Автор Тема: Скутерчиња  (Прочитано 509619 пати)

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1641
Одг: Скутерчиња
« Одговори #4080 на: 22 Јули 2023, 21:27:14 pm »
Baraj go na fb vulkanizer slonce, vo shkup on mi balansirase na mp3-kata
https://www.facebook.com/vulkanizer.slonce?mibextid=ZbWKwL
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Слонче недостапен, не се јавува никако.
Мислам дека на времето во мотојове правеа
Мото Јове се фокусрале само на продажба.
Дечки, препорака за вулканизер за промена и балансирање на гуми на скутер? Во Велес или не балансираат, или немаат мајстор да ги извади тркалата од моторот или ни едно ни друго :)
Секако ќе одам по гуми за Скопје па наеднаш и да ги сменам. Иронично, никој што продава гуми не нуди услуга и промена :Ѕ

Sent from my SM-S908E using Tapatalk
Јави се кај момците од вулканизер Смилевски и прашај. Кога менував летни/зимски на колата имаше човек со моторче и монтираа гуми. Дали тоа го нудат за сите или само правеа услуга на пријател не знам.

Sent from my...
Исто така не успеав да ги добијам.

Џани има грешен број од некоја кутра тетка Драгица, си направивме муабет со жената, цело време за мотори ја барале, па поднесов барање за промена на контакт бројот на Гугл Мапс :)

Некои Хеми мотор и не се сеќавам каде, добив одговор со цена од 2.000 денари без балансирање и коментар, другар ние на брзински не балансираме, не па на Беверли. Фала многу, пријатно :)

За крај, се јавив во пнеуматик, коректни дечките, 2.100 промена на 2те гуми со балансирање. Па ќе запалам моторот, ќе застанам до Скај мото по Пирели гуми и правец  Пнеуматик аеродром :)

Зарем Скај Мото не монтираат веќе гуми на скутери?
Јас од таму ги земав гумите за Кимкото, одма ги монтираа. Иначе кој ќе се ебаваше вака ко тебе сега. Али беше тоа пред 6-7 години сигурно.
Сега сексот е подобар и поскап :)

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1789
« Одговори #4081 на: 23 Јули 2023, 16:36:41 pm »
Супер што си нашол се да завршиш на едно место.

Немаш некој локален мајстор да ти ги извади тркалата и ти да си ги однесиш на вулканизер за промена на гуми? Јас така направив кога менував гума на скутерот пред 6-7 години и ме кошташе околу 300 денари вкупно. За Sym 50ка се работеше ама не верувам да има многу разлика во вадењето на тркалата.

Какво време дојде, сите се прават мајстори, сите се претставуваат како најдобри сервисери, продаваат муда за бубрези како само тие знаат да работат а другите не, а не сакаат (или не знаат) да работат нешто што би им одзело 20тина минути. Си тераат само тоа што им е најбрзо и можат да наплатат солидни пари користејќи ја ситуацијатаа дека скоро сите земаат исто пари за монтажа и балансирање на гуми.

Отсутен Ordevski

• Редовен
« Одговори #4082 на: 24 Јули 2023, 15:39:50 pm »

Супер што си нашол се да завршиш на едно место.

Немаш некој локален мајстор да ти ги извади тркалата и ти да си ги однесиш на вулканизер за промена на гуми? Јас така направив кога менував гума на скутерот пред 6-7 години и ме кошташе околу 300 денари вкупно. За Sym 50ка се работеше ама не верувам да има многу разлика во вадењето на тркалата.

Какво време дојде, сите се прават мајстори, сите се претставуваат како најдобри сервисери, продаваат муда за бубрези како само тие знаат да работат а другите не, а не сакаат (или не знаат) да работат нешто што би им одзело 20тина минути. Си тераат само тоа што им е најбрзо и можат да наплатат солидни пари користејќи ја ситуацијатаа дека скоро сите земаат исто пари за монтажа и балансирање на гуми.

Лоши времиња дојдоа... :)

Локален мајстор под 1.000 денари нема да се нафати да ги вади, колат и кај нас во Велес.

Сега разговарав со Скај мото, ќе ми организираат да ги однесат кај Џани па ќе пренесам искуство.

@Deni беше прилично јасен за Пирели, но ми понудија и Метцелер модел Roadtec, дали да размислувам или нема тука дилема?

