Автор Тема: Што од опрема мора да има вашиот автомобил?  (Прочитано 31523 пати)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Одг: Што од опрема мора да има вашиот автомобил?
« Одговори #105 на: 21 Декември 2017, 21:47:46 pm »
Greenje na sedishta??? Zoshto??? Za 5 min cela kola se zatopluva od klima/ventilacija ili epten na sibir ziveete? Ne stvarno me interesira, zosto nekoj bi naracal greaci ili masazeri na sedista. Koi se pridobivki. Inace od oprema moze full led, kozen volan i menjac i nekoi ubavi alu bandazi

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1351
« Одговори #106 на: 21 Декември 2017, 21:56:38 pm »
Ги неам осетено благодетите од греачи во седишта и не осеќам потреба од нив. Кога возам низ град влегувам со јакна у кола.  Кога одам подалеку штом излезам на отворено веќе дува топло.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #107 на: 21 Декември 2017, 22:03:18 pm »
Greenje na sedishta??? Zoshto??? Za 5 min cela kola se zatopluva od klima/ventilacija ili epten na sibir ziveete? Ne stvarno me interesira, zosto nekoj bi naracal greaci ili masazeri na sedista. Koi se pridobivki. Inace od oprema moze full led, kozen volan i menjac i nekoi ubavi alu bandazi

Мојата кола не се затоплува за 5 минути. Придобивките се, благопријатно чувство на нозете, газот и грбот кога е ладно. Препорачливо за луѓе со проблеми во грбот. Не гледам потреба зашто би ги оправдувал моите преференци на било кого.

Ги неам осетено благодетите од греачи во седишта и не осеќам потреба од нив. Кога возам низ град влегувам со јакна у кола.  Кога одам подалеку штом излезам на отворено веќе дува топло.

А зошто мислиш дека би осеќал потреба за нешто, ако никогаш не си го искусил во животот?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5009
  • The Spartan General
« Одговори #108 на: 21 Декември 2017, 22:05:40 pm »
Последните четири коли сите ми биле со греење на седишта. И следната би била со нив. За во зима тие две-три минути се благодет додека не почне парното да дува јако.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1351
« Одговори #109 на: 21 Декември 2017, 22:16:14 pm »

А зошто мислиш дека би осеќал потреба за нешто, ако никогаш не си го искусил во животот?
Мислам дека повеќе ми фали греач за волан ако постои такво нешто, вчера на -5/6 низ град парното не почна да дува ми смрзнаа рацете.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #110 на: 21 Декември 2017, 22:33:04 pm »
Постои, фина работа е и тоа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #111 на: 21 Декември 2017, 22:47:26 pm »
Sega ja gledam temava, moram da pisam
Osven standardno sto odi nejkam skoro nisto da doplakam, klima-ne se palam na elektronska, radio-bi pretpocital ako moze da ne e touch, mnogo mnogu ne mi treba.
Min 6xairbag veruvam e standard, bi se zaletal za AEB i ako ima moznost zagrevanje na sofersajbna.
Alu bandaz mi e seedno dali ima, LED isto, sigurno ne bi gi doplakal.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #112 на: 22 Декември 2017, 08:22:50 am »

Мојата кола не се затоплува за 5 минути. Придобивките се, благопријатно чувство на нозете, газот и грбот кога е ладно. Препорачливо за луѓе со проблеми во грбот. Не гледам потреба зашто би ги оправдувал моите преференци на било кого.

Ne prasuvam za da opravduvas bilo koi potrebi. Site si imame razlicni potrebi i razlicen keif ...
Prasanjevo mi bese sto e pridobivka od greaci i/ili masazeri. Istite se na 1000+ za greaci, a so masazeri  i 2000+ zavisno od model proizvoditel i  tn. Muabetot mi bese dali stvarno vredi da dades pari za greaci, poso i taka cela kola se topli ako ne za 5 togas max za 15 mins.
I jas razmisluvam za temava greaci pa neznam kolku i dali vredi. Za vo noze da duva moze ventilacija da napravis vo noze da ti duva i problem solved. Neznam dali i kolku vredi vo Mkd greaci na sedista za 2-3 meseci godisno

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #113 на: 22 Декември 2017, 08:34:26 am »
Za greenjeto na sedista, za mene nikako. Nikogas ne sum pocuvstvuval potreba od greaci na gz.
Primer, sabajlevo -7, mi zamznaa samo racete, nisto drugo. Edinstven greac koj bi bil prifatliv e greac na volan. A bev so fiestata dizel I posto na dizelce mu trebaat 10 min dodeka zagree I pocne da duva toplicko, racete kamen. Koga sum so Astrata benzin (najcesto, ova so fiestata e incidentno) posle 2 min duva toplo, posle 5 veke go namaluvam greenjeto. Kaj benzin duri I greac na volan e znak prasanje.

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #114 на: 22 Декември 2017, 08:35:56 am »
Од опрема, V6, трансаксл и LSD. Друго не мора да има. Ама уште не сум стигнал до ЗЕН-от, па се задовољавам со разноразни геџети.

What he said... со мали корекции за мој вкус: V6 или L6, заден погон или втора опција AWD пак со поголем пренос на заден погон и секако во бензин комбинација :)

Нека го има ова, па ќе мрзнам среќен и со јакна додека се загрее колата :)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #115 на: 22 Декември 2017, 08:46:50 am »
Од опрема, V6, трансаксл и LSD. Друго не мора да има. Ама уште не сум стигнал до ЗЕН-от, па се задовољавам со разноразни геџети.

Симо, сеуште за коли зборуваме, нели? :)
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6374
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #116 на: 22 Декември 2017, 09:18:37 am »
Да нема кожни седишта, волан шо знам... ако е уба гумата не ми пречи

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #117 на: 22 Декември 2017, 09:47:30 am »

Старо куче е Симо, остај ти ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43650
  • Il Moderatore
« Одговори #118 на: 22 Декември 2017, 13:39:27 pm »

И speed нека има, за вутра ќе се снајдеме ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #119 на: 22 Декември 2017, 13:52:08 pm »

И speed нека има, за вутра ќе се снајдеме ;D
@Fic_CC