Автор Тема: Dieta za slabeenje  (Прочитано 10710 пати)

Отсутен Strumjan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 95
    • Македонска Џумла заедница
Одг: Dieta za slabeenje
« Одговори #15 на: 12 Март 2014, 09:36:45 am »
Ај онака нафрлено:
Диета колку е добро повеќе е лошо. Најдобро е со промена на навиките за исхрана. Телото си фаќа еден ритам и тера на тоа, смени му го ритамот и тоа ќе смени.
Држи се до поговорката „доручекот изеди го сам, ручекот подели го со пријателот, вечерата дај ја на непријателот“.
Прејди на сурова храна, имам клиенти кои симнуваат по 15 кг само заради тој премин, а не се гладни воопшто, напротив. Но тоа направи го само ако немаш тешка физичка работа.
Најглавно е - внесувањето калории треба да е соодветно на потрошените. Замисли колите да имаат еластичен резервоар и ти да буташ по 5 литри на ден гориво а да трошиш по 2 литри - за месец дена резервоарот ќе биде дуплиран. Исто е и со човекот :)
Ниту наглото слабеење со напорни тренинзи не е добро. Мој пријател знаеше од 120 кила да падне на 80 за еден месец, џогирање по кеј од Ѓорче до Ново Лисиче и назад. Ама срцето навикнато да пумпа крв за 120 кила не успева толку брзо да се прилагоди и да пумпа за 80, па резултатот е инфаркт. Пак исто како кај колите, ако пумпата бута повеќе гориво отколку што пие колата - ќе пукне некое црево во најмала рака.
Значи треба умереност во сè, прилагодено јадење во однос на тоа колку потрошуваш. Или зголеми потрошувачка или намали внес.
И, посекако, некои луѓе ги личи да бидат елегантно пополнети.

П.С. Околу препораките за цитрон. Мора многу да се внимава кога се зема цитрон. Имено, цитронот има таква чудна моќ што на одреден тип лекови им го удвојува и утројува дејството. Тоа е особено ризично оти нели од некои лекови не е препорачливо да се зема двојна и тројна доза. Ќе се предозира човек, а нема ни да знае дека му е од цитронот. Затоа цитрон само за луѓе без лекарства или по добра проверка на упатствата од лекот.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #16 на: 12 Март 2014, 10:25:07 am »
Ако си буден 16 саати испаѓа по 0.5 литри на саат шо и не е така многу али сегде треба да си со шишенце.

хахаха... ај да те видам, пробај по пола литар вода да пиеш на секој саат? на секој саат ке идеш и ке мочаш орвите неколку саати а после ке зачестиш малку... па ке дотераш до пола саат мочање...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Strumjan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 95
    • Македонска Џумла заедница
« Одговори #17 на: 12 Март 2014, 10:29:02 am »
Еве преку оваа вест http://www.mkd.mk/43546/svet/devojche-od-finska-umrelo-bidejkji-ispilo-mnogu-voda (особено последниот пасус) станува јасно дека со вода нема играчка.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #18 на: 12 Март 2014, 10:41:31 am »
па нормално де... водата го качува притисокот... крвниот притисок... сите оние што имаат некаков проблем со бубрези, срце или мочен меур, ако пијат многу вода се во опаснот... и тоа голема опасност...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3082
« Одговори #19 на: 12 Март 2014, 10:52:16 am »
И јас сум далеку од слаб, ама се што можам да кажам на темава е:

http://youtu.be/_a6iRvwwAqU?t=1m36s

Знам дека Онак ќе ме поддржи :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43918
  • Il Moderatore
« Одговори #20 на: 12 Март 2014, 10:58:05 am »
0.5 литри течност.

Може пиво? ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #21 на: 12 Март 2014, 10:59:51 am »
Јасно.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 773
« Одговори #22 на: 12 Март 2014, 11:22:05 am »
Ако си буден 16 саати испаѓа по 0.5 литри на саат шо и не е така многу али сегде треба да си со шишенце.

