Автор Тема: Регистрација и технички преглед  (Прочитано 340541 пати)

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
Одг: Регистрација и технички преглед
« Одговори #855 на: 02 Мај 2019, 08:09:30 am »
Дали само во центриве за регистрација има џандар за печат, или може и во полиција, ме интересира за во Прилеп?
Дали се исти цените во центриве за регистрација, или нема тарифник на ниво на државава? На колава имам уште 2 недели регистрација, ама нема да бидам во државава на датумот кога треба да ја регистрирам, е сега работам во друг град, а колата ми е со табли на родниот град. Дали може да ја поминам јас во СК пред да излезам од мкд на технички (нема да одам надвор од мкд со колата, ќе ја оставам во гаража) и да ги пратам документите да ги однесе друг во полиција за печат, или ќе мора јас лично да го завршам тоа?
Za pecat vo soobrakajna, mora licno toj na cie ime e kolata. Ako e na tvoe ime, moras ti vo Prilep.
Mozes eden mesec pred istek na registracija da ja registriras. Togas mozes tehnickiot i pecatot da gi napravis vo razlicni denovi, osiguranjeto ke ti stoi so datum koga ti istekuva registracijata. Najgolema greska i zabluda pomegju lugjeto e deka mora da se registrira na denot na istek. Ako registriras bas na denot na istek ili potoa, mora vo ist den i tehnicki i pecat.
Dali moze da go zavrsis tehnickiot vo SK a pecat vo PP, toa ke se javis i ke prasas.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #856 на: 02 Мај 2019, 08:21:13 am »
Мене прва регистрација на спаркот ми беше на 8-ми април. Сега после 11 години дотуркав до 10-ти мај со регистрирање ;D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #857 на: 02 Мај 2019, 08:30:39 am »

Dali moze da go zavrsis tehnickiot vo SK a pecat vo PP, toa ke se javis i ke prasas.
Може, ние службените така ги регистрираме. Меѓутоа не можеш друг да пратиш, мора лично за печат.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #858 на: 02 Мај 2019, 12:54:00 pm »
Може и близок на тој што е возилото регистрирано, мајка, татко, брат, сестра, брачен другар...
Законски можеби не е така ама не би требало да прават проблеми, барем мене не ми прават кога сестра ми оди за печат, јас самиот лично го имам прашано референтот и ми има речено, не можам јас слободен ден да земам од работа за 5 минути.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #859 на: 02 Мај 2019, 23:34:36 pm »
Може и близок на тој што е возилото регистрирано, мајка, татко, брат, сестра, брачен другар...
Законски можеби не е така ама не би требало да прават проблеми, барем мене не ми прават кога сестра ми оди за печат, јас самиот лично го имам прашано референтот и ми има речено, не можам јас слободен ден да земам од работа за 5 минути.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #860 на: 03 Мај 2019, 00:30:59 am »
Sto davaat sega vo PSS na zajcev rid koga registriras kola od onie pokloncinjana gratis ?

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #861 на: 03 Мај 2019, 00:39:14 am »
Тебе антирост ќе ти дадат :D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #862 на: 03 Мај 2019, 02:32:44 am »
Ne brmci bre daleku e uste vektrava za antirost. Sega e stariot so 128cata na red pa da kjaram nesto :) Lani si zemav eden komplet za nega penja za cistenje sedista i sprej za saltabla so silikon i dati kazam bolje toa nego lopati,smukalki,nekoj plasticni lanci.
Mislev dali imaat pak nekoj takvi sredstva za odrzuvanje na galanterija na avtomobil da si priberam :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #863 на: 03 Мај 2019, 06:56:05 am »
Јас у Март кога регистрирав имаше нешто цвикери поларизирачки, блутут слушалче, не знам уште некои такви новитетчиња, ја блутуп слушалче си земав за у 147-цата.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #864 на: 03 Мај 2019, 07:16:10 am »
Vo Novo Selo kaj Kam marketot vo sklop na benziskata davaat 10l gorivo po izbor so kupena polisa i uste 10l so kupen zelen karton.

Отсутен PijsikavePijsitutun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 67
« Одговори #865 на: 03 Мај 2019, 07:20:53 am »
Дали само во центриве за регистрација има џандар за печат, или може и во полиција, ме интересира за во Прилеп?
Дали се исти цените во центриве за регистрација, или нема тарифник на ниво на државава? На колава имам уште 2 недели регистрација, ама нема да бидам во државава на датумот кога треба да ја регистрирам, е сега работам во друг град, а колата ми е со табли на родниот град. Дали може да ја поминам јас во СК пред да излезам од мкд на технички (нема да одам надвор од мкд со колата, ќе ја оставам во гаража) и да ги пратам документите да ги однесе друг во полиција за печат, или ќе мора јас лично да го завршам тоа?
Za pecat vo soobrakajna, mora licno toj na cie ime e kolata. Ako e na tvoe ime, moras ti vo Prilep.
Mozes eden mesec pred istek na registracija da ja registriras. Togas mozes tehnickiot i pecatot da gi napravis vo razlicni denovi, osiguranjeto ke ti stoi so datum koga ti istekuva registracijata. Najgolema greska i zabluda pomegju lugjeto e deka mora da se registrira na denot na istek. Ako registriras bas na denot na istek ili potoa, mora vo ist den i tehnicki i pecat.
Средив работа порано од тоа што беше, сепак регистрацијата си се води од денот кога ми завршуваше претходната (само техничкиот ќе ми заврши 2 недели порано, али да се надеваме дека нема да ме здрви џандар за да се пазариме вгодина во тие 2 недели :) ).
Инаку можело да се направи и во Скопје, ама се губи пари на таксата што е за општината, барем така ми спомнаа, а за тоа демек морало лично или некој со полномошно, завршив работа порано немам намера да се заебавам да праќам по карго и да им губам време на другите.

• Јуниор
  • **
« Одговори #866 на: 03 Мај 2019, 07:32:38 am »
Цената единствено се разликува во тоа колку наплаќа за техничкиот и „комплетирање на документација“. Другите ставки се исто фиксни не е само надоместокот кон ЈПДП фиксен.
Се јавив само во АМСМ и ми кажаа околу 400 денари поскапо за технички од АвтоКонтрол, е сега плус уште една работа ме бендиса во Автоконтрол во однос на АМСМ, а тоа е картичка за помош на пат и влечна служба. За 500 денари доплата имаш демек влечна служба неограничено низ Македонија во текот на целата година  (http://avtokontrol.com.mk/%D1%88%D0%BB%D0%B5%D0%BF-%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B1%D0%B0/), во Амсм за 1000 денари со таа картица имаше 1 влечење до 200км (сметано во двете насоки од тргање на шлеп возилото, што може да испадне тебе да не те шлепа ни 100км ако го донесат возилото уџум од некаде) + 3 пати помош на пат (промена на пневматик, дотур на гориво, стартување на возило и слични дефекти) + до 1000 денари (Покривање на патни трошоци на членот до 1.000 денари во случај на дефект на возило или сообраќајна незгода) и некои попусти во нивната продавница и сервис кои не знам ни каде се ниту ги имам искористено во живот (за некој можеби АМСМ е подобар ако ги користи сите овие услуги, мене не ми се даваа плус 600ки за влечна служба, гуми си менувам секогаш сам, гориво никогаш не оставам да падне ни на резерва, акумулатор имам нов плус кабли во гепек, па ако застане ќе малтретирам некој да ја палам на кабли).

БТВ, прв пат добив нешто гратис со технички и регистрација, даваа држач за телефон или елек на некои, мене ми дадоа држач за телефон за во кола.

• Јуниор
  • **
« Одговори #867 на: 03 Мај 2019, 07:37:03 am »
Vo Novo Selo kaj Kam marketot vo sklop na benziskata davaat 10l gorivo po izbor so kupena polisa i uste 10l so kupen zelen karton.
Е сеа прашањето е дали се цените добри или те дерат на техничкиот, полисите мислам дека биле исти за сите на државно ниво, зелениот картон е иста цена, а ова што го пиша ти е  од 1270-1450 денари попуст со моменталната цена на горивата (во зависност дали имаш дизел или бензинец).

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #868 на: 03 Мај 2019, 12:32:44 pm »
Petrol oil se vika tehnickiot kaj Kam Novo selo.
Do skoro gi imase na grouper i osven gratis gorivo, gratis bese i stavkata tehnicki pregled. Veke vtora godina odam tamu, pokraj sto e baagji poeftino i nema guzva, deckite ubavo ja gledaat kolata dali ima nekoj problem eventualno.
Za Astra 1.4 plativ vkupno 3.560 denari (so grouper, ne vklucuvajki ja polisata). Plus dobiv gratis gorivo vo vrednost od 1.080 denari. Moze da se racuna deka registracijata me kosta 2.500 denari+polisa.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #869 на: 04 Мај 2019, 01:53:25 am »
И се тоа убаво, ама немаат цајкан поручек и во сабота(барем лани немаа) и тоа гориво/време го потрошив барајки цајкан по Скопје

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk