Нашите пријатели од Авто+, по 16-ти пат организираат доделување на награда за Автомобил на Годината во Република Македонија. Годинешните кандидати се следните:
- Alfa Romeo Giulietta
- Audi A1
- BMW X1
- Citroen DS3
- Dacia Duster
- Hyundai IX35
- Kia Venga
- Mitsubishi ASX
- Opel Meriva
- Renault Fluence
- Toyota Prius
- Volvo S60
Да не редам слики, сите ги знаете возилата кои се и што се. Повеќе информации се достапни на веб-сајтот на Авто+.
Повелете со дискусија, само нека остане на културно ниво.
Многу се 12 комада за во финале, ама ај... Macedonian Idol
У глобала се согласувам со коментарите на Deni... Башка, чудно ми е што се бираат коли кои треба да ја обележат „следната“ година, а во изборов повеќето се малце "Last week". Да имаше „Увезена кола (читај КРШ) на годината“ изборот ќе беше многу поинтересен
Како и да е, мои фаворити се
Alfa Romeo Giulietta и
Volvo S60. Двете се поприлично скапи, ама па имаат поента зашто се скапи.
Другиве ми се мање-више... А1 ми нема суштина; Х1 ми нема било што релевантно во животов, а згора на тоа, изгледа као гангренозна рана, премачкана со киселина; DS3 ми се свиѓа многу многу, ама мислам дека е прескап за тоа што го нуди (иако може да грешам, пошо стварно ми се свиѓа количево и сакам да го возам
); Duster... ; iX35 - ми се свиѓа на лик, ама Sportage ми се свиѓа поише
; Venga - неам мислење за ова, освен што го има најциганското име во историјата на автомобилизмот; АЅХ - немам мислење, освен дека као што тргнале Мицубиши, Џет Фајтер маската ќе почнат да ја ставаат на тостери; Meriva - симпатично; Fluence - на прв поглед гадничко, ама има скриени адути, и ја поштуем поради тоа; Prius - ретардиран блендер што избегал од кујна.