, 08:33:39 am »

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #785 на: 25 Јануари 2018, 09:08:36 am »
Posle nekoe perenje ke mu ja misli toj sto ja kupil :-) Sega e super nasminkana pred prodazba, osobeno sto ovde se bara momentalen efekt, a ne dolgotrajnost :-)
toa ne mi se dopagja ka pp ultra

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #786 на: 25 Јануари 2018, 09:56:26 am »
PP Ultra e abrazivna pasta sto treba da se raboti na 1500-2000 rpm isto kako drugite finish pasti, ako nemate jasno nesto, jas ne ja koristam racno, treba da se koristi kako sto treba. Jas do sega ne sum slusnal nesto abrazivno da se pere, nego abrazivnoto korektira, ne koristam proizvodi sto se perat.

No sekako sekoj so svoeto mislenje i znaenje.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #787 на: 25 Јануари 2018, 10:03:00 am »
PP Ultra e abrazivna pasta sto treba da se raboti na 1500-2000 rpm isto kako drugite finish pasti, ako nemate jasno nesto, jas ne ja koristam racno, treba da se koristi kako sto treba. Jas do sega ne sum slusnal nesto abrazivno da se pere, nego abrazivnoto korektira, ne koristam proizvodi sto se perat.

http://menzernapolishes.com.au/products/protection/

https://www.amazon.co.uk/Menzerna-Power-Protect-Polish-Sealant/dp/B018OCXDM2

Na kratko >
Power Protect Ultra is the 2 in 1 sealing wax with high gloss effect product from Menzerna.
PPU was designed for the elimination of fine streaks and holograms whilst laying down a protective film.
Abrasiveness 2/10
Gloss level 10/10

Ete sega slusas deka abrazivno, neabrazivno, sekakvo sredstvo posle nekoe vreme se pere !!! Da ne se perese, ednas ke poliravme ili ednas ke nanesevme sealant i nemase da zborime koj kolku trae, poso i poliranoto i vosokot ke traeja zasekogas. Ako samo se koristi samo pasta za poliranje, togas koja e smislata na postoenje na wax/sealant? 
Kako sto kaza sekoj so svoeto mislenje i znaenje. Ova e moeto mislenje, sto moze, a i nemora da e tocno. Pozdrav

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 429
« Одговори #788 на: 25 Јануари 2018, 10:07:49 am »
Еве една фотографија направена сега моментално, а кровот е 50/50 направен во Октомври 2017.
Работено е рачно со апликатор 100% аматерски, користени се Meguiars Ultimate Compound и Meguiars Ultimate Polish трет чекор нема, нема восок, нема силант аплицирано.
Сјајот стои, колата не се чува во гаража, има перења, има мраз.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #789 на: 25 Јануари 2018, 10:17:04 am »
Poentava na polir pastive e sto imaat i abrazivno sredstvo vo niv ocigledno i masla nekoi za sjaj i tn. E sega tie se mnogu popodlozni na perenje (maslata nivni, fileri ako imaat i tn), otkolku sealantot sto namena mu e da cuva, znaci zastita.
Ako polir pastata sjaj dava mesec, tri, pet, so sealantot toj sjaj ke trae uste poveke i podolgo.
Ako pak stanuva zbor za glaze, sto vo toa bi vleglo ete Meguiars Ultimate Polish, togas toa e polno so fileri i nezastiteno za mesec dena ke se pozdravime so nego.
Aj ke gi frlam site vosoci sto gi imam i so polir pastive ke prodolzam da teram ... Srekja google postoi inaku pravilen sovet na forumov tesko malku 
Ete i pak da pisam, mislenjevo koj kako saka neka go sfati, moze, a i nemora da e tocno ;) pozdrav
« Последно менување: 25 Јануари 2018, 10:29:29 am Inter1 »

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 429
« Одговори #790 на: 25 Јануари 2018, 10:37:49 am »
Poentava na polir pastive e sto imaat i abrazivno sredstvo vo niv ocigledno i masla nekoi za sjaj i tn. E sega tie se mnogu popodlozni na perenje (maslata nivni, fileri ako imaat i tn), otkolku sealantot sto namena mu e da cuva, znaci zastita.
Ako polir pastata sjaj dava mesec, tri, pet, so sealantot toj sjaj ke trae uste poveke i podolgo.
Ako pak stanuva zbor za glaze, sto vo toa bi vleglo ete Meguiars Ultimate Polish, togas toa e polno so fileri i nezastiteno za mesec dena ke se pozdravime so nego.
Aj ke gi frlam site vosoci sto gi imam i so polir pastive ke prodolzam da teram ... Srekja google postoi inaku pravilen sovet na forumov tesko malku 
Ete i pak da pisam, mislenjevo koj kako saka neka go sfati, moze, a i nemora da e tocno ;) pozdrav

Да не се разбереме погрешно, не постирав дека не се пере, туку сакав да ја презентирам трајноста на производите без заштита.
Хаубата не правена Август и почнува полека да се губи.

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #791 на: 25 Јануари 2018, 10:44:50 am »

Да не се разбереме погрешно, не постирав дека не се пере, туку сакав да ја презентирам трајноста на производите без заштита.
Хаубата не правена Август и почнува полека да се губи.

Inaku od pisanovo, poso nekogas ni interpunkciski znaci ni nishto ne stavame, ne se gledame, zatoa nekogas i ne se razbirame, ama nishto strashno, iako ponekogas e malku pozestoko vo temive site sme drugarcinja ovde :) 
Poliran lak e izramnet clear coat od nepravilnosti, znaci koregiran lak sto bi rekle detailerive i go razbiram i Perfect sto vika deka ne se pere, ama sfakjam sto saka i Dame da kaze. Ama toj izramnet clear coat nebitno dali se pere ili ne e istiot nezastiten clear coat sto go dobivas koga ke kupis nova kola, zatoa pozelno e da se stavi zastita - sealant znaci to Seal in, da zapecatis krajno prevedeno na Mkd.
Ti mozes i nikgoas da ne isperes kola i da ne se zamaras voopsto, pa ete i mraz i kal i se ke prezivee kolata, ama ke prezivee pokratko otkolku malku redot da i go teras :) Krajno deka se pere bese poveke za ovie 2 in 1, sto se poveke glaze, a pomalku polish, zatoa sto filerive gi popolnuvaat grebnatinkite vo clearcoatot, pa tebe samo ke ti izgleda deka e popraven, a vo realnost e popolnet i so sekoe izmivanje ke gledas po nekoja grebnatinka.
Se nadevam se razbravme sega :) 
Btw kako od siseto na Ultimate compound si ja napravil crvenava kola :) bravo za toa :)

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #792 на: 25 Јануари 2018, 11:43:44 am »

drugar prvo si gi pomesal brzinite nesto ,a vtoro izgleda si zaboravil koj te ucese za menzerna a treto posto si zqboravil ete ti covekot ti napisa vo post se ubavo podnauci pa javi se za zbor

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #793 на: 25 Јануари 2018, 11:44:59 am »
A moze koga sakas da dojdes pak na obuka vo sk da povtoris znaenje

Отсутен Perfect Car Care

• Јуниор
  • **
    • PerfectCarCareTetovo
« Одговори #794 на: 25 Јануари 2018, 11:58:58 am »

drugar prvo si gi pomesal brzinite nesto ,a vtoro izgleda si zaboravil koj te ucese za menzerna a treto posto si zqboravil ete ti covekot ti napisa vo post se ubavo podnauci pa javi se za zbor
Dame meni mi se obracas ovde, da ne sfacam pogresno nesto