Гласање

Дали вреди да го мењам мојот Лансер за Субару Импреза 2.0?

Да
61 (59.2%)
Не
42 (40.8%)

Вкупно гласови: 103

Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC vs. Subaru Impreza 2.0 Boxer  (Прочитано 41354 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC vs. Subaru Impreza 2.0 Boxer
« Одговори #105 на: 25 Февруари 2014, 11:57:00 am »
Плинскиот уред е купен и инсталиран во Плимонт, од страна на првиот газда, што ќе рече, не би требало да е проблем да ја однесам таму Импрезата да ја проверат.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #106 на: 25 Февруари 2014, 12:04:24 pm »
Исто така и да ја однесеш во Толту, да ти кажат реална состојба и проценка на можни поправки.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #107 на: 25 Февруари 2014, 12:09:14 pm »
Па сигурно дека не би ја зимал „на лепе очи“ :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
« Одговори #108 на: 25 Февруари 2014, 12:15:40 pm »
Одма ќе кажам не е нормално колата да тресе на ладен мотор кога е на плин. Уште еден минус за земање на Субаруто :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #109 на: 25 Февруари 2014, 12:27:34 pm »
Боксер е совршено балансиран мотор. Не тресе.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #110 на: 25 Февруари 2014, 12:29:36 pm »
Дени, не биди Бугар, прочитај повеќе од задните 2 поста, пишано е у кои услови тресе, и дојдено е до заклучок дека не би требало/смеело. Што ќе рече, може да е голем проблем, или можеби само штелување на плинскиот уред.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #111 на: 25 Февруари 2014, 12:29:51 pm »
Mitsubishi Lancer не знам зошто ама секогаш сум го сметал како една класа пособар од Subaru Impreza, не завлегувам во конкретниот случај можеби 2.0 бохерот е подобар од 1.5 на лансерот ама по мое никад не би мењал особено што се иста година гласам за Mitsubishi Lancer  ;D

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #112 на: 25 Февруари 2014, 12:30:58 pm »
А кога планираш да ја однесеш ете,до Плимонт ?
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #113 на: 25 Февруари 2014, 12:33:26 pm »
Детално ги читам сите постови. Многу ме интересира од каде доаѓало тресење.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
« Одговори #114 на: 25 Февруари 2014, 12:33:43 pm »
Ја сум за замената доколку е се во ред со Импрезата. Поуникатна, појака, поопремена + плин.
Доколку тресе само на плин тогаш е до плинскиот систем кој нормално си бара одржување и адаптирање на мапите спрема климатските промени(2 пати годишно).

100К км и не се нешто премногу, поготово за тој мотор така да не гледам некој голем минус за Импрезата во ова поле.
Единствено нешто што е сумљиво е зашто сменила двајца газди во релативно краток период.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
« Одговори #115 на: 25 Февруари 2014, 12:37:37 pm »
Уште нешто во прилог на Лансерот е што е седан а другава е хеч, некој спомена дека здравје фамилија, деца, колички од искуство ти кажувам дека Лансерот и то како ќе ти се најде. Плус со плинскиот уред Субаруто губи од багажниот простор.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #116 на: 25 Февруари 2014, 12:43:49 pm »
Mitsubishi Lancer не знам зошто ама секогаш сум го сметал како една класа пособар од Subaru Impreza, не завлегувам во конкретниот случај можеби 2.0 бохерот е подобар од 1.5 на лансерот ама по мое никад не би мењал особено што се иста година гласам за Mitsubishi Lancer  ;D

Не е. Ни од далеку :)

А кога планираш да ја однесеш ете,до Плимонт ?

Кога ќе се подолабавам со работа и координирам со сопственикот. Се надевам неделава.

Детално ги читам сите постови. Многу ме интересира од каде доаѓало тресење.

Таќно, и мене ме интересира.

Ја сум за замената доколку е се во ред со Импрезата. Поуникатна, појака, поопремена + плин.
Доколку тресе само на плин тогаш е до плинскиот систем кој нормално си бара одржување и адаптирање на мапите спрема климатските промени(2 пати годишно).

100К км и не се нешто премногу, поготово за тој мотор така да не гледам некој голем минус за Импрезата во ова поле.
Единствено нешто што е сумљиво е зашто сменила двајца газди во релативно краток период.

И мене ова многу ме интересира, пошто на бензин не тресеше.

Уште нешто во прилог на Лансерот е што е седан а другава е хеч, некој спомена дека здравје фамилија, деца, колички од искуство ти кажувам дека Лансерот и то како ќе ти се најде. Плус со плинскиот уред Субаруто губи од багажниот простор.

Епа тоа е муабетот... Прво, ми одговара Субаруто пошто е хечбек, и (ивенчуали) ќе имам кучето кај да го турам у гепек, пошо да го турам у гепек на седан, е благо кажано нехумано :)
Друго, Субаруто е со вграден плин, што мислам дека поволно ќе делува на моментот „идење некаде без ментално оптоварување“ поради цена на бензин итн итн.

Бев, го видов Субаруто, го повозев малку... Колата корне. Буквално. Има некои мали надворешни оштетувања, али се’ на се’ е ептен добро сочувана.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #117 на: 25 Февруари 2014, 12:48:53 pm »
A што планираш со Лансерот?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #118 на: 25 Февруари 2014, 12:49:55 pm »
Да го отуѓам, оти само така е можно да ја набавам Импрезата.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC vs. Subaru Impreza 2.0 Boxer
« Одговори #119 на: 25 Февруари 2014, 12:50:12 pm »
Нели муабетот е за замена?