Отсутен atimofejev

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 71
« Одговори #4083 на: 27 Јули 2023, 18:40:11 pm »
Дечки, препорака за вулканизер за промена и балансирање на гуми на скутер? Во Велес или не балансираат, или немаат мајстор да ги извади тркалата од моторот или ни едно ни друго :)
Секако ќе одам по гуми за Скопје па наеднаш и да ги сменам. Иронично, никој што продава гуми не нуди услуга и промена :Ѕ

Мото гуми во Центар можеш да монтираш/балансираш и овде:
https://goo.gl/maps/Jmcv81vpEetxy3Qp9

Во Тафталиџе:
https://goo.gl/maps/EtfK2bBwyTEUtMTt8

Слонче е на годишен одмор.

Како опција, Пнеуматик може да ти донесат Dunlop.
Кеко моторс продава Mitas.

Отсутен Ordevski

• Редовен
« Одговори #4084 на: 27 Јули 2023, 20:58:53 pm »

Мото гуми во Центар можеш да монтираш/балансираш и овде:
https://goo.gl/maps/Jmcv81vpEetxy3Qp9

Во Тафталиџе:
https://goo.gl/maps/EtfK2bBwyTEUtMTt8

Слонче е на годишен одмор.

Како опција, Пнеуматик може да ти донесат Dunlop.
Кеко моторс продава Mitas.
Благодарам на препораките, денес завршив работа. Од Скај Мото ми понудија транспорт нивни на гумите до Moto Servis Gianni, дечките за 1 час и нешто ситно завршија работа.

На крај сепак се решив за Metzeler Roadtec Scooter затоа што на неколку тестови беа рангирани подобро од Pirelli Angel Scooter. На прво возење од Скопје до Велес не би можел нешто повеќе да кажам освен дека се многу помеки и потивки за возење од старите (преден Continental од 2017та и Mitas од 2020 позади).

И на крај, после промената на гумите коментар од сервисот дека сум одбрал моментално најдобра гума што ја имало кај нас, дали ќе биде така ќе видиме :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4085 на: 31 Јули 2023, 22:24:55 pm »

Отсутен Ordevski

• Редовен
« Одговори #4086 на: 31 Јули 2023, 23:21:28 pm »
https://www.facebook.com/reel/1242409339744125?s=yWDuG2&fs=e&mibextid=Nif5oz

Лек за летни периоди.
Се супер, ама заборавиле фејк акрапович за 4т 50цц Кинез :)

Присутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2205
« Одговори #4087 на: 01 Август 2023, 00:03:31 am »

Лек за летни периоди.

Немој да им го нарушуваш спокојот на сопствениците на бест мони кен бај,бест валу,бест оверал и така натаму бест априлијаши , оти со стандард издув ќе може само електричен тротинет да поминат . :D
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7066
  • хаУс мајстор
« Одговори #4088 на: 01 Август 2023, 01:26:26 am »
Се си иде со годините. Божем не стававте шишиња на BMX-те да звучат како мотор, и јас ставав, сега по живци ми идат кога ќе ги чујам 😀

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #4089 на: 01 Август 2023, 07:36:42 am »

Лек за летни периоди.
Дур ваљаков не им ги згмечи моторчињата нафризирани бучави, ништо не праиме. 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3478
« Одговори #4090 на: 01 Август 2023, 11:46:52 am »
Многу нежни бе вие, па боже.

Listen, listen...

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #4091 на: 01 Август 2023, 11:51:58 am »
Воопшто немам ништо против ова, мотор на соодветно место. Друго е во маало кога ќе ти помине 4-5 пати на улица по полноќ. Јас не станувам, ама духот од мене станува и иде да се тепа.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #4092 на: 19 Септември 2023, 12:12:59 pm »
Некој контакт број да пише од човек што врши тапацирање на седиште за скутер во Скопје?

Отсутен Ordevski

• Редовен
« Одговори #4093 на: 19 Септември 2023, 12:16:45 pm »
Некој контакт број да пише од човек што врши тапацирање на седиште за скутер во Скопје?
Види на Facebook и Instagram тапацирање Додо. За Беверли ми побара 3.500ден. што мислам дека е ок цена. Сеуште не сум решил да менувам но кога гледам како сработува седишта на коли, нема зошто скутер да не среди :)

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5856
« Одговори #4094 на: 19 Септември 2023, 12:23:19 pm »
Додо од Струмица?
Член е на форумо,само не е активен.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk