Гласање

Дали вреди да го мењам мојот Лансер за Субару Импреза 2.0?

Да
61 (59.2%)
Не
42 (40.8%)

Вкупно гласови: 103

Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC vs. Subaru Impreza 2.0 Boxer  (Прочитано 41242 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC vs. Subaru Impreza 2.0 Boxer
« Одговори #225 на: 13 Март 2014, 15:51:59 pm »
Тие сигурни купци во пракса не ти ја купуваат колата туку само да се најдат на муабет се.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #226 на: 13 Март 2014, 15:54:23 pm »
Мене малку наивно ми беше мислењето на Штрумф дека потенцијалниот купец за Лансерот ќе чека кога Штрумфко ќе одлучи да го продава.Тој шо му треба кола купува,не чека неопределено време.

Чоекот лани ја бараше колата 2 месеца откако ја повлеков од огласи. Пред околу пола година пак ме праша дали го продавам. Кога испадна за Импрезава, прво отидов кај него, и уште беше заинтересиран. Што има наивно тука леба ти?

Само што сеа кога треба да се купи колата, се измислуе топла вода и се пролонгира, и се филозофира итн итн.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #227 на: 13 Март 2014, 15:59:33 pm »
Ти си знаеш многу подобро,го знаеш и човекот и околностите,моето мислење е производ на она што го читам тука.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #228 на: 13 Март 2014, 18:51:51 pm »
Нели мислиш дека 7800 евра за Lancer бензинец од 2008 е многу? Ако споредиме со најскапото (што незначи дека е најдобро), голф дизел од 2008 нема да постигне поголема цена од 8000 евра.

Не, мислам дека е таман, имајќи предвид што се’ иде со него, поминатата километража итн. Голф дизел од 2008 има седишта и волан и чини толку. Неврмајнд, ти ја разбирам поентата на муабетот.

Тој што купува стара кола, не го интересира опремата. Ако го продаваш со сите екстра додатоци, само ќе изгубиш пари.

Али сме го праеле муабетов.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #229 на: 13 Март 2014, 19:16:06 pm »
Не се слагам дека тој што купува кола настаро не го интересира опремата, итекако е битна барем за мене кој досега  сум немал нова кола. Но купувачот се прави незаинтересиран за опремата за да спушти на цена.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #230 на: 13 Март 2014, 19:23:19 pm »
На стара кола, и така 50% од опремата се кварови. На стара кола стварно не гледаш да има премногу опрема, гледаш да не била смачкана за зид.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #231 на: 13 Март 2014, 19:27:50 pm »
се цени и на стара кола опрема,али фабричката опрема

се друго што си правел и вложувал 0(нула)

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #232 на: 13 Март 2014, 19:28:06 pm »
И тоа е многу битно, но доколку 2 коли се во ред и не се чукани и праени, едната е со помалку, а другата со повеќе опрема јас би ја избрал таа со повеќе. Нема да има (голема) разлика во цената.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #233 на: 13 Март 2014, 19:28:16 pm »
Бев, го видов Субаруто, го повозев малку... Колата корне. Буквално. Има некои мали надворешни оштетувања, али се’ на се’ е ептен добро сочувана.

Искрено, колку и да личи од надвор сочувана и колку и да корне, чуството што го имаш кога си ти прв сопственик, и кога знаеш буквално све за твоето возило мене ми е прилично вредно.

До сега освен со CR-V во, на другите возила не сум бил прв сопственик. Чувството што го имам како прв сопственик и што знам буквално се, ми нема цена :)

HR-V то го купив 3 години старо, со 17000 км поминати, па пак не го чуствував така како CRV во за кое знам се од првиот ден.

Ти го разбирам ќеифот за Subaru то, и мене лично многу ми се допаѓа. Ама јас не би продавал возило купено од салон за некое како ова Субару. Поготово што станува збор за возило што не треба да се штеди кога се вози.

Тоа што има плин (ако добро разбрав), за мене е уште еден минус, поготово што читам дека Субару и плин некогаш и не е среќна комбинација.

Многу убаво кажано, јас би си го чувал Лансерот, најмногу ради првите 2 реда од муабетот.