Автор Тема: Регистрација и технички преглед  (Прочитано 419804 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Регистрација и технички преглед
« Одговори #780 на: 27 Април 2018, 11:38:35 am »
У Радишани МВР работи до 17:00, бесплатно перење цела година ( неограничено ) ако сакаш секој ден носи им ја. Барем ја така разбрав од ваучерот ;D

Тоа дека само на технички им ја однесов, ако идете ол инклузив тогаш имате попуст 1000 че или слично, ПП апарат, гратис перење и уште нешто ..

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7634
« Одговори #781 на: 27 Април 2018, 13:32:16 pm »
Мислам дека осигурањето треба да биди ист ден со техничкиот.
Не бaш. Имaв мaлце кoмплицирaнa ситуaцијa.

Нaпрaвив технички и oсигурувaње вo ист ден нo не успеaв дa пoјдaм дo МВР зa дa ми удрaт печaт вo сooбрaќaњaтa. Пoјдoв пoсле 2 недели бидеќи не бев вo грaдoт и ме препрaтијa дo oсигурителнaтa дa гo сменaм дaтумoт.

Знaчи техничкиoт и oсигурувaњетo не мoрa дa се вo исти ден. Вo исти ден требa дa е oсигурувaњетo и пoднесувaњетo дoкументи вo МВР.

Sent from my LG-H830 using Tapatalk

Ова се случува само ако регистрираш после истекот на регистрацијата.

Пример колата е регистрирана до 27.04.2018

Ти денес правиш технички и земаш полиса  27.04.2018- до 27.04.2019, ама не стигаш да удриш печат. Печат тек у среда, на 02.05.2018. Е печатот ќе биде до 02.05.2019, и затоа те тераат нова полиса да земеш, за да и полисата важи до 02.05.2019.

А ако регистрираш пред време, немаш гајле. :)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #782 на: 27 Април 2018, 19:58:18 pm »
Куоре, ти наплатија за промена на датум на осигурањето?

Не ..
Е ммтa дa им... јaс лaни се кaрaв, oсигурaње извaдив, технички пoминaв, нa шaлтер нa МВР ми викa дечкo немa нaлепници, дoјди друг ден. Идев пoлa месец преку 2 денa зa нaјпoсле кoгa дoбијa, ми викa aaaaaa дечкo oсигурaњетo требa дa си гo препрaвиш дa ти биде ист дaтум сo печaтoт нa сooбрaќaјнa. Е тукa плус и минус се спoијa и нa крaј пoпуштив и си плaтив нештo oкoлу 500мкд зa прoменa. Знaм чивa грешкa е, нo дa прaшaм зa следен пaт, кaкo сум јaс у тoј случaј зaштитен дa речaм?
Или шипкa дa нoсaм следен пaт?

Едит:
Прoчитaв нaд мене пoстoт.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #783 на: 27 Април 2018, 20:20:25 pm »
Треба фино лепо да си го стават датумот од важењето на полисата, кој сигурно има некоја правна тежина.Освен ако полисата е извадена по истек на рокот на важност од претходната, кое ќе биде сосема видливо на самата полиса. И така со пенкало го пишуваат датумот.
Мислам дека тука лончињата се нешто помешани, ама кој да ја истурка работата.

Со вадењето на полиса возилото е осигурано, мвр само ги проверува документите дека се во ред, и врз основа на нив става печат во сообраќајна.

Од позиција на сила, ај смени ги датумот кај осигурителната компанија, а ако тие речат, не може, кој ќе ни ја плати разликата во датумите?

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7808
  • French diamond
« Одговори #784 на: 18 Мај 2018, 11:16:05 am »
Во врска со погорната расправа околу законот за продолжување на регистрацијата во рок од 30 дена, законот е тој ама не се спроведува на дело. Прашав денес на технички кога ја регистрирав, а башка имаше и 2 коли на кои им истекла регистрацијата пред 3 месеци и никому ништо.

