Гласање

Дали вреди да го мењам мојот Лансер за Субару Импреза 2.0?

Да
61 (59.2%)
Не
42 (40.8%)

Вкупно гласови: 103

Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC vs. Subaru Impreza 2.0 Boxer  (Прочитано 41323 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC vs. Subaru Impreza 2.0 Boxer
« Одговори #45 на: 24 Февруари 2014, 19:07:26 pm »
Рационалноста да се направи ново за старо на пример :)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #46 на: 24 Февруари 2014, 19:07:41 pm »
Za Lancerot vo idnina ke ima i polovni delovi ili od lupnati totalki vozila, zasto se poveke prodadeni vo MKD.

Za Imprezata ke mora ovlasten.

Sto e poevtin Lancerot za odrzuvanj poevtin e, pogotovo so toj motor.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #47 на: 24 Февруари 2014, 19:15:21 pm »

ново за старо ???

импрезата е понова од лансерот за некој си 7-8 месеци ете пиша веле

@денде

па нормално дека ќе биде поефтин лансерот за одржување,ама ај спореди го со импрезата,импрезата нуди тродупло повеќе за поскапото одржавање

кола се купува со мерак а не со пресметки

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #48 на: 24 Февруари 2014, 19:16:48 pm »
ЛОЛ, така кола купуваат само некои....

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #49 на: 24 Февруари 2014, 19:19:10 pm »
и што им фали на тие ?

ги кремираш ? ;D

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Одг: Re: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC vs. Subaru Impreza 2.0 Boxer
« Одговори #50 на: 24 Февруари 2014, 19:23:24 pm »
Јас импрезата не би ја земал, причините се претходно набројани. Да сакаше да ја земеш како второ возило или трето ДА.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #51 на: 24 Февруари 2014, 19:24:49 pm »
Лансерот го извозе 40.000 километри за 6 години. Ајде, ќе рече некој многу трошел па помалку си го возел.
Доколку би го зел Субаруто, кое има плин, очекувам да накачиш со возењето и за 6 години да му направиш еве нека се 60.000 километри. Со оглед на тоа како возиш и со оглед на тоа што Субару е прилично reliable како бренд, во тие 60.000 очекувам да имаш 6 редовни сервиси и евентуално некое кварче што лесно ќе се среди (a.k.a. нормални трошоци за експлоатација).

Гласав "ДА", водејќи се по горенаведените претпоставки. Доколку тестовите и проверките се испостават како позитивни, договорете со газдата на Импрезата да ги размените колите на неколку дена, да видите како ќе живеете со колите.

П.С. Како знак на добронамерност, јас пред замената би му подарил на новиот сопственик хемиско чистење на Лансерот, кај Даме по клаберска цена. :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #52 на: 24 Февруари 2014, 19:25:58 pm »
и што им фали на тие ?

ги кремираш ? ;D

Шо иам ја врска со нив. Си прават избор по сопствени критериуми.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
« Одговори #53 на: 24 Февруари 2014, 19:29:33 pm »
Имаш потреба од појак мотор? Батали опрема. Единствен плус на субаруто е моторот. Со опрема се тука негде. Кај лансерот го знаеш секое проблемче, знаеш како дише. Ја не би се мењал на твое место земајки во обзир колку поминуваш годишно. За толку километри не ти треба појак мотор.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #54 на: 24 Февруари 2014, 19:35:11 pm »
Јас импрезата не би ја земал, причините се претходно набројани. Да сакаше да ја земеш како второ возило или трето ДА.
Си помешал WRX STI Stage 4, со 2.0 мотор.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #55 на: 24 Февруари 2014, 19:41:01 pm »

ново за старо ???

импрезата е понова од лансерот за некој си 7-8 месеци ете пиша веле

Е понова, ама е повеќе возена, иако поминатата километража е сосема нормална за временскиот период.

Да бев 24 години и да имав можност, ќе можев да си го дозволам луксузот да купувам кола ради мерак. Сега би купувал со памет.

Лансерот го извозе 40.000 километри за 6 години. Ајде, ќе рече некој многу трошел па помалку си го возел.
Доколку би го зел Субаруто, кое има плин, очекувам да накачиш со возењето и за 6 години да му направиш еве нека се 60.000 километри. Со оглед на тоа како возиш и со оглед на тоа што Субару е прилично reliable како бренд, во тие 60.000 очекувам да имаш 6 редовни сервиси и евентуално некое кварче што лесно ќе се среди (a.k.a. нормални трошоци за експлоатација).

