Гласање

Дали вреди да го мењам мојот Лансер за Субару Импреза 2.0?

Да
61 (59.2%)
Не
42 (40.8%)

Вкупно гласови: 103

Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC vs. Subaru Impreza 2.0 Boxer  (Прочитано 41359 пати)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC vs. Subaru Impreza 2.0 Boxer
« Одговори #165 на: 26 Февруари 2014, 23:15:31 pm »
И девојкава у компензација а? Чукале не ви е рамен :D ;D

Отсутен daf

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 146
« Одговори #166 на: 26 Февруари 2014, 23:47:05 pm »
Ако моторот на субаруто е бокстер, тогаш проблем ке има и филтер за уље да мења без соодветни резервни делови и сервис. Инаку добро ауто е.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #167 на: 26 Февруари 2014, 23:53:06 pm »
Ако моторот на субаруто е бокстер, тогаш проблем ке има и филтер за уље да мења без соодветни резервни делови и сервис. Инаку добро ауто е.

1. Не е боксТер туку е боксер.
2. Зошто би имал проблем?

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #168 на: 26 Февруари 2014, 23:58:02 pm »

Све си имаат Толту, не се секирај.

Отсутен daf

• Јуниор
  • **
« Одговори #169 на: 27 Февруари 2014, 00:14:52 am »

1. Не е боксТер туку е боксер.
2. Зошто би имал проблем?

1. Фала на поправката, инаку има причина зошто е оригинал бокстер и има причина зошто го смениле во боксер.

2. Се сретнав пред неколку години со еден дечко што ми продаваше во салон Форстер го прашав како вика сменив работа хаос беше со сервисирање и гаранци. Го прашав само што така и баш пример за филтерот за уље ми даде , вика нашиве мислеа може да се импровивизра со потрошен материјал ама не било така. Филтерот за уље како што го разбрав бил двоканален или лежакот па така си барало тие цевчињата да се поклопат што ги немаат тие универзалците што ги прави секој.  Боксерот е како два мотора превртени во хоризонтална положба и движењето на маслото е  поспецифично.

Тоа ми кажа човекот дали ме лажеже незнам, ама ете да му помогнам на човекот што имам слушнато , крај краева не е некој рекла казала работеше во претходниот дистрибутер на Субару.

Инаку колата токму заради таквата поставеност на моторот е како риба во вода единствена кола каде моторот е во линија со тоа како делува гравитацијата на возилото додека вози.

Све си имаат Толту, не се секирај.

А по која цена и уште нешто дали оди нарачката преку Киа, Тојота.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #170 на: 27 Февруари 2014, 07:24:02 am »
Еееј даа беее.. ако земе Субару, ќе може боксерот и во тојота да си го сервисира ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен smole

• Сениор
« Одговори #171 на: 27 Февруари 2014, 09:14:04 am »
А по која цена и уште нешто дали оди нарачката преку Киа, Тојота.

Дека се скупи, се. Јас колку што знам они си нарачуваат делови за Субару од Грција или Романија, не преку други сервиси.

Еве слика од филтерот за уље

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #172 на: 27 Февруари 2014, 09:16:30 am »
А не може чоек да си набави резервни делови (потрошен материјал - филтри а у) од Грција, па тука само мајстор да ги замени? Ваљда има приватни мајстори на кои не би им било проблем тоа...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #173 на: 27 Февруари 2014, 09:54:37 am »
Имам пријател кој работеше во Толту, сигурно не ја носи кај бившиот газда сопствената импреза. Си отиде пораде доцнење на платите, неплаќање и слични класични македонски случувања.

Отсутен daf

• Јуниор
  • **
« Одговори #174 на: 27 Февруари 2014, 10:00:40 am »
Ако имаш од Грција делови оригинал да носиш тогаш не е страшно да се мислиш,сам ке ги смениш. Јас искрено да имам 5-6000е за фрлање да не се мислам ако се расипе што и како ке си го направам кеифот со едно субару еднаш во живото имам прилика да возам бокстер мотор. Инаки тоа су6ару од 2.0 троши околу 12 литри каталошки градска.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #175 на: 27 Февруари 2014, 10:03:12 am »
5-6000 евра? Ако се расипе, друга да си купиш и таа да ја фрлиш во отпад или?

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #176 на: 27 Февруари 2014, 11:42:44 am »
Ако ти е за бохер мотор само земи алфа 33 1.7 бохер и ќе ти помине меракот хахаах.... ;D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #177 на: 27 Февруари 2014, 13:25:32 pm »
Веле ке дојдеш ли за карневалите ? :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #178 на: 27 Февруари 2014, 13:27:58 pm »
Ако иде се’ ко што треба, во сабота ќе бидам таму :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен smole

• Сениор
« Одговори #179 на: 27 Февруари 2014, 15:25:59 pm »
А не може чоек да си набави резервни делови (потрошен материјал - филтри а у) од Грција, па тука само мајстор да ги замени? Ваљда има приватни мајстори на кои не би им било проблем тоа...

Може, нормално. Твоја кола - твој избор на мајстор, делови и сервис.