Гласање

Дали вреди да го мењам мојот Лансер за Субару Импреза 2.0?

Да
61 (59.2%)
Не
42 (40.8%)

Вкупно гласови: 103

Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC vs. Subaru Impreza 2.0 Boxer  (Прочитано 41284 пати)

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC vs. Subaru Impreza 2.0 Boxer
« Одговори #210 на: 13 Март 2014, 14:13:05 pm »
Да ти кажам искрено едно време ми се моташе некоја луда идеа да ти го купам ХРВ то али чисто се сомневав дека ќе најдев купец за 147 што ќе ценеше ценовно се што вложив во неа ... Инаку, не ми се верува дека толку ефтино си го дал ... Според мене му фалело само еден плински уред и толку.

Ни требаше второ градско возило. HR-V то е одлично возило, ама за градско е релативно големо.

Да  бидам искрен, кога видов дека купецот уште непрефрлени документи му вгради плин, почнав да размислувам дека можда и се зезнав што така евтино го дадов :)

Од друга страна имаше неколку маани:

Беа изгубени оригиналните клучеви, па имав правени

Лош бришач ми ја изгреба шофершајбната (или како ли се вика правилно). Бидејќи стаклата ми беа осигурани, пријавив, и ми одобрија средства за нова (купена од Макпетрол оригинална). Ама ова на некои купци им правеше сомнеж дека колата е удрена и слично (иако имав фактура за тоа како и за монтирањето во Новус).

И од паркинзи (HR-V то има многу лоша прегледност и му се неопходни паркинг сензори), беше подчукната од сите страни.

Само си ја гледал на оглас или и имаше дојдено да ја видиш во живо?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #211 на: 13 Март 2014, 14:15:57 pm »
Бев, го видов Субаруто, го повозев малку... Колата корне. Буквално. Има некои мали надворешни оштетувања, али се’ на се’ е ептен добро сочувана.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #212 на: 13 Март 2014, 14:18:17 pm »
Чисто да разбиеме монотонија. Мој другар купи голф 5-ка, со 39 950 км за 6700 евра. Колата не беше регистрирана една година, сопственикот е заминат во странство, а мајкаму ја продаваше колата. Колата купена од тука, во перфектна состојба, како да е излезена од салон. Со неа доби и нови неотпакувани бандаши, челични, за зимски гуми, а на колата има оригинални алу фолцвагенови. Гумите се во состојба за менување. Ја регистрираше и стави плин, направи редовен сервис, масло и филтри. Целиот зафат го чинеше 7500 евра. Инаку станува збор за возило со фул опрема меѓу другото, и со мотор 1.4, бензинец. Мислам дека тој беше.
Чисто колку за информација.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #213 на: 13 Март 2014, 14:20:15 pm »
Колку да разбиеме монотонија, Golf 5 бензинец е жална глетка...

(со исклучок на гти)

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #214 на: 13 Март 2014, 14:21:43 pm »
Чисто да разбиеме монотонија. Мој другар купи голф 5-ка, со 39 950 км за 6700 евра. Колата не беше регистрирана една година, сопственикот е заминат во странство, а мајкаму ја продаваше колата. Колата купена од тука, во перфектна состојба, како да е излезена од салон. Со неа доби и нови неотпакувани бандаши, челични, за зимски гуми, а на колата има оригинални алу фолцвагенови. Гумите се во состојба за менување. Ја регистрираше и стави плин, направи редовен сервис, масло и филтри. Целиот зафат го чинеше 7500 евра. Инаку станува збор за возило со фул опрема меѓу другото, и со мотор 1.4, бензинец. Мислам дека тој беше.
Чисто колку за информација.

Супер, со здравје да си го вози Голфот.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #215 на: 13 Март 2014, 14:23:35 pm »
Бев, го видов Субаруто, го повозев малку... Колата корне. Буквално. Има некои мали надворешни оштетувања, али се’ на се’ е ептен добро сочувана.

Искрено, колку и да личи од надвор сочувана и колку и да корне, чуството што го имаш кога си ти прв сопственик, и кога знаеш буквално све за твоето возило мене ми е прилично вредно.

До сега освен со CR-V во, на другите возила не сум бил прв сопственик. Чувството што го имам како прв сопственик и што знам буквално се, ми нема цена :)

HR-V то го купив 3 години старо, со 17000 км поминати, па пак не го чуствував така како CRV во за кое знам се од првиот ден.

Ти го разбирам ќеифот за Subaru то, и мене лично многу ми се допаѓа. Ама јас не би продавал возило купено од салон за некое како ова Субару. Поготово што станува збор за возило што не треба да се штеди кога се вози.

Тоа што има плин (ако добро разбрав), за мене е уште еден минус, поготово што читам дека Субару и плин некогаш и не е среќна комбинација.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #216 на: 13 Март 2014, 14:30:40 pm »
Крелл, тебе и на другите овој момент не ви е јасен:

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #217 на: 13 Март 2014, 14:34:07 pm »

Скроз ми е јасно. Моето мислење е базирано на анализа на сите факти во врска со Субару -то

Тоа е мое лично мислење.. Не значи дека треба да се примени кај сите :).

Само искажувам што јас мислам :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #218 на: 13 Март 2014, 14:38:00 pm »

Па не е дека тебе ти е толку јасен :)

Да нема заблуди, не се „летам“ по јачината на моторот, иако е импресивен и корне. Неам 20 години :)

Не е моторот, сигурн не е дизајнот, зашто уопште дилема ??

Дизајнот не ми пречи. Од шо е ружна, ми е на свој начин убава.

Пар предности:
Моторот е плус, ама не е одлучувачки.
Погонот е огромен плус.
Плински уред.
Хечбек.
Опрема.
Издржливост и квалитет на изработка.
Одлично сочувана внатрешност.
Зимска и летна постава на тркала.
Фабрички ксенон.
Исклучително примамлива цена.

Пар негативности:
Непозната историја.
Неколку козметички фалинки.
Мал багажник (со боцата уште помал, пошо ќе треба резервното да оди во багажник).
Сервис и поддршка.

Скроз ми е јасно. Моето мислење е базирано на анализа на сите факти во врска со Субару -то

Тоа е мое лично мислење.. Не значи дека треба да се примени кај сите :).

Само искажувам што јас мислам :)

Ако де, затоа е отворена темава, за да би имало продуктивна дискусија и секој да каже свои гледишта :)

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #219 на: 13 Март 2014, 14:40:43 pm »
Затоа и постои Форум :)

Да сите имаа исто мислење светот ќе беше многу досадно место :)

И добро кога мислењата се базираат на анализа и аргументи, а не само на паушално мислење..

Ако ја купиш, со здравје да ја возиш и да даеш кругче

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #220 на: 13 Март 2014, 14:41:45 pm »
Да ти кажам искрено едно време ми се моташе некоја луда идеа да ти го купам ХРВ то али чисто се сомневав дека ќе најдев купец за 147 што ќе ценеше ценовно се што вложив во неа ... Инаку, не ми се верува дека толку ефтино си го дал ... Според мене му фалело само еден плински уред и толку.

Ни требаше второ градско возило. HR-V то е одлично возило, ама за градско е релативно големо.

Да  бидам искрен, кога видов дека купецот уште непрефрлени документи му вгради плин, почнав да размислувам дека можда и се зезнав што така евтино го дадов :)

Лош бришач ми ја изгреба шофершајбната (или како ли се вика правилно). Бидејќи стаклата ми беа осигурани, пријавив, и ми одобрија средства за нова (купена од Макпетрол оригинална). Ама ова на некои купци им правеше сомнеж дека колата е удрена и слично (иако имав фактура за тоа како и за монтирањето во Новус).

И од паркинзи (HR-V то има многу лоша прегледност и му се неопходни паркинг сензори), беше подчукната од сите страни.

Ја гледав само на оглас и реално на невозено и невидено ќе ти ја купев ;D

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #221 на: 13 Март 2014, 14:43:24 pm »

Да  бидам искрен, кога видов дека купецот уште непрефрлени документи му вгради плин, почнав да размислувам дека можда и се зезнав што така евтино го дадов :)

Ја гледав само на оглас и реално на невозено и невидено ќе ти ја купев ;D

Кога ќе дојде ЦР-В то за продавање, прво тебе ќе ти кажам :)

ЦР-В во од прв ден го чувам во гаража и тоа на секое паркирање :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #222 на: 13 Март 2014, 14:45:03 pm »
Тешко дека ќе соберам пари еден ден ... сепак возам Алфа

;D ;D ;D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #223 на: 13 Март 2014, 14:49:49 pm »
Нели мислиш дека 7800 евра за Lancer бензинец од 2008 е многу? Ако споредиме со најскапото (што незначи дека е најдобро), голф дизел од 2008 нема да постигне поголема цена од 8000 евра.

Голф не може да споредува со Ланцер. Не дека Ланцерот е лош ама сепак споредба на дизел со бензинец за скоро иста цена - бензинецот нема да се продаде така лесно. Луѓето бараат дизел. Страв им е да помислат за бензинец воопшто.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #224 на: 13 Март 2014, 15:38:34 pm »
Мене малку наивно ми беше мислењето на Штрумф дека потенцијалниот купец за Лансерот ќе чека кога Штрумфко ќе одлучи да го продава.Тој шо му треба кола купува,не чека неопределено време.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D