Автор Тема: Скутерчиња  (Прочитано 573660 пати)

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1538
Одг: Скутерчиња
« Одговори #3780 на: 18 Септември 2021, 14:35:28 pm »
Супер моделче. 16" тркала го прават да го личи за посозреан скутер. Знаеше за ел блокада или отпосле дозна?
Реално 4Т тука некаде и одат околу 60-65, лично и не сум ни имал потреба на скутер да возам побрзо од 60 (и тоа ретко било)

Ме интересира, задниот куфер тропка при возење како кај кинеските или ок е?
Мислев дека е онаква шајбна, не знаев за електронска. Ама на претходните модели се вадело и тоа, има некои џамперчиња само ги вадиш и чао, ова нема можност. Треба да набавам спортско CDI. Инаку често возам по качанички, и те како ми треба уште некој км/ч повеќе.

Со здраве да се вози.

Само ме интересира како стигаш да им се качиш на сите превозни сретства што ги поседуваш.
Фала.
Се качувам и на не превозни средства барем два пати дневно :D

Мене ме интересира како ги правиш километриве 😀
со среќа моторчето

Фала. Далеку се аеродромите, а и други работи работам што бараат доста возење, возам и од кејф, а и нон стоп идам во Грција. Скијање бар четири пет пати во сезона, одмор... се собира.
« Последно менување: 18 Септември 2021, 14:43:30 pm miksi »

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #3781 на: 18 Септември 2021, 19:02:29 pm »

И така еве да го претставам Sym Symphony S 50. Го земав пред два месеца и сеа за сеа е стварно ок. Многу комотно и пријатно за возење. Баш градско моторче. Во однос на старото малку е тињесто (4Т) ама тоа е тоа. Ми смета електронската блокада на 55км/ч која што е се поизвесно дека нема лесно да се тргне. Ако некогаш најдам некое квалитетно китче 70cc, ќе го направам.

Обавезно. Како ја качуваш угорницата кај тебе со 50цц 4т, ептен е флегматично 4т...

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1538
« Одговори #3782 на: 18 Септември 2021, 19:11:13 pm »

Обавезно. Како ја качуваш угорницата кај тебе со 50цц 4т, ептен е флегматично 4т...

Ја качувам флегматично

Отсутен GreenVlach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 69
« Одговори #3783 на: 04 Јануари 2022, 22:08:16 pm »
не се разбирам баш со скутери и веспи моторчиња па барам мал совет да препорачате некое скутерче до кај 500 еура кое како што ми треба само да брка работа
Конктретно го гледав ова Hyosung SF 50 Rally ама не успеав да го најдам по оглеасиве

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #3784 на: 17 Јануари 2022, 08:16:37 am »

Присутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #3785 на: 17 Јануари 2022, 08:35:18 am »
Според ова што кажуваш, најверојатно имаш проблем со преносот. Дали си пробал да смениш централен федер на ламела, мали федерчиња и каиш? Евентуално и варијатор?
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Присутен Silvester

• Редовен
« Одговори #3786 на: 17 Јануари 2022, 10:14:47 am »
Одамна ми е продаден скутерот и не се сеќавам точно на цени, но јас ги менував сам, федерчињата мислам беа околу 1000 денари, а и централниот тука некаде. Бидејќи си менувал и ролни, можно е преносот целосно да го имаш раштелувано. Јас ги порачував деловите од Мотопартс Велес.

Најдобро би било ако Влатко сеуште се занимава со сервис на скутери, тој да види и да ти смени се што е потребно.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6003
« Одговори #3787 на: 17 Јануари 2022, 15:25:05 pm »
Можно е 90% до него.

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

Присутен Silvester

• Редовен
« Одговори #3788 на: 17 Јануари 2022, 15:28:30 pm »
Тоа што ти се сменети деловите од преносот не значи дека ти имаат ставено соодветна грамажа на ролни, соодветна цврстина на федер/федерчиња и соодветен каиш. Бидејќи имаш ставено ауспух Џианели, преносот мора да има друг сетап кој ќе одговара на тој ауспух за да одржува вртежи на потребната резонанца  :)

Јас исто имав Џианели ставено и поради него го сменив целиот сетап на преносот, само каишот ми беше фабричкиот.

Штом со друг карбуратор немаш проблем со гушење, не верувам да е електрониката.

Јас сето ова го правев сам бидејќи мајстор никогаш нема да се замара да штелува и подесува до детали. Влатко колку што го имам читано многу разбира и верувам дека одма ќе ти среди (под услов да се занимава со тоа сеуште). Ако не, барај некој другар што повеќе се разбира и пробувајте разни  комбинации.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6003
« Одговори #3789 на: 17 Јануари 2022, 17:25:20 pm »
Тоа што ти се сменети деловите од преносот не значи дека ти имаат ставено соодветна грамажа на ролни, соодветна цврстина на федер/федерчиња и соодветен каиш. Бидејќи имаш ставено ауспух Џианели, преносот мора да има друг сетап кој ќе одговара на тој ауспух за да одржува вртежи на потребната резонанца  :)

Јас исто имав Џианели ставено и поради него го сменив целиот сетап на преносот, само каишот ми беше фабричкиот.

Штом со друг карбуратор немаш проблем со гушење, не верувам да е електрониката.

Јас сето ова го правев сам бидејќи мајстор никогаш нема да се замара да штелува и подесува до детали. Влатко колку што го имам читано многу разбира и верувам дека одма ќе ти среди (под услов да се занимава со тоа сеуште). Ако не, барај некој другар што повеќе се разбира и пробувајте разни  комбинации.
Прочитај назад некој пост за карбураторо.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен Ace03

• Почетник
  • *
  • Пораки: 25
« Одговори #3790 на: 26 Јануари 2022, 22:55:55 pm »
Nova Aprilia 50cc gasi na semafori bez gas, do sto moze da e problemot?

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #3791 на: 26 Јануари 2022, 23:54:07 pm »
Не е проблем, старт/стоп имаат.

Отсутен Hardboy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 209
« Одговори #3792 на: 27 Февруари 2022, 10:12:01 am »
Препорака од искустов за најдобро хамачи скутерче 50 цц? Или да се оди на посигурно сим или кимко? фала и поздрав

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #3793 на: 27 Февруари 2022, 12:23:51 pm »
Nova Aprilia 50cc gasi na semafori bez gas, do sto moze da e problemot?
Пробај со штелување на лер гас, на загреан мотор, дали ќе се реши проблемот.

Отсутен stefansavevski

• Почетник
  • *
  • Пораки: 5
« Одговори #3794 на: 27 Март 2022, 10:54:47 am »
Zdravo drugari. Zemav Hamachi Dragon itlaljet a9,mi kazaa deka e 80 no spored brzinata sto ja razviva kako da e 50cc🤣. Go izvadiv granicnikot na elektronika,predhodno idese 45. Spored vas kolku bi trebalo da odi max speed 80cc? i dali bi mozelo
uste nekoi granicnik da ima?