Како и да е, тотал  15 100 за регистрација на 2.0 99kw, во случај некој друг да се спрема за колење  :)

Отсутен timoha

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 79
« Одговори #785 на: 13 Јуни 2018, 15:23:53 pm »
Здраво дечки.. денеска ми истекува регистрацијата на колата...дали ќе имам проблеми, ако ја однесам  покасно на регистрација за 10 дена.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7634
« Одговори #786 на: 13 Јуни 2018, 15:53:33 pm »
Ако те фати полиција ќе имаш проблем. ;D :D

Отсутен timoha

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 79
« Одговори #787 на: 13 Јуни 2018, 16:15:08 pm »
Ако те фати полиција ќе имаш проблем. ;D :D
    тешко да ме фати  (заклучена во гаража  на 10 дена) :) :) :)  зборот ми беше  да не треба да враќам таблици, да одјавувам возило  итн.... само поради тие 10 дена што ќе  закаснам.......

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9225
  • Пичлеме
« Одговори #788 на: 13 Јуни 2018, 16:47:54 pm »
Цитат
Ако во рок од 30 дена од денот на истекот на важењето на сообраќајната дозвола не се поднесе барање за продолжување на регистрацијата, возилото се брише од евиденцијата на регистрираните возила, а регистарските таблици се одземаат, односно истите му  се враќаат на органот кој возилото го регистрирал.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #789 на: 18 Јуни 2018, 12:53:06 pm »
Edno prasanje.
Izgubena e edna tablica, plus registracija e za nedela dena.
Mislev se vo edno da zavrsam rabota sega, kako odi postapkata koga e izgubena tablica. Odam vo nekoja stanica za tehnicki I ke zavrsam odma rabota?
Prvo treba so MVR novi tablici da mi dadat, potoa pominuvam tehnicki so novite tablici koi ke stojat na novata polisa? Sto so ovie denovi dodeka vazi starata polisa a jas imam novi tablici? Kako go resaavaat toa?
Ili aj ako ima uste nekolku meseci do istek na registracija, sto se pravi togas ako treba da se smenat tablici?

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7379
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #790 на: 18 Јуни 2018, 14:30:07 pm »
Можиш да побараш да ти се изработи една таблица, во мвр најверојатно бараш не знам точно, ама се чекало скоро 1 месец додека ти ја направат.

Друго, ако вадиш нови таблици, полисата ти ја прават по бројот на шасијата, немаш таблици на неа, туку стои бројот.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4698
« Одговори #791 на: 19 Јуни 2018, 00:55:26 am »
Јас имав изгубено(ми ја украдоа) една таблица,ми рекоа дека не прават заменска,туку се вадат скроз нови таблици и се завршува се на технички.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #792 на: 19 Јуни 2018, 09:05:22 am »
Kako i da bese postapkata, zavrseno e vo haosot vo PSS. Stvarno neznam sto pravev, mi kazuvaat plati volku plati tolku, idi sega na ovoj salter, posle na onoj, eden kup lugje.
Poveke od 2 saati mi trebaa da zavrsam registracija, guzva nevidena, pola Skopje posle 15h izgleda ide vo PSS. Posto drzavna administracija MVR ne raboti vtora smena vo poveketo tehnicki.
Da ne pocnuvam da plukam po drzavata sega, ke si patime, dodeka ne izbegame od ovde.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #793 на: 21 Јуни 2018, 17:42:31 pm »
Денес лоповине од АМСМ ми земаа 600,00 денари за полномошно за управување на туѓо моторно возило во странство. Истото во ПСС кошта 400,00 денари !

А убаво не влагам кај нив 10 години.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #794 на: 21 Јуни 2018, 19:16:29 pm »
Денес лоповине од АМСМ ми земаа 600,00 денари за полномошно за управување на туѓо моторно возило во странство. Истото во ПСС кошта 400,00 денари !

А убаво не влагам кај нив 10 години.

Порано, меѓународната во АМСМ беше 945 денари, во ПСС 800.

Али и покрај тоа што ПСС се поевтини, да бев уште у МК, немаше таму да стапнам, тешки дилајли се (или барем беа). Меѓународната на жена ми ја правеа 3 пари и пак не ја направија како што треба.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.