хахаха... ај да те видам, пробај по пола литар вода да пиеш на секој саат? на секој саат ке идеш и ке мочаш орвите неколку саати а после ке зачестиш малку... па ке дотераш до пола саат мочање...

Коа бев 113 кила пиев 5 ипол литри на ден. Среќа беше лето али некој денови и толку не ми стигаше. На патека од влае до палас и назад сум пиел по 2 литра.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #23 на: 12 Март 2014, 11:31:58 am »
Јас имам држено една моја диета и ослабев 15-20 кг за некои 3-4 месеци...

1. Пред 17,00 часот јадеш нормално (со усул ;D), што сакаш.
- Избегнуваш што можеш, особено газирано и благо а јас никако не конзумирам ни тетрапак сокови кои патем се многу природни и екстра здрави...
- По 17,00 часот, јадењето завршува за тој ден.
Може некој чај, кафе и вода за понатаму и стомачни со почеток 10-15 па до 100-200 по 2 месеца.

2. 2007г работев во ИГМ и пешачев дневно по минимум 15км низ фабрика, 280 работни саати месечно, 9 дневно.
- Резултатот беше исто за 3 месеца 15-20 кг а јадев по 4 пати дневно.

3. Моментално сум 110кг, јадам за двајца, никако не пијам сокови, нит газирани, нит од здравите. Пијам само од соковник, сам си ги правам од овошје. Јадам доста благо, многу свинско, леб и пропратни манџи...
- Пешачам до работа во просек по 7-8км дневно, мојата кола има поминато едвај 35,000км за 3 години.
- Не е ова третово диета, но колку што јадам треба да сум бар уште 20+ кг потежок.

Се надевам дека малку помогнав.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 773
« Одговори #24 на: 12 Март 2014, 11:34:06 am »
Си легнувам во 3 скоро секоја вечер. Ова е ептен нездраво. Гладување не е решение.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #25 на: 12 Март 2014, 11:35:57 am »
Легнување во 3 е здраво.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #26 на: 12 Март 2014, 11:42:21 am »
Јас имам држено една моја диета и ослабев 15-20 кг за некои 3-4 месеци...

1. Пред 17,00 часот јадеш нормално (со усул ;D), што сакаш.
- Избегнуваш што можеш, особено газирано и благо а јас никако не конзумирам ни тетрапак сокови кои патем се многу природни и екстра здрави...
- По 17,00 часот, јадењето завршува за тој ден.
Може некој чај, кафе и вода за понатаму и стомачни со почеток 10-15 па до 100-200 по 2 месеца.

2. 2007г работев во ИГМ и пешачев дневно по минимум 15км низ фабрика, 280 работни саати месечно, 9 дневно.
- Резултатот беше исто за 3 месеца 15-20 кг а јадев по 4 пати дневно.

3. Моментално сум 110кг, јадам за двајца, никако не пијам сокови, нит газирани, нит од здравите. Пијам само од соковник, сам си ги правам од овошје. Јадам доста благо, многу свинско, леб и пропратни манџи...
- Пешачам до работа во просек по 7-8км дневно, мојата кола има поминато едвај 35,000км за 3 години.
- Не е ова третово диета, но колку што јадам треба да сум бар уште 20+ кг потежок.

Се надевам дека малку помогнав.
Реши се.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20141
« Одговори #27 на: 12 Март 2014, 11:43:33 am »
Јас по 4/5 литри течности пијам на ден па не дремам во ВЦ вие колку што кажувате. :D

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8770
  • Пичлеме
« Одговори #28 на: 12 Март 2014, 11:56:35 am »

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #29 на: 01 Јуни 2017, 10:37:15 am »
jas imav nekoj 105-6 kila, sega sum na 92, jadam min. leb navecer ne jadam-grickam se i sesto samo ovosje, od ishranata negde 2/3 mi se corbi, salati i jadenja na lajca, dodeka 1/3 od jadenjata mi se standardno se i sesto pa i bureci.
preporaka za mesta so dobra teleska i skembe corba ?   
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.