Помина доолго време, па се заборави да се пише како се одвиваат работите.
Сервис негде 06.2016. на 65.600км.
Промена уље, ф.уље, воздух, полен и антифриз.
Се е спремно при рака.
Земени се ITN филтри за воздух и карбонски за полен, околу 1000 ден. двата.
И двата за воздух се ITN, инаку задоволен од нив.
Разлика од предходниот Италијански карбонски филтер ZAFFO е по темен за разлика од карбонскиот ITN кога се нови.
Инаку не сум задоволен од карбонскиот ITN, може бидејќи доволно не ја исчистив климата па се осеќа миризба кога ќе пуштам воздух од надвор да иде.
Може е мој пропуст.
Имав голем секс со промена на антифризот, прво не сум го испуштил во целост не бил отворен термостатот, уште 3 литри беа останати, правев прочистување на целиот систем со дестилирана ама не бил отворен термостатот и џабе.
Претходниот антифриз беше син, па кога го ставив новиот црвен, доби зелена дреч боја, тоа кажува дека не бил целосно испуштен претходниот и добро прочистен системот.
Со голем ќеф го купив соодветниот антифриз по доолго барање да биде по спецификација, али јбг ми скрши ќеф промената.
Кој има поголемо искуство во промена на антифриз, ако сака да се нафати за заедно да го промениме пак на ново и прочистиме системот нека пише. Значи да се испушти целиот антифриз наеднаш и после да се наполни со дестилирана вода да се прочисти системот па да се стави антифриз.