Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Вкупно гласови: 103
Mitsubishi Lancer не знам зошто ама секогаш сум го сметал како една класа пособар од Subaru Impreza, не завлегувам во конкретниот случај можеби 2.0 бохерот е подобар од 1.5 на лансерот ама по мое никад не би мењал особено што се иста година гласам за Mitsubishi Lancer
А кога планираш да ја однесеш ете,до Плимонт ?
Детално ги читам сите постови. Многу ме интересира од каде доаѓало тресење.
Ја сум за замената доколку е се во ред со Импрезата. Поуникатна, појака, поопремена + плин. Доколку тресе само на плин тогаш е до плинскиот систем кој нормално си бара одржување и адаптирање на мапите спрема климатските промени(2 пати годишно).100К км и не се нешто премногу, поготово за тој мотор така да не гледам некој голем минус за Импрезата во ова поле.Единствено нешто што е сумљиво е зашто сменила двајца газди во релативно краток период.
Уште нешто во прилог на Лансерот е што е седан а другава е хеч, некој спомена дека здравје фамилија, деца, колички од искуство ти кажувам дека Лансерот и то како ќе ти се најде. Плус со плинскиот уред Субаруто губи од багажниот простор.
Епа тоа е муабетот... Прво, ми одговара Субаруто пошто е хечбек, и (ивенчуали) ќе имам кучето кај да го турам у гепек, пошо да го турам у гепек на седан, е благо кажано нехумано Друго, Субаруто е со вграден плин, што мислам дека поволно ќе делува на моментот „идење некаде без ментално оптоварување“ поради цена на бензин итн итн.Бев, го видов Субаруто, го повозев малку... Колата корне. Буквално. Има некои мали надворешни оштетувања, али се’ на се’ е ептен добро сочувана.