Гласав "ДА", водејќи се по горенаведените претпоставки. Доколку тестовите и проверките се испостават како позитивни, договорете со газдата на Импрезата да ги размените колите на неколку дена, да видите како ќе живеете со колите.

П.С. Како знак на добронамерност, јас пред замената би му подарил на новиот сопственик хемиско чистење на Лансерот, кај Даме по клаберска цена. :)

Километражата на Лансерот воопшто не е последица од потрошувачката. Во повеќе наврати сум споделил бројки за тоа. Дали и колку некој поверувал, не е мој проблем. Лансерот има мала километража оти живеам у Центар, и секаде кај што можам одам пешки, евентуално со точак или бус, и пошто 2 години откако го земавме Лансерот, работата што ја имав си резултираше со тоа да ја секој втор ден имам различна кола на располагање.

Имаш потреба од појак мотор? Батали опрема. Единствен плус на субаруто е моторот. Со опрема се тука негде. Кај лансерот го знаеш секое проблемче, знаеш како дише. Ја не би се мењал на твое место земајки во обзир колку поминуваш годишно. За толку километри не ти треба појак мотор.

Далеку од тоа дека единствен плус е само моторот. Моторот е само еден од плусовите.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #56 на: 24 Февруари 2014, 19:41:27 pm »

Боже господи, конечно нешто на место кажано!!!

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #57 на: 24 Февруари 2014, 19:43:11 pm »
Колава е прекрасна..ретко убава кола..А веле веле..
Лансерот е океј, ама да бидеме реални, субаруво е класа погоре, не само во моторот.
Доколку ти мислиш дека во наредни 5-6 години да речеме оваа кола би ти била таман во поглед на големина :) ипак женет чоек си, тогаш супер.
Со кучето моментот потполно го разбирам :) и Фаланга да се мењаме со кучињата ќе треба и лансерот и кучето па и да ми доплати ;)
Инаку ја би ДА, пошто ми е омилена кола субаруво. Само незнам. Ја мразам многу км на кола. 100.000 за МЕНЕ  се премногу...(а знам, дека не се ништо) ама ја едноставно несакам, зашто, не ме прашувајте, незнам да одговрам. :)али нема везе тоа.
Гледам за сервис многу сте запнале.
Значи кола се носи у овластен сервис САМО  и САМО додека трае гаранција!!! Ова важи за кај нас и без исклучок за сите овластени сервиси. После изминување на гаранција си тераш сам. Во секој понормален сервис ќе ти завршат работа! Делови, ич да не се секираш. Еве ја мојата ја сервисирам сега во сервис ИЛИЈА што е за Фиат и нормално сигурно нема делови за фиеста. Арно ама си ги наоѓаат, си соработуваат си земаат делови ич не ме занима. Така да во секој сервис ќе можеш да ја сервисираш и ич да не се плашиш во однос на тоа. Барем ја така размислувам пошто сервисериве кај на се срамота! ОД тоа ја ич не би се плашел.
Да бев малку по самостален јас, фиестата би ја сменил уште вечерва со ова субару :) би го возел 2 години и после нешто друго :)

Гласав категорично ДА

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
« Одговори #58 на: 24 Февруари 2014, 19:46:37 pm »

Далеку од тоа дека единствен плус е само моторот. Моторот е само еден од плусовите.

[/quote]

Епа напиши ги плусовите на субаруто и на лансерот па после види дали воопшто некој од тие плусови ти е потребен.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #59 на: 24 Февруари 2014, 20:08:22 pm »
Веле, не ми беше поентата тоа дека некој мисли дека лажеш за потрошувачката, туку дека штом е на плин ќе имаш изговор помалку да влезеш во кола и да возиш.

Како и да е, уверен сум дека ти веќе си одлучил што да правиш, и целосно те поддржувам во одлуката, каква и да е.
Од една страна ќе имаш количка која ти била прво ново нешто кое самостојно си го купил и си бил прв шо пуштил "гулапче" у седиштето, а од друга страна ќе си имаш забавен дејли драјвер на плинче, да не го штедиш на кривулести патчиња.