Автор Тема: GM повторно стана најголем светски производител на автомобили 2011  (Прочитано 7964 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Еве нешто што можеби се очекуваше по земјотресот и цунамито во Јапонија од 11 март оваа година. Со многу проблеми кои катастрофата ги создаде во јапонската индустрија, Тојота го загуби приматот на најголем светски производител на автомобили.

Јапонците на само што го загубија тронот што го освоија во 2008 година, туку со пад на производството од 23% сега се на третото место. Тојота во првите 6 месеци од оваа година произведе 3,37 милиони возила, а во оваа бројка е пресметана и продажбата на Лексус, Даихатцу и Хино, пренесува порталот autonews.com.

Од друга страна, во првата половина на 2011 година (General Motors) GM бележи раст во производството од 8,9% на 4,5 милиони возила со што се промовираше во најголем светски производител на возила. Фолксваген со произведени 4,1 милиони возила го освои второто место.

Се очекува Тојота да се врати на старите патеки, откако е објавено дека нејзините фаборики  работат со 90% од капацитетите.

http://vox.mk/life/Item.aspx?Id=dd1636dc-13a1-4833-abe5-c3eb561b1491

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10950
  • 430i
Очекувам за помалку од 2 години да се врати Тојота на врвот, нормално ако не ги спотера некој надприроден малер

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14243
  • Пудингот на шоферството
и шо е муабетот дека пак се вратил ГМ на врвот....ионака прават SHIT  возила  ;) :D :D :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Сонот на американците се оствари, но како што кажа марјанот, брзо ќе се врати ситуацијата во нормала.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Sonot na amerikancite se ostvari? Pa neli na ovaa pozicija bea 70 godini?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Искрено, најискрено, на сите производители на аутомобили им посакувам успешна продажба и висок профит.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
Искрено, најискрено, на сите производители на аутомобили им посакувам успешна продажба и висок профит.

Fiat ke go ebe Chryslerot. Za 5-10 godini skros ke go unisti.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT

Мора да биле премногу очајни чим дозволиле Тони да ги води ;D ;D ;D

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
Еве нешто што можеби се очекуваше по земјотресот и цунамито во Јапонија од 11 март оваа година. Со многу проблеми кои катастрофата ги создаде во јапонската индустрија, Тојота го загуби приматот на најголем светски производител на автомобили.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Јапонците на само што го загубија тронот што го освоија во 2008 година, туку со пад на производството од 23% сега се на третото место. Тојота во првите 6 месеци од оваа година произведе 3,37 милиони возила, а во оваа бројка е пресметана и продажбата на Лексус, Даихатцу и Хино, пренесува порталот autonews.com.

Од друга страна, во првата половина на 2011 година (General Motors) GM бележи раст во производството од 8,9% на 4,5 милиони возила со што се промовираше во најголем светски производител на возила. Фолксваген со произведени 4,1 милиони возила го освои второто место.

Се очекува Тојота да се врати на старите патеки, откако е објавено дека нејзините фаборики  работат со 90% од капацитетите.

http://vox.mk/life/Item.aspx?Id=dd1636dc-13a1-4833-abe5-c3eb561b1491
Да не им го направија америте цунамито...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
^

Имаше и такви шпекулации.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17454
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo

За 10 години ќе ве допира цајкан со Алфа на автопат :)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Sonot na amerikancite se ostvari? Pa neli na ovaa pozicija bea 70 godini?

Лошо се изразив, сонот им беше да ја тргнат тојота од врвот, бидејќи да не се случеше тоа што се случи во Јапонија (што мислам дека пак е америчко масло, затоа што ги кинат во секој поглед и мораше нешто да преземат) тојота ќе си останеше на врвот без проблем. Но тоа е што е, да сме здрави и живи ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634

За 10 години ќе ве допира цајкан со Алфа на автопат :)

@LP: Пошто на Chrysler „фантастично“ му идеше досега, гарант Fiat ќе „заебе“ работа... Уат д фак човече...

@MartinAlfista: Абе ова ти е сценарио за геј порн?? Да ме „допира“ цајкан со Алфа?? (Знам дека у Тетово/Гостивар така викаат за сопирање, али многу ми е крш, не можев да го преќутам ;D ;D ;D)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Во што се први во пушење Немски и Џапански куришта...иди бегј што би реко Жика Павловиќ!
Хартија трпи све а интернет БРЕ!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17454
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
@MartinAlfista: Абе ова ти е сценарио за геј порн?? Да ме „допира“ цајкан со Алфа?? (Знам дека у Тетово/Гостивар така викаат за сопирање, али многу ми е крш, не можев да го преќутам ;D ;D ;D)

Па и да те допира, без казна ќе поминеш ;D