Автор Тема: Ефектот на бандажот и гумата кон моторот, забрзувањето, максималната брзина и др  (Прочитано 43386 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8535
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Не за друго, скршена му е прва ;D ;D ;D

Не бе.... онака, ради смешки :)

Ти со Bлаже да се тркаш ради смешки, шо тука со нас коли од 1300 кила :D :D :D

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
Проблемот е среден, маф сензорот заебавал, катализаторот е добар. Гуми ќе идат 205, само дали и тие да ги пумпам 2.4?

Одлично друже.

Отсутен Chlink

• Легенда
Проблемот е среден, маф сензорот заебавал, катализаторот е добар. Гуми ќе идат 205, само дали и тие да ги пумпам 2.4?

Одлично друже.

Се стави сензор од друга кола 156 со 1.8 мотор и сега фуче, неги давам бандашите. Само малце потесна гума ќе ставам и ќе направам помала тешина и помало зафаќање на површина, така треба да е одлично.

И ацка ќе прајме реванш (или не ;D no more а? )

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468

Одлично друже.

Се стави сензор од друга кола 156 со 1.8 мотор и сега фуче, неги давам бандашите. Само малце потесна гума ќе ставам и ќе направам помала тешина и помало зафаќање на површина, така треба да е одлично.

Договорено ;)

Незнам дали ке веруваш,ама Куоре може да потврди,вечерта на собирот,цркна и мојот маф.
Сега ми свети check engine на инструмент таблата :(
« Последно менување: 09 Август 2011, 20:22:20 pm ace-106 »

Отсутен creator4e92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 123
пумпајги 2.6 ради топлото...:)

Отсутен Chlink

• Легенда

Одлично друже.

Договорено ;)

Незнам дали ке веруваш,ама Куоре може да потврди,вечерта на собирот,цркна и мојот маф.
Сега ми свети check engine на инструмент таблата :(

Ми кажаа дека и ти си имал проблем со маф сензорот, мора да го средиш иначе џабе ќе правиме трки, си требал кога си го прскал со клинер од далеку и полека даго дуваш со компресор, ти си му ебал живите, све си скинал ;D ;D

Немора сега, полека среди се малце па има време за такви срања. Нигде не бегаат коливе.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218

Ne znam koj profil  ti se, ali 2.6 e premnogu.
Jas 215/45 R 17 gi pumpam maximum 2.2, ali racunaj napred imam i potezok motor.

Отсутен vili

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 114
http://dunlop.tiremanager.de/eu_en/tires.aspx

Овде можеш да најдеш за сите димензии што ги вози алфата.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Уште една придобивка од собирот...да не сe тркавте немаше ни да запнеш да ја правиш колата...то ест требаше срам да те фати па за да се решиш...! ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
пумпајги 2.6 ради топлото...:)
Ради топлото треба помал притисок не поголем, си се збунил.
2,6 е мнооогу. 2,2-2,4 трба да ги пумпаш

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Како утврдивте дека е Мафот, и колку пари те кошташе ?

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Ajde cestito.....a neli i koga ke ja napravese ke gi menuvase a?????? ;D ;D ;D ;D
So li se nema da se kaze u nervoza.....pozz
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен creator4e92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 123
па кај мене на капачето за бензин пишува 2.6 и 2.4 и коа ги ставав тој со ми ги местеше вика 2.4 е без никаков товар али дека топло и гумата се схири повеке 2.6

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Ajde cestito.....a neli i koga ke ja napravese ke gi menuvase a?????? ;D ;D ;D ;D
So li se nema da se kaze u nervoza.....pozz

Според мене од 205 поширока гума не смее да има. Идеална ширина.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
па кај мене на капачето за бензин пишува 2.6 и 2.4 и коа ги ставав тој со ми ги местеше вика 2.4 е без никаков товар али дека топло и гумата се схири повеке 2.6
Хаха, гумата се ширела... Кога е топло надвор летно време на сенка е 30 степени да речеме. Кога ќе згазнеш со гумата на асфалт на сонце асфалтот е 70-80 степени. И кога ќе се загрее воздухот во гумата многу повеќе се шири од самата гума и притисокот нагло скокнува. А додади на тоа уште и дискот загреан од кочење кога свети инфра-црвено на бандашот и го загрева уште толку па ставај после 2,6 ако си луд :)
Пак зависи од гумата. Ако со фабричките димензии на гуми ти пишува 2,6 тогаш пумпај ги, веројатно има некоја причина за толку висок притисок.