Автор Тема: Регистрација и технички преглед  (Прочитано 419525 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Регистрација и технички преглед
« Одговори #330 на: 28 Април 2015, 13:00:24 pm »
Тоа со к15 им одговара само на капиталистите.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5860
« Одговори #331 на: 28 Април 2015, 13:07:45 pm »
Има ли некој на кого му мереле издувни гасови во ПСС? Нели тоа стана задолжително од неодамна?
Мислам дека мереа јас коа бев, ја запали колата и гледаше таму нешто на компјутерот.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #332 на: 28 Април 2015, 13:14:14 pm »
Чудно, бев пред десетина дена, за нецели 2-3 минути помина колата, не мереа гасови, демек предните фарови ги гледаа на машината, ниту листа на препораки, ниту ништо. Па за таков технички јас ќе ти наплатам 1500ден и ќе ти речам добра е, терај.
Се укинува К-15? Нормално, многу големи плати имаме во државчево, мора да се солидаризираме со војничињата во фабричињата во технолошко развојните зони.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #333 на: 28 Април 2015, 13:15:42 pm »
Ја коа бев сега почеток на април, само што ја оставив,  влегов унутра застанав у ред, измери тоа шо измери набрзина, ги помина ваљаците и за 2 мин ја изнесоа. Кај нас нема технички преглед туку има печат во сообраќајна. Само ради тоа се оди, а другово ради реда :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #334 на: 28 Април 2015, 13:28:33 pm »
Има ли некој на кого му мереле издувни гасови во ПСС? Нели тоа стана задолжително од неодамна?

Мене до тука ми стигна колата на технички во ПСС :)

За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #335 на: 28 Април 2015, 13:32:27 pm »
Јас си ја регистрирам во Здружение на Возачи и им викам убаво прегледајте ја, сепак за мене се работи и мојата сигурност. Не одам по приватниве кај што не ги ни погледнуваат, без разлика колку биле поефтини.

Исто така, ми се појави некое крцкање пред недела дена, си ја однесов на преглед и тројца контролори ја прегледаа и ми кажаа што е работата и кај треба да се подмачка, без да ми земат пари. Мислам дека не би ги сменил никогаш.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #336 на: 30 Април 2015, 00:29:29 am »
Дали има врска ако порано се регистрира кола?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #337 на: 30 Април 2015, 00:52:11 am »
Не, ќе си биде заведена истата дата како од првата регистрација, може да се регистрира порано.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #338 на: 30 Април 2015, 01:23:54 am »
Нема да биде со новиот датум?
Рецимо, ја треба најкасно до 21.05 да регистрирам кола, а сакам еве утре на 30.04. Догодина нема да ми биде дедлајнот на 30.04?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8362
  • Плинаш!!!
« Одговори #339 на: 30 Април 2015, 06:35:12 am »
Нема, пак ќе ти биде 21.05 само внимавај на лепенката да не ти дадат за месец април  наместо за месец мај.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #340 на: 30 Април 2015, 08:03:27 am »

Мене до тука ми стигна колата на технички во ПСС :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Мене на паркинг ми остана, кај што ја оставив кога дојдов... не беше влезено во неа уопште. Тој на шалтер вика готово, а ја чекам надвор да видам како се понаша колава, има ли нешто :) Се брзав многу, инаку ќе изреагирав - ипак платив технички преглед поштено.

Присутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #341 на: 30 Април 2015, 08:49:14 am »
Мене ми ја поминаа и дури измерија и издувни гасови. После проверија и светла и подвозје. Ова во ПСС- Зајчев рид.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #342 на: 30 Април 2015, 09:43:56 am »
Знаат они дека Тојота на се расипува :)

Отсутен pero sipino

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 220
« Одговори #343 на: 30 Април 2015, 10:25:19 am »
и после испаднале јабучиците то е јебига

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #344 на: 30 Април 2015, 11:44:59 am »
порано стварно малтретираа на технички.. малку луфта да има те враќа одма... знам дека мене ме имаат враќано за луфта многу мала на спона, а мајсторот вика да го е*ам, па кај ке најдеме сега спона за форд гранада... треба да се чека нај малку 2-3 недели. збориме за пред 20-тина години периодот. зеда ја извади и ја изрепарира т.е. исчука за колку да нема луфта и пројдов...

сега, ке ти ја прегледа набрзинка, колку дапројде редот, а и ако побараш, ке ја прегледаат убаво, пошто нели, си платил, но нема да те вратат ако има некоја таква заебанција, туку ке ти кажат, што е и логично, затоа што луфта на спона, јабучица, подскината чаура, гумица на балансштангла и слично е работа променлива која ке може да биде во ред и се исправно на технички и да се заебе додека да дојдеш дома... мавни во некоја дупка и обавезно нешто ке се оштети...

оваквиот начин на техничка проверка е западњачки начин... на технички си проаѓаш, пошто си дошол со колата таму, а после е твоја одговорност... ако заради падната-откачена јабучица, излеташ од пат во нива, ти си си крив... ако наместо во нива, излеташ во соседна лента и направиш сообраќајка, пак си си ти крив... неможеш да кажеш дека не си знаел дека има луфта, затоа што било што да им алуфта на предницата, НА СЕКОЈА КОЛА има тропање... на било која... одговорностите се твои и лично твои за исправност на возилото...

тоа е тоа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време